tiistai 17. kesäkuuta 2014

Tukholma part 1

Hej! Ensimmäiset Tukholmakuvat on nyt muokattu, var så god! Oli kyllä pienen kamppailun takana tämä postaus, kun muhun iski joku svedupöpö ja oon ollut tän päivän ihan naatti. Nyt kolmen tunnin päikkäreiden ja muutaman Orange Is The New Black- jakson jälkeen sain vihdoin otettua itseäni niskasta kiinni ja sain homman pois alta. Mulla on niin paljon kivoja kuvia tuolta reissusta, että haluan näyttää ne teille mahdollisimman pian. Tässä kuitenkin nyt juttua ekalta päivältä!
svedu16svedu18svedu13svedu12svedu15svedu14svedu19
URBAN DELI:
Lähdettiin ensin kiertelemään Södermalmille, Tukholman boheemimpaan kaupunginosaan ja sieltä etsittiin sen niminen ruokapaikka kuin Urban Deli (Nytorget 4, Stockholm). Henrietta oli bongannut tästä paikasta paljon hyviä arvosteluja ja oli kiva käydä tyyppaamassa - kokemus oli positiivinen! Ravintolan yhteydessä on ihana Deli, josta löytyy paljon erilaista ruokaa, juomaa ja päivittäistavaroita. Siellä oli muun muassa mehupuristin ja sillä sai puristaa niin paljon mehua mukaansa kuin halusi ja maksu määräytyi kilohinnan mukaan. Lisää tämmöisiä meillekin! Syötiin Siellä päivän lounas, johon kuului kanaa, pitaleipää, kastiketta ja paistettuja maissinjyviä. Hinta oli kympin luokkaa ja maku oli erittäin hyvä!
svedu10 svedu7svedu8 svedu9
Käyskenneltiin Södermalmin kauniilla kaduilla, joista tuli ihan mieleen meidän Punavuori, todella kauniita taloja ja kujia. Törmättiin myös erääseen Niken Pop Up- näyttelyyn, jossa piipahdettiin pikaisesti. Siellä esiteltiin uusia malleja ja näyttelyn työntekijä kertoikin niiden olevan jo loppuunmyytyjä kolmen päivän jälkeen. Pretty impressing!
svedu6 svedu5 svedu4 svedu2
FOTOGRAFISKA MUSEET:
Aivan laivaterminaalien kupeessa sijaitsee valokuvataiteenmuseo, jossa käytiin ihastelemassa paria todella vaikuttavaa näyttelyä. Yllä pari kuvaa toisesta näyttelystä, joka koostui Afrikka-aiheisista kuvista sekä muista otoksista ympäri maailmaa. Nämä kuvat olivat törkeän hienoja, ei voinut muuta kuin ihastella suu auki! Toinen näyttely oli vähän melankolisempi ja kuvat olivat hieman ahdistavia, vaikkakin todella upeita nekin. Siellä oli vielä kolmattakin teemaa kuvia, mutta nyt en kyllä millään muista niistä mitään.

Jos vaan aikaa liikenee, suosittelen täällä vierailua lämpimästi kaikille vähääkään valokuvauksesta ja hienoista kuvista kiinnostuneille. Sisäänpääsymaksu oli kympin luokkaa (opiskelijoilta pari euroa vähemmän) ja lisäksi museon yhteydessä on ihana matkamuistokauppa kaikkine tavaroineen ja valokuvineen. Jos haluaa oikein pitkän kaavan mukaan mennä, löytyy terassilta vielä kodikkaan näköinen kahvilakin!
svedu1 svedu
Näiden nähtävyyksien jälkeen käveltiin paljon kaupungilla, otettiin varaslähtö shoppailuun kiertämällä Hennesiä ja Urban Outfitterssia, kuvailtiin ja fiilisteltiin muuten vaan. Oltiin molemmat todella väsyneitä aikaisen herätyksen johdosta, joten lähdettiin ajoissa takaisin Kallhälliin (siellä asusteltiin eräillä tuttavilla), joka sijaitsi parinkymmenen minuutin junamatkan päässä keskustasta. Ensimmäisen päivän jälkeen oli tosi hyvä fiilis kaupungista ja jäätiin odottamaan innolla seuraavaa (shoppailu)päivää! Mun mielestä matkoilla on paras tunne illalla se, kun odottaa seuraavaa päivää ja sen tekemisiä kuin kuuta nousevaa.

Mitä tykkäätte kuvista? Mä oon jotenkin erikoisen tyytyväinen näihin :)

7 kommenttia:

 1. Vauuuu nää kuvat on kyllä upeita, saat ollakin tyytyväinen niihin! ;)

  VastaaPoista
 2. Oi, kun on ihania kuvia! Pakko käydä nyt kesällä itsekkin Tukholmassa ja vaikka vähän pidemmälläkin naapurimaan reissulla :)

  forgotten-tapes.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Wautsi, tosi upeita kuvia! Ite en oo koskaan käynyt Tukholmassa, mutta haaveena sinne pääseminen kyllä on! Vaikuttaa niin nätiltä ja viihtyisältä kaupungilta. :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia, niistä välittyy ihana fiilis! Rupes tekemään kauheesti mieli Tukholmaan :)

  VastaaPoista
 5. Elisa: Kiitos paljon!:-)

  Iida: Ihana kuulla että muutkin tykkää, kiitos!:)

  Janni: Kiitti! Suosittelen kyllä käymään, itselle aukes kyllä ihan uudella tavalla tuo kaupunki kun oltiin ihan kunnon ajan kanssa:)

  Senja: No nyt ihmeessä käymään, se on kyllä niin nätti paikka:)

  Satu: Kiitos paljon:)!

  Katariina: Kiitos paljon:-) kannattaa käydä piipahtamassa!

  VastaaPoista