keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

TAKANA SATA METRIÄ, EDESSÄ MILJOONA

Täältä ne tulee, blogin ensimmäiset 'muutoskuvat'. Oon ollut aika arka laittamaan tänne tän tyylisiä postauksia, mutta olette niin kiltisti aina näitä pyytäneet, että nyt sain itseäni niskasta kiinni.

 Mulla on ollut jo pidemmän aikaa tavoitteena kiinteytyä ja tuntea itseni timmiksi ja terveeksi. Syksyllä treenatessani saatoin mennä liiallisuuksiin ja karsin ruokavaliosta kokonaan alkoholin, herkut, ravintolahampparit yms. muut jutut mistä oikeasti nautin. Niitä olisi pitänyt saada nauttia kohtuudella. Sitten se menikin siihen, että treenasin ihan hulluna, enkä enää osannut kunnolla nauttia arkipäivän pienistä iloista. Joulun aikaan asiat muuttuivat ja jouluherkuttelut tuli hyvään saumaan - opin taas itseni hemmottelun taidon. Siitä lähtien oon herkutellut harvemmin tai useammin, kokematta siitä huonoa omaatuntoa. Oon myös treenaillut fiiliksen mukaan, pyrkinyt syömään mahdollisimman kevyesti, mutta täyttävästi. Välillä tekee mieli vetää leipää enemmän kuin laki sallisi (esimerkiksi tänään!) ja toisina päivinä vedetään enemmän kasvis- ja proteiinipainoitteista ruokaa. Mulla löytyy tältä saralta vielä miljoonasti opittavaa, mutta suunta on jatkuvasti ylöspäin!
Ylempi kuva on otettu joskus Lokakuussa, jolloin mulla oli treenittömiä kuukausia takana muutama hassu + kesän herkuttelut. Ruokailut oli menneet vähän miten sattuu ja alkoholiakin tuli nautittua suhteellisen usein. En muista tunteneeni itseäni mitenkään 'huonokroppaisemmaksi' kuin nykyäänkään, enkä siis ainakaan ollut tyytymätön itseeni. Pikkuhiljaa mieleen vaan hiipui ajatus kiinteytyksestä ja terveellisemmistä elämäntavoista.

Alempi kuva on otettu viime viikolla. Eli yli puoli vuotta myöhemmin. Puoli vuotta! (Mä en siis edusta niitä heppuja, jotka vetää sikspäkit esiin kahdessa kuukaudessa. Pysyvät muutokset vie aikaa. Tämänkin ajatuksen omaksumiseen mulla kului monta kuukautta). Mulla on tässä välillä ollut monia kausia, jolloin oon syönyt ja liikkunut huonommin ja 'muutosprosessi' on kärsinyt. En ole edes kauheasti enää tarkkaillut ulkonäköä, vaan mennyt ihan fiiliksen mukaan ja välillä havainnut vähän muutosta esimerkiksi just vatsalihaksissa (ne onkin oikeestaan ainoot mitä oon suhteellisen säännöllisesti jaksanut kuvailla).

On mieletön fiilis tuntea itsensä sopusuhtaiseksi. Tuntea treeneissä ja mielialassa kehitystä. Tuossa yksi päivä pullistelin lihaksia treenin jälkeen (mustavalkoinen kuva) ja oikeasti yllätyin, että löytyyhän sieltä yläkropastakin jotain lihasta! Paras fiilis on, kun huomaa kehittyneensä ja pääsee jatkuvasti enemmän ja enemmän kohti omia tavoitteita. Aina se ei ole helppoa, ei todellakaan, mutta yrittämisen arvoista!

Jos sieltä ruudun takaa löytyy muitakin kärsimättömyydestä kärsiviä (krhm..), muistakaa, että kaikki hyvä vie oman aikansa. En itse kannata pikadiettejä, lakkoja, totaalisia muutoksia ynnä muita, koska loppujen lopuksi ne yleensä vaan johtaa kahta kauheampaan mässäilyyn ja morkkisteluun. Pysyvät elämäntapamuutokset ovat kaiken A ja O, näin sanon minä :)

Mielipiteitä?

12 kommenttia:

 1. toi mustavalkonen kuva! iha hullu hauberi :D hyvä kata <3

  VastaaPoista
 2. Vau, oot kyllä tosi hyvässä kunnossa!! Kaikki sun treenipostaukset ja vastaavat on aina tosi motivoivia, oon tykännyt tosi paljon lueskella niitä :) Ja oon itse ihan samoilla linjoilla, mikään totaalikieltäytyminen ei pitemmän päälle ainakaan mulla onnistu, pikkuhiljaa hyvä tulee :)

  VastaaPoista
 3. Täytyy kyllä ihailla sua! Ihan mahtavassa kunnossa oot! :) terveisin kateellinen!! :D

  VastaaPoista
 4. Näytät ihan hemmetin hyvälle, go girl!

  VastaaPoista
 5. Vautsi! Tosi ihailtava muutos ja teksti täyttä asiaa :)

  VastaaPoista
 6. Jee hieno homma! Ja ihanaa, että blogimaailmastakin löytyy perusterveellisen ruokavalion, sisältäen herkuttelut, puolesta liputtavia :) kaikki tavallaan, mutta itsekkin pyrin elämään samoin :) mullakin on ollut ihan liian kauan mättö/ensyömitäänepäterveellistä kausia, mikä on ihan tyhmää ja turhaa..

  VastaaPoista
 7. vau vauuu! Huisi masu sulla! Eikä oo kyllä käsissäkään valittamista :) Annoit mulle just taas lisää motivaatiota! Joten lisää vaan urheilupainottaisia postauksia ;) jotenkin osaat tehä niitä kivasti - esim kuvat on aina tosi kivoja :)

  VastaaPoista
 8. oon kata ylpee susta, saan itelleni tästä motivaatiota :-) hoho kesäloman päättymistä odotellessa!

  VastaaPoista
 9. Niin motivoivaa tekstiä! Ja näytät tottakai upeelta! :)

  VastaaPoista
 10. Wau Kata! Mulla on just ollu parin viikon ajan vähän 'huono kausi', tullu syötyä kaikkea eikä liikuttua juur yhtään. Mun polvi on reistannut tosi pahasti koko kesän ja on ollu pakko vähä pitää taukoo liikunnasta ja odotella lääkäriaikaa. Tää sun postaus helpotti omantunnontuskia viimeajan laiskoista viikoista + anto motivaatioo lähtee salille taas sitten, kun polvi sen sallii!

  VastaaPoista
 11. nää on ehkä niitä motivoivimpia postauksia! pakko päästä liikkumaan ja syömään terveellisesti, jospa kuuden kuukauden jälkeen oltaisiin paremmassa kunnossa itsekin :--) todella hyvältä näytät!

  VastaaPoista