lauantai 19. heinäkuuta 2014

DIY: Liitutaulu

Nyt kun on muutto lähellä, niin myös sisustuskärpänen alkaa purra pahemman kerran. Mieli pursuaa ideoita ja halu päästä toteuttamaan niitä on ihan tajuton! Liityin nyt pinterestiinkin ja siellä vasta onkin toistaan makeempia sisustusvinkkejä. Kylläpä mulla on tässä parin viikon aikana nyt paljon puuhaa niiden kanssa :-)

Ensimmäiseksi toteutukseen lähti liitutaulu. Näitä olin jo aiemminkin nähnyt, mutta en ollut ottanut niistä sen enempää selvää. Mökiltä äidin kanssa tullessamme juteltiin näistä ja eri ideoista ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen.
liitutaulu
Kaikki mitä tarvitset: Taulun kehykset (jos haluaa vielä näyttävämmän, esimerkiksi vanhat ikkunan karmit ovat loistava vaihtoehto), paremman pensselin kuin minulla ja liitutaulumaalia.
liitutaulu1
Oman liitutaulumaalini ostin Askarellista, mutta näitä myydään isommassa koossa muun muassa rautakaupoissa ja jonkun huhun mukaan Prismassakin. Tämä pieni koko on kyllä kätevä, jos ei tarvitse maalata ihan hirveästi, luulen että tämä maali riittäisi muutamaan tämän kokoluokan tauluun tai sitten yhteen isoon. Hinta 8,95e.
liitutaulu2liitutaulu4
Luin vinkin, että kannattaa vuorotellen maalata vaaka- ja pystysuoraan. Maalauskertojen välissä noin vuorokausi aikaa.
liitutaulu5
Tämän kerroksen jälkeen maalasin vielä kerran pysty- ja kerran vaakatasoon, jotta pinnasta tuli täysin peittävä. Jos mulla olisi ollut isompi pensseli, olisi varmaan kerran molempiin suuntiin riittänyt. Viimeinen kerros kannattaa tehdä todella huolellisesti, ettei pintaan jää kamalasti tuollaista raitaa, jotta pinnasta tulee mahdollisimman helposti käytettävä.
liitutaulu6
Sitten, kun maali on kuivunut ja liidut hankittu, niin ei muuta kuin vaan taulu karmeihin ja piirtelemään! Mulla oli kauheita vaikeuksia keksiä hyvä teksti tuohon sisälle ja toi osoittautuikin todella osuvaksi - juuri sellainen mitä jaksaa katsoa päivästä toiseen. Uskon, että tuun muuttelemaan tota suhteellisen usein, tällainen tuuliviiri kun oon, mutta nyt haluan nauttia tuosta ensitekstistä edes vähän aikaa! :-) Olen aina nauttinut tällaisista pienistä do it yourself- projekteista, mutta niitä on vähemmän toteutettu lähivuosina. Nyt puolestaan on jo pari projektia mielessä tuonne uuteen asuntoon - niitä innokkaasti odotellessa!

Mitäs tuumaatte tällaisesta projektista, entä onko joku kokeillut tätä jo itse? Kiinnostaisiko teitä jatkossakin lukea samankaltaisista projekteista?

4 kommenttia:

 1. Joskus jossakin tulevaisuuden kämpässä olisi kiva maalata esim. yksi seinä keittiöstä kokonaan tuolla liitutaulumaalilla :) En tiedä toimiskohan paremmin jos paperin maalaisi pienellä telalla siveltimen sijaan?
  Näitä DIY-juttuja on kiva lukea, jatka vaan!

  VastaaPoista
 2. Eikä miten kiva idea! Aion ehdottomasti kokeilla :-) kiitos tästä!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Se olisi kyllä todella hieno, sellaista mahdollisuutta odotellessa! Eipä tullut tela itselläni mieleenkään, ei kuulostaisi pahalta vaihtoehdolta. Kiva kuulla, pistetään korvan taakse!:)

  Emilia: Kokeile ihmeessä, tää on niin helppo ja vieläpä hauskakin toteuttaa!:-)

  VastaaPoista
 4. Aivan pakko kysäistä: oliko tuo pohja, johon maalasit pahvia, kartonkia vai mitä? Jo ihan siksi että itse osaan tehdä tuon sitten "oikeanlaiselle" pohjalle.

  :)

  VastaaPoista