tiistai 23. heinäkuuta 2013

HOW TO FEEL GOOD - TIPS


Päivää päivää! Ymmärtääkseni olette kovia terveys/urheilupostausten faneja, joten ajattelin koota teille tällaisen my beautu tips - tyylisen postauksen, mutta sillä idealla, että nyt jaan teille mun omat hyvän olon vinkit. Kuinka siis pitää kevyt ja raikas olo päivästä toiseen?

1. Vettä. Juo vettä. Mun aamut alkaa vähintään litralla kylmää vettä ja en tiedä mistä se johtuu, mutta siitä tulee ihan älyttömän raikas fiilis. Suosittelen myös vesipullon kantamista mukana joka paikkaan, sillä tavoin tulee juotua vettä pitkin päivää.

2. Edelliseen kohtaan liittyen, vältä limppareita. Mä en ole koskaan ollut limujen ystävä ja juon niitä joskus vaan ravintolassa, enkä aina silloinkaan. Viikonloppuna tein poikkeuksen ja ostin pienen limupullon ja se oli outoa :-D En siis tiedä, onko tällä oikeasti mitään vaikutusta, mutta jos ei muuta niin hampaat ainakin kiittää.

3. Hedelmät, kasvikset yms. kuuluu mun päivittäiseen ravinnonsaantiin. On päiviä, jolloin tulee syötyä vähän vähemmän terveellisesti, mutta yritän parhaani mukaan aina haukata omenan, banaanin, salaatin tai muun vastaavan jossain vaiheessa päivää. Vaikka mulla jo tilanne on suhteellisen kondiksessa, parannettavaa yhä silti löytyy! Haluaisin kokeilla ja löytää enemmän kasvispainotteisia pääruokia, olisko teillä jakaa hyviä vinkkejä?

4. Hyötyliikunta. Vaikka aika liikunnalle jää väliin, kannattaa muistaa hyötyliikunnan ilo. Ennen kuljin juna-asemalle joka ikinen kerta bussilla, vaikka matkaa sinne on vaan parisen kilometriä. Yhdessä vaiheessa vaan päätin alkaa kävellä sinne ja niin olen joka ikinen kerta tehnyt sen päätöksen jälkeen (lukuunottamatta paria kiireellistä kertaa). Aikaa menee oikeasti ehkä yhtä vähän/paljon, eikä tarvitse stressailla bussiaikatauluista. Ja vaikka en muuten urheilisi kyseisenä päivänä, tuleepahan käveltyä ainakin se 2x2km!

5. Ei-totaalinen kieltäytyminen. En tiennyt miten muotoilla kyseinen asia. Pointtina kuitenkin se, ettei kannata totaalisesti kieltäytyä mistään. Pari postausta takaperin puhuinkin siitä, kuinka annan itselleni luvan herkutella silloin tällöin. Oon joskus yrittänyt karkki/herkkulakkoja ja se menee aina lopulta siihen, että tietty aika kärvistellään ilman mitään herkkuja ja ne pyörii mielessä koko ajan. "En saa syödä mitään hyvää, pakko olla ilman". Tämän jälkeen sitten tulee jossain vaiheessa romahdus ja mätetään herkkuja enemmän, mitä normaalisti.

Siinä nyt muutama mikä tulee näin arkipäivän toiminnoissa mieleen.
Mikä on sun oma salainen ase hyvään oloon?

8 kommenttia:

  1. hyvä postaus :) ihan samaa mieltä näistä kaikista! heti huomaa jos on syöny jotain epäterveellistä, niin tukkonen olo.. ihmeellistä miten se mitä syö vaikuttaaki niin paljon oloon :D

    VastaaPoista
  2. Mulla auttaa noihin herkkuihin (ja terveellisiin elämäntapoihin ylipäänsä) se, että mietin mielessäni aina välillä "haluun näyttää hyvältä" tms. Noin kun oon ruvennut aattelemaan niin on vaistomaisesti vähentynyt herkkujen syönti ja oon oppinut nauttimaan enemmän ja enemmän terveellisestä ruuasta. :)

    VastaaPoista
  3. Hei tuohon kasvispainoitteeseen pääruokaan. Oma poikaystäväni on kasvissyöjä ja minä terveysintoilija. Ja kuten me kaikki tiedämme peruna on kaikista pahin lihottaja.

    Joten olemme siirtyneet bataattiin ja yksi lemppareistamme on bataattipata eli uuniin pakastebataattia ja kasviksia sekä soijarouhetta, ananasta ja päälle ruokakermaa. Uuni 200 asteeseen ja antaa muhia n. 40-50 min.
    Suosittelen kokeilemaan (; On nimittäin hyvää!

    VastaaPoista
  4. ihana postaus :-) pitäis munkin alkaa harrastaa tota parin kilometrin matkaa taittamista kävellen juna-asemalle eikä aina hengästyen ehtiä bussiin :-D

    VastaaPoista
  5. mäki syön paljon kasvisruokia henkan takia, ja mun suosikkeja on kaikenlaiset wokit, esim. tofua, kesäkurpitsaa (NAM!), paprikaa, porkkanaa, parsakaalia (=kaikkia vihanneksia mistä vaan tykkää), pähkinöitä ja tuoretta korianteria. hyvät mausteet/kastikkeet vielä nii saa tosi hyvii variaatioita :)
    myös linssikeittoa kannattaa kokeilla, herkkua ;)

    VastaaPoista
  6. jannina: kiitti hei! ja joo toi on niin totta, heti kun on vetänyt jotain mättöä, muistaa että miksi se ei kannatakaan.. :-D

    kata: jep, toi toimii hyvänä motivaattorina. "just remember why you started" ;)

    Jenny: omm kuulostaa tosi hyvältä. Täytyypi testailla joku päivä :)

    Iina-Lotta: Kiitos, kiva kuulla=) joo suosittelen, siinä tulee aina pieni kiva ilta/aamureippailu!

    Mari: Oi vitsi paljon hyviä vinkkejä. Mun pitäis opetella syömään tota tofua, jotenki jääny traumat kouluruuista :-D kiitti vinkeistä dude!

    VastaaPoista
  7. Hyvä postaus! Aamulla kannattaa kuitenkin juoda ensin huoneenlämmössä säilytettyä, hapettunutta vettä. Paljon hellempi ja pienempi shokki vatsalle! :-)

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Thanks! Aijaa, okei kiva tietää :) Musta on vaan niin ihana juoda kylmää vettä aamulla, kun se herättää ihanasti!

    VastaaPoista