keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Amsterdam day2

pv23IMG_1142 fb1 Ensimmäisenä aamuna Amsterdamissa aloitettiin päivä freesautumalla, täyttävällä hotelliaamiaisella, musiikin kuuntelulla ja (minun vaatimillani :-D) yhteiskuvilla. Vaikka ulkona näytti kurjalta, päätettiin olla välittämättä siitä ja mentiin suunnitelmien mukaan kiertelemään kauppoja.
IMG_1158 IMG_1161 pv21 Näin kauniisti sanottuna ulkona satoi vettä kuin esterin perseestä, eikä kaupat olleet vielä auenneet, niin mentiin hetkeksi istuskelemaan läheiseen kuppilaan. Todella viihtyisä ja tyylikäs pieni paikka, jossa oli vieläpä kohtuuhintaista (luulin olevan megakallis, kun sijaitsi samalla kadulla kuin kaikki merkkiliikkeet). Juotiin kupposet kahvia, surffailtiin netissä (nää wifi-mestat kyllä hyödynnettiin aina hyvin!) ja pikkuhiljaa lähdettiin taas käppäilemään eteenpäin.
IMG_1187 Kauppakatuja kierreltyämme päädyttiin isoon ostoskeskukseen De Bijenkorfiin, joka sijaitsi ihan Amsterdamin ytimessä. Tyyliltään samanlainen kuin meidän Stockmann, mutta vielä vähän hienompi. Mietittiin kuitenkin pitkään, mikä kyseisessä keskuksessa on erilaista kuin meidän Stockassa. Mä olisin esimerkiksi kaivannut kunnollista urheiluosastoa, poikaystävä elektroniikkaa. Kumpaakaan ei löytynyt mistään. Tää kauppakeskus oli rakennettu hienojen vaate-, laukku ja -korumerkkien ympärille. Myös huonekaluja ja sisustusjuttuja löytyi. Mutta ei pienet puutteet meitä haitanneet, kyllä siellä oli tarpeeksi kaikkea katseltavaa ilman niitäkin osastoja ;-)
IMG_1170 IMG_1171pv2IMG_1176 IMG_1173 IMG_1178 IMG_1180
Nälän yllättäessä mentiin kauppakeskuksen yläkertaan syömään. Jos poikkeatte täällä, suosittelen ruokapaikkaa lämpimästi! Yläkerta koostui monesta erilaisesta alueesta, jossa valmistettiin erilaisia ruokia. Löytyi aasialaista, italialaista, liharuokaa, jälkiruokaa, välipalaa, leivoksia... Kaikki haluamat jutut vaan kerättiin tarjottimelle ja mentiin lopuksi maksamaan ne yhteisille kassoille. Todella kätevä idea, käytiinkin kyseisessä paikassa syömässä mahat täyteen muutamaan otteeseen. Tällä ekalla kerralla mä söin hyvän merellisen pastan ja poikaystävä otti lihaista wokkia. Jälkkäriksi oli pakko ottaa Magnumin itse tuunattu jäätelö (arvatkaa vaan kuinka innostuin, että sieltä löytyi näitä vakiovalikoimasta!) ja voi että, oli kyllä hyvää.
IMG_1190 IMG_1196 IMG_1188 IMG_1197 pv22 fb2 Hotellille päin kävellessämme käveltiin ihanan pikkupuodin ohi, missä myytiin kotitekoista jäätelöä sekä macaronseja. Mä en ollut ikinä aiemmin maistanut kyseisiä leivoksia, joten nyt oli hyvä tilaisuus tehdä se. Niin kauniin ja herkulisen näköisiä, että olisi tehnyt mieli maistaa vaikka kaikkia kerralla! Päädyttiin kuitenkin suklaaseen, mansikkaan, vadelmaan ja hasselpähkinään. Marjaisat oli aivan liian makeita, mutta muut uppos ja kovaa.

Suklaanmakuiset olivat niin hyviä, että meillä jäi ihan mieletön himo niihin. Ja arvatkaa vaan, kun ei millään muistettu missä tää kyseinen paikka sijaitsi. Oltiin sinä päivänä kävelty hotellille jotain eri reittiä mitä normaalisti, eikä kummallakaan tullut ollenkaan mieleen reittiä. Enkä mä sitä vieläkään muista! Kyseltiin paikallisilta ihmisiltä ja kauppojen myyjiltä, eikä kukaan ollut kuullukaan kyseisestä paikasta. Oltiin ihan toivottomia, kun meitä luultiin tyyliin hulluiksi, kun puhuttiin jostain olemattomasta paikasta! Viimeisenä päivänä googleteltiin vielä paikkaa ahkerasti ja onneksi löydettiin saman firman toinen putiikki ja (thank god) saatiin herkullisia maraconseja vähän matkaevääksi ja kotiinviemisiksi! Mitä sitä nyt ei hyvien leivosten eteen tekisi, hahhah.IMG_1204 pv24 Kaupungissa oli todella paljon erilaisia pannukakkupaikkoja. Minähän päätin jo heti saapuessamme, että mehän mennään joku päivä syömään pannareita! Perjantai-iltana lähdettiin sitten tarpomaan sateenvarjoinemme tuulen ja sateen läpi erääseen läheiseen pannarimestaan. Tilattiin banaani- ja päärynätäytteiset pannarit ja mä en kyllä ihan odottanut noin isoja annoksia.. Tuossa oli ihan järkyttävästi syötävää! Mä en edes jaksanut syödä kaikkea sitä jäätelöä, kermavaahtoa, banaania ja pannukakkua. Ja mulla oli niiden lisäksi vielä kaakao kermavaahdolla....
pv25 pv27 pv26
Perjantai-illan kunniaksi mentiin vielä pannareiden jälkeen nauttimaan parit drinksut ja viinilasilliset tien toisella puolella olevaan cocktailbaariin. Todella viihtyisä paikka, jossa väkeä riitti koko ajan! Viinilasillinen maksoi vaan 3,90e, voi kumpa täälläkin olisi niin halpaa.. Itse otin vielä sen lisäksi mojiton, joka oli superhyvää. Näiden kahden juoman jälkeen oli hyvä aika kömpiä hotellille nukkumaan - senhetkinen väsymystila plus alkoholi ei ollut mikään hyvä kombo. Nimimerkillä milloin viimeksi tulin humalaan kahdesta juomasta haha..

Tulipa pitkä postaus tästä päivästä! Mitä tykkäätte?

7 kommenttia:

  1. Jes, toivoinkin että jaksaisit kertoa mahdollisimman tarkkaan teidän matkasta! LISÄÄÄÄ <3

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia ja kuullostaa aivan täydelliseltä teidän loma atähän asti <3 mut ei auta mun Dami-kuumetta tää postaus yhtään!!:D

    VastaaPoista
  3. joo-o kato ulkomailla ne laittaa niihin juomiin enemmän alkoholia! :D ja vähä nauroin tolle macaron jutulle, mä olisin varmaa ollu ihan samanlainen sillee "missä se paikka on!??!?!?!?!? kertokaa!!!" :--D

    VastaaPoista
  4. ihania kuvia! :) tykkään kun kirjotat tollai persoonallisesti ja selität ja kuvailet :)

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia bebe! Mäki haluun ulkomaille.....

    VastaaPoista
  6. Ihania kuviaa!! Mäki haluun dameihin!!:-D sentään pääsee lontooseen pian.. Kauhee matkakuume iski ja nälkä...

    VastaaPoista
  7. anonyymi: kiitos, ihanaa kuulla että jutut miellyttää :)

    jannina: haha, oota vaan tulevia postauksia ;)

    k: no joo eihän.... :-DD ja joo siis hitto ku jäi häiritsee ikuisiks ajoiks missä paikassa ollaan oikeen käyty

    anonyymi: kiitos paljon, kiva että tykkäät!=)

    hensku: thanks<3 sit vaa reissuu suunnitteille!

    jennymerica: kiitoooos! Oi Lontoo, mäki haluun uudelleen sinne!

    VastaaPoista