keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Ihmistyypit, jotka ärsyttävät minua kuntosalilla

Tämä postaus on sitten tehty pienellä pilkkeellä silmäkulmassa, joten en halua kenenkään ottavan tätä liian vakavasti. Kuvituksena toimii Photoboothin kaunistamat otokset, jotka kuvastavat ilmeitäni kuntosalilla myöhemmin mainittujen henkilöiden seurassa.

Eli, kaikki varmaan tietää - kuntosaleilla varsinkin törmää jos jonkinmoisiin ihmistallaajiin. Suurimpaan osaan ihmisistä en kiinnitä mitään huomiota, kunhan eivät tule häiritsemään mun treeniä. Tässä kuitenkin muutama tyyppi, joihin tulee väkisinkin kiinnitettyä huomiota.

1. Klassiset puhisijat. Kaikki tietää ne tyypit, ketkä ei pysty tekemään yhtäkään sarjaa ilman, että kuulostaa siltä kuin puhaltaisi koko keuhkonsa pilalle. Tottakai kaikki pitää jotain ääntä treenatessaan, itsekin aina puhkun ja puhisen, mutta mun mielestä ne karjaisut ja ylidramaattiset ääntelyt on vähän liikaa.. Toivottavasti se ääntely auttaa niitä jotenkin, ettei turhaan tarvitse sitä kuunnella :-D "RGHRHAAAAGGHH!"

2. Kersat mukaan - tyypit. Tähän en onneksi omalla salillani törmää, mutta tänään olin serkun kanssa eräällä toisella salilla ja siellä oli vanhempia eri-ikäisten lastensa kanssa. Osa treenasi kivasti yhdessä, mutta osa oli sillä tyylillä, että "Äiti tässä nyt treenaa ja tee sä lapsi nyt jotain kivaa sillä aikaa kun mä heilun täällä painojen kanssa". Ymmärrän, että vanhempi pääsee helposti treenaamaan siten, että ottaa lapsensa mukaan, mutta mun mielestä olisi kohteliasta pitää se lapsi kurissa siten, että se ei ryömi ja pompi muiden vieressä kun yrittää tehdä TRX- nauhoilla treeniä. Menipähän se lapsi sitten niihin roikkumaankin vielä ja kaatoi mun juomapullonkin siinä leikkiessä. Kuntosali ja laitteet on aikuisille, ei lapsille - ihan lastenkin turvallisuuden vuoksi.
3. Laitteiden varaajat. Ei ole kauaakaan, kun facebookissa valittelin tästä ilmiöstä. On kivaa olla salilla ruuhka-aikana, kun eräs ihana kanssatreenaaja päättää varata jalkaprässin itselleen aina siksi aikaa, kun menee tekemään muita juttuja. Tiedättekö - jättää painot aloilleen, ettei kukaan muu menisi laitteeseen sillä aikaa. Mun mielestä toi on äärimmäisen ärsyttävää, mutta ennen kaikkea todella itsekästä! Jos mulla olisi enemmän munaa, menisin pokkana laittamaan omat painot tilalle. Ehkä joku päivä vielä sen teen, jos näitä valopäitä liikkuu enemmänkin :-D Jos haluaa 'varailla' laitteita, se kannattais tehdä hiljaisina hetkinä, eikä silloin kun laitteeseen löytyy paljon muitakin halukkaita.

4. Tunneilla juoruilijat. Niin kuin kuntosalin säännöissäkin yleensä lukee, ryhmäliikuntatunneilla ei ole suotavaa keskustella treenin aikana, vaan jätettäisiin ne juoruilut muuhun hetkeen. Mä olen ehkä ärsyttävä nipottaja, mutta juuri kun viimeksi olin spinningissä ja tunti oli loppumaisillaan (loppuverryttelyt menossa ja ohjaaja puhuu vielä), takaata alkaa kuulua kovaäänistä keskustelua. Täten multa meni suurimmaksi osin ohi ohjaajan kertomat jutut. Muutamat tyypit kääntyikin vähän katselemaan, että mistä tuo puheensorina kuului, mutta eipä sitten siihen mitään kukaan sanonut. Säännöt on sääntöjä ja niitä olis ihan suotavaa ja kohteliasta noudattaa.
5. Överipeilailijat. Välillä niitäkin näkee, ketkä ei näkemän perusteella tullut salille treenaamaan, vaan näyttäytymään. Myönnettäköön, että tykkään itse välillä ottaa salilla niitä perinteisiä peiliposetuksia, mutta nekin teen yleensä treenin alussa/lopussa. Musta on vaan niin hassua, että jotkut jaksaa raahautua salille, eikä sitten tee siellä oikeastaan mitään. Mutta niin kuin sanottu, ei onneksi vaikuta muhun mitenkään!

6. Tunnille myöhässä tulevat. Koko sali on täynnä Bodypump-tuntiin valmistautuneita urheilijoita, joilla on kaikki tarvikkeet laudoista levytankoihin valmiina nenän edessä. Tunti on jo milliä vaille alkamassa ja sitten tää yksi matti myöhänen ryntää saliin, alkaa kiireessä kolistelemaan kamoja paikalle ja näin ollen välillä jopa tunnin aloittaminen viivästyy. Paras tilanne on vielä, kun se joku myöhästelijä alkaa kysellä vielä jotain neuvoja tuntiin liittyen (tämä yleisempää spinningissä). Oh lord antakaa mun kaikki kestää! :-D

Okei tästä tuli aika kiivassävytteinen avautuminen.. Mutta toivon että joku ymmärtää mua! Niin kuin sanottu - en tuomitse ketään heidän käyttäytymisensä perusteella, mutta välillä vaan tuntuu, että järjen käyttö voisi olla ihan aiheellista. Onneksi 90% salilla olosta menee mutkitta, mutta välillä törmää näihin sankareihin.

Onko teille tuttuja tyyppejä? Kertokaahan jos tulee vielä mieleen jotain muita! 

8 kommenttia:

 1. Siellä salilla missä mä käyn on vaan kolme juoksumattoa. Ennen siellä oli kyltti, jossa luki jotain siihen tyyliin että mikäli kaikki matot ovat varattuja, juokse max. 20 min putkeen. Nyt tää kyltti on siirretty jonnekin vähän sivummalle. Itse teen salilla aina n. 1,5 h kestävän treenin, joskus vähän pidemmänkin. Salilla käy muutama tietty henkilö, jotka ovat matolla juoksemassa kun tulen ja jäävät sinne vielä kun lähden salilta (ei tietenkään aina mut joskus). Pari kertaa on käynyt niin etten ole lainkaan mahtunut juoksemaan alku/loppuverkkaa, vaikka olen ihan odotellutkin vapautumista. Olisi kohteliasta käydä välillä tekemässä muutakin jos huomaa mattojen olevan varattu, eikä juosta 2h putkeen, varsinkin kun niin vielä erikseen kehotetaan... Onneks tietty suurimmalla osalla salikäynneistä mahtuu juoksumatoille :)

  VastaaPoista
 2. Hah mikä postaus, peukku tälle! Pakko kommentoida joihinkin tyyppeihin liittyen:
  1. Klassiset puhisijat. ÄRR! Tähän yhdyn täysin. Eläimellistä ääntelyä, karjuntaa, ties mitä. Yleensä en kuuntele musiikkia kuin aerobista tehdessäni, mutta jos älämölisijä sattuu salille pitää kuurouttaa itseänsä laittamalla musat täysiin korville... :-D
  2. Kersat mukaan - tyypit. Tää tuli ihan puuntakaa! Salille, jossa käyn, on ikäraja 15 vuotta enkä ole kertaakaan nähnyt siellä mitään lasta.
  3. Laitteiden varaajat. Oletko varma, että jos hlö jättää painot aloilleen hän varaa laitetta? Meidän salilla kaikki jättää sen painon laiteeseen jota käyttivät (paitsi tangoissa). :-D Mutta no, toisenlaista laitteiden varausta kyllä harrastetaan: laitteiden ympärillä pyöritään tai vaihtoehtoisesti niissä istuskellaan ties kuinka kauan... >:(

  VastaaPoista
 3. Oon syvästi pahoillani, mutta kun teen rankkaa lihastreeniä niin ne vikan sarjan loppupään toistot alkaa olla sitä RARRRRGH-mörähdyksen vaativaa materiaalia, kun ei meinaa enää jaksaa. Oon aina kuvitellut että salin taustamusa peittää nää mun ääniefektit tai että muut ei kiinnitä niihin huomiota - ootko käynyt kuuntelemassa miten ne raavaat miehetkin siellä vapaapainopuolella ärisee :D Miksen minäkin, vaikkei yhtä paljon olekaan rautaa tangossa.

  VastaaPoista
 4. Just eilen kun olin salilla , niin joku varmaan töistä suoraan tullut 45v mamma jumitti selkä/vatsalihas laitteella (samalla laitteella voi tehdä molemmat ja olin itse jo tehnyt kaiken muun treenistäni paitsi tuon laitteen) ISTUEN LAITTEESSA JA KATSOEN TELKKARIA TEKEMÄTTÄ MITÄÄN !? seisoin siinä sen vieressä ja tuijotin ärtyneenä , mutta ei ! Tämä mamma vaan jatkaa kokkiohjelman katsomista rauhassa ja tekee mainostauolla muutaman 10 sarjan ja juuri kun luulen että hän on valmis , niin BODOOM hän vaihtaa laitteen asetukset niin , että aloittaa alusta sitten vatsalihakset (aikaisemmin teki selät, jotka luulin hänen jo tehneen...) lopulta jouduin luovuttamaan , koska kyyti odotti jo alhaalla ja tekemään kotona matolla samat liikkeet.. Ehkä mäkin vielä joskus rohkaistun sanomaan jotain , enkä vain katsomaan murhaavasti.. -Kiki

  VastaaPoista
 5. täst unohtu KYTTÄÄJÄT. törmää salilla koko ajan niihin jotka kyttää, nuoret tytöt varsinkin. kattelee miten sä treenaat, kattelee paljonko nostat. toki itsekin katon miten ihmiset treenaa mut liika kyttääminen häiritsee treeniä.

  VastaaPoista
 6. Mua ärsyttää myös ne ihmiset, jotka raahaavat isoa urheilukassia siellä salin puolella mukana ja jättävät sen levälleen johonkin kulkureitille/peilin eteen, lattialle laitteen viereen tms. Ja harvemmin näkee, että ne ihmiset tarvitsevat sieltä kassista mitään. En ymmärrä miksei kassia voi jättää pukuhuoneen kaappeihin tai erillisiin lukollisiin kaappeihin.

  VastaaPoista
 7. Katariina: eikä miten rasittavaa! Just tollasia tyyppejä jotka ajattelee, että "Jos joku haluaa tulla juoksemaan, tulkoot pyytämään".. Mutta kun se ei vaan mene niin! >:(

  Anonyymi: haha! No joo siis tiedätkö semmoisissa laitteissa, missä nostetaan levypainot itse laitteeseen? En nyt siis puhu niistä laitteista missä vaan tökätään se tikku sinne painon alle :) Mutta joo, hyvä että fiilaat mua haha!

  Anonyymi: Noo en usko että pahimmasta päästä olisit ainakaan! :-D Ja noh, mikäs siinä haha!

  Kiki: Aaargh! Pitäis aina uskaltaa sanoo jotain mutta sitten kun tässä kaikki suomalaisia ollaan niin eihän sitä kertakaikkiaan vaan voi muille ihmisille puhua! :-D...

  Anonyymi: Joo! Onneks meiän salilla ei kauheesti oo niitä, tai en tiiä oonko mä vaan sitten aina niin omissa maailmoissani että en huomaa mitään! :-D

  Riikka: Joo en ymmärrä tätä. Eri juttu jos salilla ei ole lukollisia kaappeja, mutta muuten ihan hölmöä mun mielestä!

  VastaaPoista
 8. Heii sulla on ihan mielettömän kiva blogi oon ollut jo kauan lukijana ja tosi kiva myös huomata miten pitkään oot jatkanu ! oon sitä mieltä et postaukset paranee vaan ! :) tällasia mielipidepostauksia on hauskaa ja mielenkiintosta lueskella aina !

  VastaaPoista