perjantai 31. tammikuuta 2014

Fitnesstukun tilaus

Jos mulla on pari kertaa vuodessa joulu, yksi niistä oli tänään. Mun on tosi pitkään pitänyt tehdä tilaus Fitnesstukkuun tai käydä paikan päällä ostamassa lisää tavaraa, mutta se on aina vaan venynyt ja venynyt. Vihdoin ja viimein sain sunnuntaina tilauksen vetämään ja jo keskiviikkona se oli lähipostista haettavissa. Alunperin pakettiin piti napsauttaa vaan lisää protskujauhetta, mutta ajattelin samalla tilata kaiken muunkin tarvittavan. Multa esimerkiksi hävisi mun toinen salihanska jonnekin teille tietämättömille - sellaiset tilasin. Olen myös halunnut kokeilla kreatiinia treenin lisänä - sitäkin pari pussia tarjouksen houkuttelemana. Pikkuisena plussana tilasin vielä pari Celcius - juomaa, joilla on varmasti todella kyseenalainen maine, mutta mun oli pakko testata miltä noi maistuu kun kaikki ruotsalaiset fitnessmimmit hehkuttaa noita maasta taivaisiin :-D
Monia varmaan kiinnostaa, että mitä nää kaikki tuotteet oikein on. Koitetaanpas selventää.

Whey 80 - proteiini: Lyhyesti sanottuna proteiini auttaa lihaksia kasvamaan ja etenkin treenin jälkeen nautittuna se auttaa niitä myös palautumaan huomattavasti paremmin. Noin 1dl jauhetta sekoitetaan veden kanssa, sekoitetaan shakerissa ja nautitaan mahdollisimman nopeasti treenin jälkeen.

Oma kokemukseni tuotteesta: Perustreenin jälkeen (keskiraskaasta raskaaseen) juon aina mahdollisimman nopeasti palautusjuoman. Nuutunut olo helpottuu kun kroppa saa heti jotain energiaa, eikä tarvitse sinnitellä esimerkiksi siihen asti, että saa kotona vasta jotain suuhunpantavaa. Tämä jauhe myös sekoittuu tosi hyvin veden kanssa, eikä paakkuunnu. Olen kokeillut muita jauheita ja jotkut saattaa jäädä oksettaville könteille, ellei sheikkaa ihan jumalattomasti ennen juomista. Oon huomannut säännöllisen käytön myötä, että lihakset eivät ole niin kipeät seuraavana päivänä kuin ne olisivat ilman juomaa. Kevyen treenin jälkeen ei ole niin välttämätön oman kokemuksen perusteella.

Mä tilaan aina vaniljan makuista jauhetta, koska en pysty juomaan niitä muita makeita juomia yllin kyllin. Esimerkiksi minttusuklaa ja mansikka oli mulle ihan överimakeita, mutta tää vanilja on sen verran neutraali, että se menee helposti kurkusta alas. Mulla oli pitkä tauko näiden kanssa, kun alkoi makeus tökkimään. Onneksi löysin itselleni sopivan miedon maun ja pystyn nauttimaan näitä päivittäin!

Kreatiini: Tämä on luonnollista ainetta kehon aineenvaihdunnassa, mutta sen lisääminen treenin ohella pitäisi lisätä kestävyyttä, palautumista ja lihasmassan kasvua. Mua on pitkään kiinnostanut tämä tuote ja monesta suunnasta olen kuullut eriäviä mielipiteitä. Nyt on kuitenkin aika ottaa ohjakset omiin käsiin ja luoda oma mielipide ja kokemus tästä tuotteesta! 

Tuotetta käytetään kuuriluontoisesti, jolloin ensimmäisen viiden päivän aikana juodaan teelusikallinen kreatiinia veteen sekoitettuna neljä kertaa päivässä. Tämän jälkeen neljästä kymmeneen viikkoon vähennetään määrä yhteen lusikalliseen päivässä. Kuurin lopuksi kuukauden tauko ja sitten voi taas aloittaa uudestaan. Kuurin aikana tulisi välttää kofeiinipitoisten tuotteiden nauttimista. Tietääkö joku, onko siis oikeasti päivittäisestä kahvinjuonnista esimerkiksi haittaa? Mua jännittää nähdä, mitä tästä tulee!
Nyt on taas treeniboostia kerrakseen! Onko teillä kokemuksia vastaavista tuotteista? Kertokaa ihmeessä, mitä mieltä olette olleet. Kertokaa myös, jos suosittelisitte jotain muuta treenin ohella käytettävää tuotetta :-)

8 kommenttia:

  1. Itse olen kuullut ystäviltä kuinka kreatiini aiheuttaa finnejä/epäpuhtauksia ihoon varsinkin jos on yhtään rasvoittuva/sekaiho :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Hui! Toivotaan ettei mulle iske toi vaiva, mulla ei kyllä oo yhtään rasvoittuva tms niin saa nähä..:)

    VastaaPoista
  3. Itse en oo huomannut kreatiinista mitään tollasta! En usko että sitä kantsii pelätä.. Mulla tota samaa kreatiinia ja hyvä tuote on :) Tosta Wheystä kans kokemusta ja sekin oli kiva. Mä taas en oikee välitä vaniljasta:D just kirjotn blogissa kuinka suosittelen kaikille suklaan makuista, haha :D Mansikan makuiseet on kyl oikeesti tooodella ällömakeita! Ja siis mikä tässä celsius juomassa on se juttu?

    Kivaa viikonloppua! :)


    VastaaPoista
  4. Heidi Knuuttila: Vastasinkin sun blogiin jo tästä! Mutta joo ei kyllä iske muhun noi liian makeet.. Perus suklaata en oo kyllä maistanutkaan, ehkäpä se nappais jollain tapaa? Täytyy kokeilla! Kiitos samoin ihana<3

    VastaaPoista
  5. Oi mekin just alkuviikosta tilattiin tuolta kaikkea kivaa kotiin! Mm. monta eri protskujuoma makua ja lemppariks osottautu VanillaPear, josta en ollut ennen edes kuullutkaan! Namnamnam :-)

    VastaaPoista
  6. Mulla on käytössä Whey-80 ja Whey-100 maustamattomana, kaikki maustetut alkaa aika nopeasti tökkiä! :D Enkä oikein kyllä muutenkaan pidä siitä, että maustetuissa versioissa on keinotekoisia makeutusaineita.

    VastaaPoista
  7. Laura: Oi vitsi, vähän kiva! Vanilla pear on kyl kans ihan hyvää:)

    Anonyymi: Joo sitä pitäs kyllä maistaa, mille se sit maistuu - ihan vedelle vaan vai ? :-D

    VastaaPoista
  8. :) Hmmm, eipä se maustamaton Whey-80/100 maistu oikeastaan miltään. Paitsi kovan treenin jälkeen kelpaa kyllä paremmin kuin hyvin! :D

    Pidän kyllä siitä, että maku on neutraali. Fastin vastaava maustamaton on todella puisevaa. Käytin aiemmin sitä stevialla makeutettua Whey-80:ä, sen juominen alkoi myös jossain vaiheessa olla tosi vastenmielistä!

    VastaaPoista