perjantai 5. heinäkuuta 2013

IHANA PERJANTAI

Ensinnäkin paljon kiitoksia kaikille palautteesta, jota annoitte pari postausta takaperin! Yllätyin siitä, kuinka paljon haluatte tosiaankin nähdä treeneihin liittyviä postauksia. Niitä onkin ollut täällä vähän vähemmän ja yritän nyt vähän skarppailla. En oikein tiedä millaisia treenipostauksia haluatte lukea, mutta tässä nyt tulee ainakin jonkinlainen!
feeling

  IMG_7472
Kävin tänään lenkillä tavoitteena pitää yllä suhteellisen matalaa sykettä ja välttää 'tappofiilistä'. Mulla se nimittäin menee usein siihen, että fiiliksissä alan juosta liian lujaa ja en sitten jaksakaan kauhean pitkään. Tämän lisäksi juoksen usein hyvin vaihtelevassa maastossa, isoja ylämäkiä ja niin edelleen. Nyt menin tarkoituksella vain suhteellisen tasaista maastoa, jotta jaksaisin pidempään. Tällä kertaa sain pidettyä keskisykkeen suhteellisen tasaisena ja hölkkäilin hyvillä fiiliksillä. Välillä huomasin sykkeen kohonneen lähemmäs maksisykettä ja hiljensin vauhtia.

Mulla on puhelimessa tosi hyvä ohjelma nimeltään Trail Tracker (maksullinen), jolla mittaan aina matkaa ja nopeutta juoksulenkeillä. Ennen mulla ei nimittäin ollut mitään hajua mun lenkkien pituuksista tai nopeuksista. Mielenkiintoista seurata aina eri lenkkien tietoja! Tänään tiedot näytti tältä:

matkan pituus: 4,9 km (jes!)
keskinopeus: 8,52km/h
huippunopeus: 12,56km/h
kesto: 35 min
IMG_7475
Sykemittari on myös ollut ahkerassa käytössä. Juurikin tämän avulla osaan hallita vauhtia ja treenin raskautta helpolla tavalla - ei ole ollut turha ostos! Suosittelen kaikille tällaisen kapistuksen hankintaa, tuo lisää mielenkiintoa ja tsemppiä treeneihin. Vai mitä mieltä olette?
IMG_7476 IMG_7477
Lenkin jälkeen oli taas tosi hyvä fiilis, ei olisi tehnyt mieli ollenkaan lopettaa! Juostessa meni oikeen kylmät väreet, kun kuuntelin lempimusiikkia. Ahkeroinnin jälkeen odotti vasta kunnon aamupala; minihiilarileivät, raejuustoa, kalkkunaa, justoa, kurkkua ja kananmunaa + kaksi lasia maitoa. Tässä on protskua ja hiilareita :-)

Mulla on tavoitteena juosta elokuussa 10km Midnight Run Helsinki ja yritän nyt tosissaan treenata vähän pidempiä lenkkejä ja vastaavasti vähän myös nostaa keskinopeutta. Onko muita menossa sinne?

4 kommenttia:

 1. Hei! Olisko sulla vinkkiä siihen mitä kantsii syödä ennen aamulenkkejä? Tyhjällä vatsalla juokseminen kuulostaa pahalta ja lenkin jälkeen on ihana palkita itsensä hyvällä aamupalalla :) kiitos!!

  VastaaPoista
 2. 306 days in sydney: Ite syön aina esimerkiksi keitetyn kananmunan, smoothien, vähän mysliä/puuroa.. Aina jotain pientä ja kevyttä, silleen ettei ala lenkillä helpottaa. Sit lenkin jälkeen kunnon mätöt :-D!

  VastaaPoista
 3. Midnight runia kohti täälläkin menossa! Sykemittaria en omista, joten vaikea seurailla maksimisykettä yms yms.. Sports trackerin avulla oon lenkkejäni seuraillut, saapahan ainakin lenkin pituuden tietoon jos ei muuta :D

  -T

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: jihuu! Mulla on kans ollut se ohjelma, mut en oikein jaksanut sitä päivittää :-D !

  VastaaPoista