keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

NUMBER UNO BREAKIE

 Hola kaikille tasapuolisesti! Ajattelin jakaa teille tällä kertaa mun lemppariaamiaisen: Iso kupillinen vihreää teetä, luonnonjugurttia muroilla ja banaanipannari. Oon nyt muutamana päivänä vedellyt maustamatonta luonnonjugurttia pakastimesta sulatettujen mustikoiden kera ja se on todella hyvää! Tiesitteko, että maustetuissa jugurteissa on yllättävät määrät sokereita ja rasvaa (ainakin pääosin)? Tästä syystä yritän karsia niitä ja mielellään syönkin tuota maustamatonta! Heitän yleensä sekaan tuollaisia Muro- nimisiä maustamattomia Luomumuroja, fitnessmuroja, marjoja, siemeniä.. Mitä vaan!
 Tänään söin siis pannukakun (joka on jo yksi tuollainen yllättävän täyttävä!), joka tehdään niinkin monimutkaisella reseptillä kuin:

½banaani
1 kananmuna

Sekoita ainekset blenderissä ja kaada öljytylle paistinpannulle.  
(Tästä isompi ohje on 1 banaani ja 2 kananmunaa, mutta mä en jaksa ikinä syödä sitä koko satsia ja tää pienempi täyttää jo tosi hyvin)


Monet teistä olette varmasti kuulleet tästä uudesta buumista, jossa tehdään 'proteiinipannareita' mitä erilaisimmista aineksista. Esimerkiksi instagramissa hakusanalla #proteinpancake löytyy lukuisia erilaisia reseptejä ja variaatioita samasta ruuasta. Mukaan voi sekoittaa vaikkapa protskujauhetta jos tykkää, mutta itellä ei ole siitä vielä kokemusta. Noi pannarit maistuu varsinkin ekalla kerralla vähän ehkä 'mauttomilta' (varsinkin jos on tottunut syömään makeita pannareita), mutta nyt mulla on oikeesti tullut noihin kunnon himo! Yleensä laitan mustikoita päälle, mutta tänään kokeilin banaania ja oikeesti mä voisin syödä noita päivät pitkät! Ihanaa, kun oon vihdoin keksinyt jonkun korvikkeen sokerisille välipaloille :-D

Oon muutenkin nyt pitänyt tiukkaa linjaa herkuissa (no nää huimat kolme päivää..), enkä oo napostellut mitään sokeripommeja. Meillä on kotona ollut pöydällä esimerkiksi keksejä, joita en oo ottanut yhtäkään. Mulle nimittäin on ollut ihan normaalia, että napsaan keksin tai pari välipalaksi. Pyrin karsimaan turhat sokerit viikolla pois ja viikonloppuna saisin sitten hyvällä mielellä herkutella. Näin on ihan fiksua miettiä: vaikka kaksi keksiä päivässä ei kuulosta pahalta, kuulostaako 14 keksiä viikossa jo erilaiselta? Niinpä.

Oletteko te maistelleet protskupannareita ja oisko teillä heittää jotain hyviä vinkkejä niihin/vastaaviin herkkuihin? Heräskö muuten ajatuksia tästä postauksesta? Yritin laittaa tähän hirveesti asiaa, mutta tajusin olevani sekava, enkä saanut kaikkea kirjoitettua esille..

9 kommenttia:

  1. Vitsi alotin lukee tätä postausta sillee että "enks mä vast lukenu näistä proteiinipannareist täällä tyyliin eilen" kunnes tajusin että luin sen yhestä toisesta blogista :-D pakko vissiin itekin kokeilla jos se on kerran oikeesti hyvää ja varmastikin terveellistä! Mulla on kans sama ongelma että syön pikkunälkään kaikkea herkkua, aijjai siitä kun oppis pois!

    VastaaPoista
  2. en tiiä oon ehkä outo, mutta 14 keksiä viikossa kuulostaa "pahuudessaan" ihan samalta kuin 2päivässä.. :D

    VastaaPoista
  3. omnomnomnom keksejä<3 alko tekee mieli :D

    VastaaPoista
  4. Eerika: kokeile ihmeessä! Noista saa hyvää apua makeannälkään kun siinä on marjoja päällä:)

    Anonyymi: totta, ei se nyt niiiin pahalta kuulosta:D mutta harvemmin sitä noin ajattelee, kun syö vähän useasti!

    K: oot ihana <3

    VastaaPoista
  5. Pitää kokeilla kyl noi banana pancakesei!

    VastaaPoista
  6. Toi sun "banaanipannari" ei oo kyllä pannaria nähnytkään, omeletti se on :D banaanipannari on pannaritaikinaa+banskua.

    VastaaPoista
  7. Henrietta: kannattaa!

    Anonyymi: voi herranjestas, onko sillä jotain väliä?:D

    VastaaPoista
  8. toi banaanipannari on superjees! kokeilin niit tänä aamun ja nyt jo toinen menossa, slurps :)

    VastaaPoista
  9. Sokeria maustamattomissa on kyllä vähemmän, mutta toi rasvan määrä on aika vakio. Esim. Valion jogurteissa maustetuissa ja maustamattomissa on molemmissa 4g/100g :)

    VastaaPoista