perjantai 17. tammikuuta 2014

Toivepostaus: Mitä minä oikein suuhuni pistän?

Paljon olette toivoneet multa ruokavalioon liittyviä postauksia ja täältä nyt pesee! Olen joskus yrittänyt tehdä ruokapäiväkirjaa, mutta sekin tyssää aika nopeasti sen unohtamiseen. Sen tyylistä postaustakin on luultavasti luvassa, mutta aloitetaan näin yksinkertaisella tyylillä. Tässä tulee vähän sekalaista juttua mun ruokavaliosta - kauppareissusta hyvään smoothiereseptiin.
food
Käväisin kaupassa ja mietin pitkään, mitä kivaa laittaisin iltapalaksi. Halusin tehdä jotain erityistä viikonlopun kunniaksi, mutta sitten päädyin ainaisiin perus 'eväisiin'. Itsehän asun vielä kotona ja suurta osaa ruuista en joudu itse ostamaan, mutta kaikki ylimääräiset omat jutut raottaa tietysti omaa lompakkoa ihan mukavasti. Ylläolevassa kuvassa näkyy aikalailla normaalit arkimuonat, mistä miksailen vähän erilaisia eväitä. Perjantain kunniaksi ekstrana mukana myös herkkurahkoja ja vähän suklaata :-)

Banaaneja tungen milloin leivän päälle, smoothieen ynnä muihin, milloin heitän salireissulle kassiin mukaan ja haukkaan sen pelkiltään. Rahka menee nykyään välipalana myös ihan ilman lisukkeita, mutta käytän niitä tosi paljon smoothieiden tekoon. Syön myös paljon erilaisia hedelmiä, joista lemppareita on mandariinit - ylivoimaisesti! Ruisleipä on myös ykkönen.

Jos tässä kuvassa olisi ns. kunnon ruokia, ne olisi todennäköisesti jauhelihaa, kalaa tai kanaa. Niistä usein miksailen erilaisia aterioita. Jauheliha on kuitenkin lemppari hintansa ja makunsa puolesta. En syö hirveästi perunaa, mutta täysjyväriisiä tulee suhteellisen usein laitettua. Salaatteja teen myös silloin tällöin!
food2 food5
Sorruin tilaamaan Hyvä Terveys - lehden hyvän lehtimyyjän kehotuksesta (tosi fiksu veto, en ollut koskaan koskenutkaan kyseiseen lehteen ja uskoin myyjää, että lehti on monipuolinen. Joo, ehkä mua 10-20 vuotta vanhemmille...). Tilaajalahjaksi sain kuitenkin todella mielenkiintoisen Mieliruokaa - kirjan, jossa on paljon asiaa ruokavaliosta ja hyvinvoinnista, sekä sisältää useita mielenkiintoisia reseptejä. Pakko päästä kokeilemaan niitä piakkoin!
food3
Ja nyt sitten päästäänkin mun lempiosuuteen - reseptien jakoon!

Supersmoothieen tarvitset:

Banaanin
Rahkapurkin
Pari desiä maitoa, riippuu kuinka kiinteää/löysää juomasta haluaa
Teelusikallinen spirulinaa
Ruokalusikallinen macaa
Pari teelusikallista raakakaakaonibsejä
(Kursivoidut ainesosat vapaaehtoisia ja niitä voi vaihdella täysin oman mielen mukaan päivästä riippuen.)

Sitten vaan kaikki yhdessä blenderiin ja annetaan kuulua! Tämmöisen tekemisessä menee ehkä semmoinen vaivainen viisi minuuttia, joten ei paha ollenkaan. Itse olen ottanut tätä paljon töihin evääksi, kun saa helposti vaan shakeriin kaadettua ja napattua laukkuun mukaan. Meilläkin on usein töissä niin hektistä, että tämän kun heittää nopeasti huiviin, ei tarvitse lounastaukoa käyttää ruokien lämmittelemiseen yms. Helppoa, hyvää ja nopeaa!
food4

Miltäs tämänkaltainen postaus vaikutti? Oliko yhtään sellainen, kuin olitte toivoneet? :)

5 kommenttia:

  1. Oli kyllä kiva! Missä olet töissä?:)

    VastaaPoista
  2. Tän tyyppiset postaukset ois hyviä jatkossakin! Itellä on aina tuo sama eväs pulma töissä, joten ideoita vaan lisää! :) ja hyviä smoothie reseptejä!!

    VastaaPoista
  3. herkutteletko viikonloppuna vain yhtenä päivänä vai useampanakin?:))

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Kiva kuulla! ärrällä :)

    Anonyymi: Otetaa toive huomioon:) Kiitos!

    Anonyymi: Otan rennosti viikonloppuisin, eli yleisesti ottaen herkuttelen aina parina päivänä ainakin vähän :)

    VastaaPoista
  5. Teen ittekkin tosi usein smoothieita (1-2 kertaa päivässä) ja on pakko jakaa pari reseptiä:)

    turkkilainen jogurtti
    soijamaito
    avokaado
    rucola/pinaatti
    ananas/mango
    banaani


    maitorahka,
    soijamaito,
    inkivääri,
    pinaatti,
    hunajameloni,
    banaani,

    Näihin voi lisätä superfoodeja oman mielen mukaan ja pitää taatusti nälän loitolla. Itse juon joskus näitä palkkarin sijasta:)

    VastaaPoista