perjantai 3. toukokuuta 2013

HAPPY FREAKING FRIDAY

Hei, nyt tulee multa mielipidepostaus, joka voi alkaa ärsyttää monia. Mutta mun on pakko nyt avautua tästä asiasta.

Mua nimittäin on alkanut ärsyttää lukea todella monia blogeja. Useimmissa ei kulu viikkoakaan jolloin ei tulisi jotain sponssattuja postauksia, mainostusta, ilmaisten tuotteiden esittelyä yms. Tiedän, että saatan kuulostaa kateelliselta, mitä en täysin kiellä (tottakai ilmaiset jutut kelpaa), mutta mua vaan ärsyttää se, ettei blogit ole enää läheskään sitä, mitä ne ovat joskus olleet. Ideana (ainakin muistikuvieni mukaan) oli kertoa omista puuhistaan, kuvistaan, pukeutumisestaan yms. Olen myös itse saanut jotain pieniä juttuja blogini kautta - sehän on mukavaa, mutta mielestäni liika on liikaa.

Kuluttaminen tuntuu olevan myös äärimmäisen suuressa osassa bloggailua. Jatkuvasti ostetaan uusia vaatteita ja tavaroita. Lukiessa postauksia saa mielikuvan siitä, kuinka tyylikäs tarkoittaa samaa kuin uutuuden kiiltävä. Mihin katosi ekologisuuden varjeleminen? Korostan vielä, että en yritä edes olla mikään tekopyhä. Rakastan itsekin shoppailua, mutta joillakin se tuntuu lähtevän jo täysin lapasesta.

En yritä kertoa tässä sitä, kuinka mielestäni olisi väärin, että bloggaajat saavat hienoja juttuja bloginsa kautta. Ei, ei lähellekään. Yksinkertaisesti minua - varmasti monien muiden ohella - ei kiinnosta lukea mainoksia tai vastaavia juttuja päivä toisensa jälkeen. Olisi kivaa, jos pysyttäisiin kohtuuden rajoissa. Luen enää todella harvoja blogeja, koska en vaan yksinkertaisesti jaksa kiinnostua tämäntyyppisestä bloggailusta.

Mua on alkanut myös ärsyttää koko blogimaailma. Kaikki on kamalan pinnallista: suurta kilpailua tuntuu olevan siinä, kenellä on eniten uusia ostoksia esiteltävänä tai kuka pääsee mukaan merkittäviin blogitapahtumiin. Suoraan sanottuna en haluaisi itse edes päästä tähän mukaan ja olen tyytyväinen blogini kävijöihin. Tykkään kirjoittaa pienemmälle lukijakunnalle  - miksi haluaisin, että puolet suomesta tietää tekemisistäni? Pidän siitä, että voin kirjoittaa tänne vähän vapaammin. Jos lukijoita olisi moninkertaisesti, blogini aihemaailma olisi varmasti paljon suppeampi. Let's keep it simple ;-)


Välillä ottaa päähän tämä touhu ja nyt on yksi niistä hetkistä. Mutta te olette ihania! <3

Samaistuuko kukaan?

18 kommenttia:

 1. That's true!! Ja sitte nää kyseiset bloggaajat ei ite tunnusta etteikö liika ois liikaa, vaan pistää kaiken kateellisuuden piikkiin mikä kyllä saattaa osin ollakkin totta, mutta silti..Vaikea aihe!

  VastaaPoista
 2. Samaistun tosiaan!! Bloggailu on muuttunut TÄYSIN siitä mitä se oli vaikka 4-5 vuotta sitten...

  VastaaPoista
 3. Puhut asiaa! Ja olen huomannut lukuisien blogejen mainostavan asioita, mistä paistaa läpi, etteivät he todellakaan ole kiinnostuneita muusta kun hyödystä, että saavat rahaa sen postauksen teosta!
  Samaa mieltä, mullekkin käy pieni lukijamäärä. Just tyytyväinen tähän näin, yleensä aina tulee joku mukava kommentti (yleensä useampi) postaukseen kuin postaukseen. Se riittää :)

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä!! Muistan ku alotin sillo joskus aikoinaa lukee blogeja nii ne oli oikeesti mielenkiintoisia ja niissä oli jotain "sisältöä". Nykyään vaan ärsyttää kaikenmoiset nelly-kollaasit ja "rakastan teitä mun ihanat lukijat, jos ette oo vielä äänestäny nii voisitteko käydä äänestää mua tossa aussie/mango/sunsilk/mikälie-kisassa blaablaablaa...."-postaukset.
  Just tän takii tykkäänki sun blogista ku tää ei oo muuttune sellaseks :)

  VastaaPoista
 5. Pystyn ehdottomasti samaistumaan! Mua henkilökohtasesti harmittaa se, että monista blogeista on jäänyt syvälliset/henkilökohtaiset asiat pois, vaikka ymmärtäähän sen, ettei niitä haluta jakaa koko Suomelle. Iso osa lempiblogeistani onkin pienen lukijamäärän omaavia :)

  VastaaPoista
 6. Tähän ei voi sanoa muuta ku et oon niiiiin samaa mieltä!

  VastaaPoista
 7. Niin totta! Ei sellasta jaksa lukee/katsella, jos jokainen postaus on mainosta ja vain pari riviä siitä, miten oma elämä liittyy muka niihin kuviin/kollaaseihin. Ymmärrän kyllä mainokset ja niiden tarpeen tässä maailmassa ja sen, et ne kertoo arvostuksesta bloggaamista kohtaan, mutta rajansa kaikella. Osa suosituistakin blogeista kyllä osaa pitää mainokset kurissa ja kirjottaa paljon myös ihan omia postauksia, mutta jotkut kyllä menee niin yli tossa hommassa, eikä kai tajuu ite sitä ollenkaan. Ja sama se osteluvimma!! En tajuu. Itelläkin menee joskus yli, mut sit tulee kausia, kun ei haluu ees ostaa mitään. Ja en ymmärrä miks bloggaajien tai meidän tavisten tarvis elää ku jotkut seurapiirikaunottaret, ettei samaa vaatetta voi pitää toista kertaa tai ainakaan sitä samaa asukokonaisuutta.... Joo, mutta on kivojakin blogeja paljon ja monet on tajunneet tän ostosvimmankin turhuuden. Mut joskus nää vaan ärsyttää!

  VastaaPoista
 8. komppaan!! Oon myös miettiny että miten jollain 17 v. "muotibloggaajalla" on oikeesti varaa ostaa ihan kokoajan uutta kamaa, koska tuskin kovinkaan moni sen ikänen käy päivätyössä... Ja just toi kilpailu meininki aaaargh!

  VastaaPoista
 9. Mua harmittaa toi myös :/ tosi moni mun lemmpariblogeista jotka useimmiten on muuttanut indiedaysiin niin niistä on tullut just tollasia mainosblogeja. Tuote esitellään vähintään joka toisessa postauksessa ja kaikki se muu inspiroiva juttu jää taka-alalle :/

  VastaaPoista
 10. Oon kyllä ihan samaa mieltä! Entiset suosikkiblogini ovat ajautuneet listan häntäpäähän ja nykyään tykkäänkin lukea ennemmin vähän pienempiä tai keskikokoisia blogeja, joissa voi oikeesti vaihtaa mielipiteitä :) Kohtuullisuus kaikessa, niin mielestäni myös tässäkin asiassa! Ja eniten mua ärsyttää nimenomaan se kateellisuus-kortti. Ei sillä, en ole ikinä itse jaksanut mihinkään blogiin valittaa aiheesta, eikä muhun ole siks ikinä käytetty tota, mutta kommentteja lukiessa tuntuu vähän joka toiseen olevan vastauksena jotain tyyliin "oot vaan kateellinen" tai sit kommentteihin ei vastata ollenkaan...

  Ja tohon edelliseen postaukseen vielä, mullakin on vähän ongelmana mitä keksisin toivoa yo-lahjaks. Toisaalta rahaa tarttee aina, mutta tavallaan olis kiva saada vähän jotain muutakin. Tosi kivoja vinkkejä oli tullut sulle, lueskelin itekin mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
 11. Kerrankin joku uskaltaa kirjottaa tästä! Mua ärsyttää ihan sama asia. Oon lopettanu todella monen blogin lukemisen, joita aloitin lukemaan jo monta vuotta sitten. Tuntuu, että bloggaaminen on nykyään vain pelkkää työtä osalle ja sen takia täyttyy pelkistä mainoksista ja persoonallisuus on kokonaan kadonnut osasta blogeista. Eniten ärsyttää ravaaminen "hienoissa blogitapahtumissa" monta kertaa viikossa..Tulee sellainen olo ihan kun nämä suositut bloggaajat olisivat jotenkin parempia kuin muut.

  Nykyään itekkin luen pelkästään blogeja, jotka eivät ole kaikkien tiedossa. Ne blogit ovat aina parhaimpia ja persoonallisimpia! Jatka samaan malliin tätä blogin kirjottelua ja be yourself ;)

  VastaaPoista
 12. Asiaaa!! Mieki yleensä vaan skippaan suurimman osan nuista mainosjutuista.... Kyllä se vaan meinaa ärsyttää ku joittenki postaukset on nykyään pelkkää mainostamista, ainaki melkeen :D

  VastaaPoista
 13. Samaa mieltä. Turhauttavaa joka päivä lukea samoja nellykollaaseja joita tulee cavalta ja xeniasdaylta kokoajan. Varsinki xenialta. Ja ne hiton yves rocher mainokset vois oikeesti tunkee........

  VastaaPoista
 14. Samaa mieltä täälläkin! Bloggaaminen on muuttunut viimeisen vuodenkin aikana radikaalisti. Ei ole kauaakaan, kun ekologisuudesta sai lukea "kyllästymiseen" asti ja nyt yhtäkkiä kuluttaminen on noussut aivan uudelle tasolle. Yllättävän harvassa on sellaiset blogit, joissa ei joka viikko esiteltäisi jotakin uutta vaatetta, elektroniikkatuotetta yms. Missä on kohtuus??

  Sulla on onneks ihanan aito ja monipuolinen blogi! :)

  VastaaPoista
 15. Tykkään tästä sun blogista juurikin siksi, että teet postauksia treeneistä, yo-juhlista ja TAVALLISISTA asioista. Sellaisista, jotka koskevat myös lukijakuntaasi ajankohtaisuudellaan.

  VastaaPoista
 16. Mullon niin kiireinen elämä, etten ehi lukea arkisin blogeja oikeastaan ollenkaan :D Problem solved siis ;) Jos ehtisin kliksuttelemaan joka päivä blogilistalta kaikki lukemani blogit auki, niin takuulla olisin kyllästynyt jo kauan sitten.

  Sitten taas sunnuntaisin haluaisin löytää uusia kivoja blogeja listalle, kun on aikaa surffata :)

  VastaaPoista
 17. Olen täysin samaa mieltä kaikkien kommentoijien kanssa. Ihanaa, että myös muut ovat huomioineet tämän, enkä ainoastaan minä.. :-D

  VastaaPoista