keskiviikko 28. elokuuta 2013

AMSTERDAMIN MATKATIPPEJÄ?

Mooi! Ollaan nyt poikaystävän kanssa saatu lokakuulle molemmat pidennetty viikonloppu vapaaksi ja päätettiin lähtä käymään jo molempien himoitsemassa kaupungissa Amsterdamissa. Ollaan molemmat haluttu käydä siellä jo pidemmän aikaa ja päätettiin nyt lähteä sinne silloin, kun ilmat on vielä suhteellisen lämpimiä. Aluksi meillä oli suuntana Pariisi, mutta se saanee odottaa johonkin toiseen vuoteen. Eiköhän tuoltakin romantiikkaa löydy jo ihan tarpeeksi hah!

Mä en tiedä oikein mitään kyseisestä kaupungista ja ainoa juttu minkä haluan siellä varmasti toteuttaa on tietysti maailmankuulu katupyöräily! Mun suunnitelmana on vuokrata pyörät koko päiväksi ja huristella niillä koko päivän ajan ympäri kaupunkia. Jee! Shoppailu on tietysti kans listalla numero uno, mutta missäpä matkakohteessa se ei olisi?

Kertokaahan kaikki mitä tiedätte tuosta ihanasta (?) kaupungista, nyt jos koskaan matkavinkit tulisi hyvään käyttöön! :-)

9 kommenttia:

 1. En oo ikinä itse käyny Amsterdamissa mutta siellä ois kiva käydä!:)

  En tiiä kiinnostaako sua, mutta ite haluisin käydä siinä paikassa missä Anne Frank kirjoitti päiväkirjansa, oon jostain lukenu, että se talo olis museona siellä :)

  VastaaPoista
 2. Ai katos piru, sinnekkö te nyt suuntaatte!! Ite olin siellä sillon vuonna nakki ja kattila - oikeen mukavan olonen kaupunki :) pilviähän siellä pitää tietenki polttaa ja käydä punasten lyhtyjen kadulla (hahhaha läppä...). Siel on kans sikana hyvii kauppoja!!!

  VastaaPoista
 3. Käykää coffee shopeissa:-D Ja red light district on aika nähtävyys iltasin!

  VastaaPoista
 4. Elokuun alussa olin Damissa! Ja rakastuin kaupunkiin ja ihmisiin! Kanavaristeily oli kiva ja hauska reissu, kantsii vertailla hintoja! Shoppailukadut mm. Kalverstraat, Rokin. Ostoskeskukset De Bijenkorf, Magna Plaza. Käytiin Paradiso nimisellä klubilla, ihan mieletön! Sitten erikoisuus: teollisuusalueelle on rakennettu ranta ja baari, mieletön tunnelma (Roest on nimi! Osoite: Czaar Peterstraat 213). Paljon jäi näkemättä ja ehottomasti oon sinne viel takasin menossa!! :) Suosittelen syömään paikoissa, joissa paikalliset syövät, ei turistikaduilla. Hinnat on niin korkeat, hyvää ruokaa saa halvemmalla!

  VastaaPoista
 5. Viime viikolla Damissa käyneenä suosittelen lämpimästi kanavaristeilyä, niitä löytyy vaikka millaisia; päivällä tai myöhäänkin illalla, halutessa vaikka illallisen kera. Jos haluaa risteilyn, jolla tarjotaan esim. juustoja ja viinejä tai vaikka se illallinen, kannattaa varaus tehdä ajoissa, heti saman päivän aamuna. Ns. tavalliselle risteilylle voi ostaa lipun vaikka hetki ennen lähtöä, yleensä tilaa vielä on.

  Redlight District kannattaa käydä tsekkaamassa mielellään illalla, silloin siellä tapahtuu paljon enemmän. :)

  Kaupungissa oli paljon kivoja aamupala paikkoja, en tiedä kuuluuko se teillä hotellin hintaan, mutta meistä oli kiva syödä joka aamu eri paikassa. :)

  Jos tykkää kiinalaisesta ruoasta, kannattaa vierilla Sea Palacessa. Tästä ja muusta Damiin liittyvästä löytyy mun blogista: http://casavolmari.blogspot.fi/2013/08/amsterdam-matkapostaus.html

  VastaaPoista
 6. Asuin hollannissa 10v ja rakastan tota maata ja sen ihania asukkeja! Kannattaa joo vuokrata pyörät (parast tapa liikkua!!) ja sit siin pää turisti alueella on todellapitkä kauppakatu miltä löytyy hyviä kauppoja, mutta jos lähtee turistialueelta (joka ei todellakaan ole Amsterdamin parasta aluetta!!!) päätyy ihanille kanavanvarsikaduille ja löytää söpöjä putiikkeja ja kahviloita. Amsterdamista löytyy myös iso kirppari, katon sen nimen sulle myöhemmin kun nyt pitää mennä kouluun ;)

  VastaaPoista
 7. wow siistiä! haluisin itekkin kovasti käydä!

  VastaaPoista
 8. meki ollaan puhuttu dameihin lähöstä joonan kans! mennään ehkä jouluna tai viimestään ens kesänä :) ihanaa matkaa teille !!! <3

  VastaaPoista
 9. Itse kävin siellä juuri pari viikkoa sitten, ja suosittelen ehdottomasti sitä eläintarhaa mikä siellä on. Aivan valtavan kokoinen ja sieltä löytyy kaikkea! Pitäkää hauskaa B))

  VastaaPoista