maanantai 19. elokuuta 2013

RECIPE FOR MACA #1

Sateista maanantaita vaan kaikille.. Viikonlopun duunit on tehty ja tänään mulla on vapaapäivä - tietysti vettä tulee taivaalta kuin aisaa ja ilma on muutenkin tosi piristävä. No, en anna sen häiritä mun päivän ohjelmaa!

Tulin nyt jakamaan teille tänne sen mun testaileman Maca-reseptin ja kerron muutenkin vähän fiiliksiä siitä. 
IMG_8571
Näiden lisäksi tarvitsee yhden purkin rahkaa. Se unohtui kuvasta, koska alunperin en ajatellut laittaa sitä ollenkaan mukaan. Pelkän veden kanssa smoothiesta tuli liian, noh, vetinen.

1 banaani
ripaus ruususuolaa
rahkapurkki (itse käytän aina Ehrmannin rahkoja)
teelusikallinen Macaa (määrä riippuu siitä, kuinka tottunut jauheeseen on)
pari desiä vettä
teelusikallinen tummaa kaakaojauhetta

kaikki edellä mainitut yhdessä blenderiin!
IMG_8572

Lopputulos on tämä, maukas smoothie, josta hädintuskin maistaa Macaa läpi. Toi jauhe on siis aivan järkyttävän hajuista jo itsessään ja oon nyt yrittänyt keksiä hyviä keinoja peittää sen vielä järkyttävämpi maku. Tää smoothie toimii tosi hyvin - tulipahan mieleen sitä juodessa, että onko siellä sitä ollenkaan :-D Pelkän banaanin kanssa maku puskee vähän läpi, mutta kaakaojauhe peittää sen hyvin. Kannattaa googletella, netistä löytyy paljon erilaisia reseptejä kaikkiin superfoodeihin!

Olenko huomannut vaikutuksia? Saattaa ihan hyvin olla mielen sisällä kuviteltua, mutta eräänä aamuna mä olin ihan törkeen väsynyt, eikä pystyyn nukahtaminen ollut kaukana. Tein hyvän aamiaisen + tuollaisen smoothien ja sen jälkeen olo oli ihan mielettömän energinen. Puoli kymmeneltä painelin salille, toistot meni paremmin kuin putkeen ja hiki virtasi. Sama juttu tänään, olo on paljon energisempi Maca-annoksen jälkeen ja lähden kohta tarpomaan tuonne sateeseen - eikä edes ärsytä yhtään!

Kiinnostaako teitä nämä superfood-kokeilut? Täydennystä raaka-aine varastoon on todennäköisesti hiljattain tulossa ja jos sieltä löytyy muitakin kiinnostuneita, voin kertoa täällä kokeiluista!

4 kommenttia:

  1. Haha oon kyllä niin 'mainosten' uhri, mut mun on pakko ostaa tota! :-D paljon tolla on hintaa ja kuin usein sitä saa syödä?

    VastaaPoista
  2. Sara: hihii! Se makso 13 euroo ja suositus on päivittäin maksimissaan kolmen viikon ajan kuukaudesta (yksi 'lepoviikko')!

    VastaaPoista
  3. Minullakin on toinen macapussi menossa (+taukoja), mutten oikeastaan ole huomannut mitään ihmeempää. Kunhan käytän lisänä jogurttiin ym. Hassua, minä taas tykkään sen mausta, nam! :)

    VastaaPoista
  4. Matkatar: Noniin hyvä! Toivottavasti mäkin pikkuhiljaa tottuisin siihen makuun.. Ei oo mikään super miellyttävä.. :-D

    VastaaPoista