tiistai 15. lokakuuta 2013

Amsterdam part.1

Kotona ollaan taas! Matka oli tosi onnistunut muutamia vastoinkäymisiä lukuunottamatta ja oli ihanaa rentoutua muutaman päivän ajan. Huomenna taas odottaa paluu arkeen ja työelämään.. Nyt kuitenkin alan purkaa tänne näitä matkakuvia tekstien kera. Kertokaa ihmeessä, jos tulee mieleen joitain tarkempia juttuja joita haluaisitte matkasta tietää!

IMG_1093 ams IMG_1095 IMG_1096
Lento lähti klo 14:00 päivällä. Se oli mielestäni kiva lähtöaika, kun aamulla ei tarvinnut (kauhean kauaa) olla malttamaton ja odotella lähtöä kuumeisena ;) Lennettiin KLM -nimisen yhtiön koneella ja oltiin tosi positiivisesti yllättyneitä. Norwegianilla matkustamiseen tottuneella oli hämmennys siinä kohtaa, kun lennon hintaan kuului hyvät leivät, juomaa (limua, mehua, viiniäkin oli mahdollisuus saada..) ja jälkiruuaksi keksit ja kahvi/tee. Koneissa oli myös paljon paremmat jalkatilat kuin monessa muussa koneessa. Lento sujui nopeasti musiikkia kuunnellen, kirjaa lueskellen ja erään osalta myös iPadia selaillen.
IMG_1102 IMG_1103
Perille päästyämme hypätiin taksiin ja lähdettiin kohti hotellia, joka oli sekin positiivinen yllätys. Hotellimme sijaitsi kauniilla kujalla, jossa oli muutamia muitakin hotelleja. Oma majapaikkamme oli nimeltään The Poet. Pidin siitä, että ulkoapäin hotelli oli vanhahtava, kuin myös esimerkiksi hotellin vastaanottotila ja käytävätkin, mutta huoneet olivat siistit ja modernit. Hintaan kuului aamupala, joka sisälti muroja, leipää, kahvia, mehua.. Eli ihan perus aamupala! Voin kertoa, että leipää on tullut vedettyä tässä muutaman päivän aikana niin paljon, että hetkeen ei taida tehdä mieli.

Muutamia pieniä juttuja kyllä olisi voinut olla toisin - huone oli todella ahdas, kun molemmat esimerkiksi teki aamutoimia/pukivat tai oli muuten vaan jalkeilla. Meidän viereisessä huoneessa oli myös jotain ihan ihme tyyppejä, joiden kolisteluihin heräilin milloin aamukolmelta, milloin aamuseitsemältä.. Pikkujuttuja kuitenkin!
IMG_1506IMG_1504 IMG_1223
Yksi parhaimmista päätöksistä matkaa varten oli se, että otin noi mun Niken lenkkarit mukaan. Kaupunkilomalla on pakko olla kunnon kengät mukana, koska ainakin mulla tulee jalat tosi kipeiksi huonoista kengistä. Pidin yhtenä päivänä Converseja jalassa ja illalla mulla olikin polvet ja nilkat ihan tohjona..
ams3 ams1
Meidän hotellin lähellä oli paljon kauppoja, joista yksi oli G-star Rawin iso liike. Oltiin vähän hienommalla alueella ja suurin osa kaupoista oli merkkiliikkeitä. Niistä kerron kuitenkin lisää myöhemmin :-)
IMG_1113 IMG_1122
Lähdettiin kiertelemään paikkoja ja suunnistettiin hotellilta kaupungin keskustaan. Yllätyttiin siitä, kuinka lähellä keskustaa oikeasti oltiinkaan. Käveltiin kauppojen ytimeen n.10-15 minuuttia, eli ei tarvittu ollenkaan mitään bussi/raitsikkalippuja. Loman aikana tuli kyllä käveltyä ihan kiitettävästi! Tuolla oli yllättävän viileä ja siis ilmahan ei ollut todellakaan näin hyvä koko aikaa.. Vettä satoi kaatamalla kolmena päivänä, joten kuvasaldot tän loman aikana jäi odotettua pienemmiksi. Mutta älkää huoliko, kyllä mä kuvia oon räpsinyt joka vaiheessa kun vaan oon ehtinyt!
ams2 IMG_1131
Oltiin molemmat todella väsyneitä kuluneesta päivästä ja mullakin taisi vielä vähän lämpöä olla, niin käytiin klassisesti vaan Burger Kingissä haukkaamassa burgeriateriat iltapalaksi ennen hotelliin menoa. Päätettiin suosiolla mennä ajoissa nukkumaan, että seuraavana päivänä jaksoi sitten kunnolla katsastaa paikkoja. Väsyneenä, mutta onnellisena jäätiin siis odottamaan seuraavaa päivää :-)

Mitä sanotte tämäntyylisestä matkapostauksesta? Jatketaanko samalla kaavalla muidenkin päivien kohdalla, vai onko jotain muita ehdotuksia?

9 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva postaus! Amsterdam looks nice :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus, ehdottommasti loputkin päivät tälleen! :) Toivottavasti saadaan myös ostospostaus ;) Kiva että teillä oli oikein onnistunut loma! Itekin oottelen jo malttamattomana meidän joulukuun Meksikon reissua, poikaystävä varmaan kohta hermostuu kun en mistään muusta puhukaan ;D

  VastaaPoista
 3. kivoja kuvia:) mistä mahtaa olla tuo sun valkone karvane neule?:)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus, kuvat on ihania! Mulle ainakin tuli matkakuume! :D

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus tyyli, jatka loputkin samalla tavalla! :-) ihanalta kyllä näyttää nuo kadut ja kaikki!

  VastaaPoista
 6. Jatka ehdottomasti!
  Mitä enemmän kuvia sen parempi. ;)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania kuvia! :) ja jatka ehdottomasti!

  VastaaPoista
 8. Mari: Thanks! :)

  Katariina: Kiva kuulla! OStospostausta on totta tosiaan tulossa, saa vaan nähdä että missä vaiheessa:) Eikä, ihanaa että teilläkin on matka tulossa, vaikka odottavan aika onkin pitkä..:D

  Emmi: Kiitti! Se on BikBokista!

  emmi: ootas vaan.. ;)

  Anonyymi: Kiva kuulla, jatketaan samaan malliin:) KAdut oli kyllä ihania, niin ihania että..

  Jetta Joronen: Hyvä että tyyli miellyttää :)

  Laura: Kiitos!:)

  VastaaPoista
 9. samalla kaavalla! tosi kauniin näkönen kaupunki ja toi hotellin julkisivu ihanan vanhahtava :) en malta oottaa loppuja damin postauksia! :D

  VastaaPoista