lauantai 30. elokuuta 2014

Treenimotivaatio 50%

Iltaa, pitkästä aikaa reenijuttuja ajattelin tänne kirjoitella. Mistä sitä oikein alottais? No ensinnäkin mulla on vähän ristiriitainen fiilis ollut treenien suhteen tässä parin kuukauden aikana. Olen saanut pidettyä suhteellisen säännöllisen rytmin salilla ja lenkeillä käymisen kanssa, mutta aina siinä joku hiertää. Lähteminen on kamalan vaikeaa, vaikka aina treenin jälkeen on poikkeuksetta todella hyvä olo. Tai no kun pari viikkoa sitten tanssitunnin jälkeen piti jäädä vielä keskivartalotreeniin, mua alkoi kamalasti pyörryttää ja silmissä meinas sumentua - päätin suosiolla skipata koko tunnin ja talsin salista pois kesken kaiken. Olin sinä päivänä syönyt ja juonut todella huonosti, joten se riittänee syyksi. Mutta siis en tiedä mikä tässä nyt taas on, joku tulppa jossain. Mutta missä? Äh.
siltasilta5
Tällä viikolla on tullut tehtyä todella hyviä treenejä - maanantaina spinning ja keskivartalotreeni, tiistaina rääkättiin jalat ja torstaina kävin salin puolella pikaisella selkä-hauis teemalla. Tänään mun piti mennä vielä pumppaamaan yläkroppaa, mutta kun ei vaan jaksa. Tulin töistä kotiin tarkoituksenani tankata jotain syötävää ja levätä hieman, mutta lopputulos oli kahden tunnin päikkärit ja täysin vetämätön olo mihinkään suuntaan. Tuntuu olleen liian raskas ja toiminnantäyteinen viikko, ettei jaksa mitään ylimääräistä. Näin kylläkin kävi viime viikollakin, ihan sama juttu. Kaipa tässä on nyt ollut niin paljon kaikkea uutta ja hienoa, että kroppa ei meinaa pysyä ihan täysillä mukana pelissä.

Tässä suhteessa olenkin kehittynyt - olen skipannut treenejä jos oikeasti kroppa sanoo ei. Ennen lähdin usein rättiväsyneenä salille ja vedin puoliteholla; sain kyllä hyvän fiiliksen, mutta en parasta mahdollista. Lähiaikoina olen suosiolla jäänyt kotiin kun silmäluomet painaa kaksisataa kiloa ja kroppa ei tunnu liikkuvan sänkyä pidemmälle. Se on kyllä hyvä juttu, koska itsensä kuunteleminen on kaikista tärkeintä. Esimerkiksi juuri tuolloin kun meinasi alkaa pyörryttää ihan kunnolla, olisi ehkä ollut parempi jäädä kotiin. Mutta näistähän oppii. Enkä mä enää pode huonoa omaatuntoa skipatuista treeneistä, koska olen entistä paremmin oppinut tekemään sitä vaan hyvän fiiliksen takia. En esimerkiksi tuhlaa aikaani kehityksen hidastuminen miettimiseen, koska sillä ei ole mulle oikeastaan enää mitään väliä. Käyn nykyään salilla koska sieltä tulee hyvä fiilis, en niinkään ulkoisten muutosten hakemiseksi. Ja nyt tähän vielä lisäyksenä, että tottakai myös sen takia, että saisin pidettyä nykyiset linjat kurissa. Kyllä te tiedätte!
silta2silta3silta1
Olen yrittänyt kovasti kasvattaa motivaatiotani, jossa ei sinänsä siis ole mitään vikaa, vaikkakin jokin tökkii. En tiedä, kaipa aina kesän jälkeen on pieni hämmennys että miten se homma oikein menikään. Onpa sekavaa. Kaipaan sitä, kun salille lähteminen ei tunnu velvollisuudelta vaan palkinnolta. Palkinto raskaan työpäivän jälkeen tai palkinto hyvin tsempatusta koulupäivästä. I want to learn to love the burn again!! Tarvitsen kunnon potkun persuksille! Ehkä treenien ylöskirjaaminen bloginkin puolelle auttaisi pitämään motivaatiota yllä itse kullakin, mitä mieltä olette?

Millasia fiiliksiä treeneistä on ruudun toisella puolen, kertokaa pliis etten ole ihan ainoa tällaisten tuntemusten kanssa!

6 kommenttia:

 1. Mulla on täs kesän loppuessa alkanu tuleen samantapasia fiiliksiä. Periaatteessa joka päivä tekis mieli lähtee salille ja jos en jonain päivänä kerkee treenaan ollenkaan niin harmittaa hirveesti, mut salilla en saa sellasta hyvää otetta treenaamiseen vaan kokoajan väsyttää ja kaikki tuntuu raskaalta. Oon nyt yrittäny jo parin viikon ajan treenata selvästi kevyemmin koska epäilen itelläni ylikuntoo ja toivon et menis äkkiä ohi. Ärsyttää vaan kun mieli haluis salille mut kroppa ei nyt jaksa D:

  VastaaPoista
 2. ei hitto muijahan näyttää kunnon athleetilta näissä! wow wow!! kade!!

  VastaaPoista
 3. JennyMerica: Wautsi, kiitos kovasti:)!

  Petra: Voi hitsi, kuulostaa inhottavalta ja kuulostaaki vähän siltä ylikunnolta. Nyt annat kropan levätä viikon kaks ja sit varmasti lähtee taas hyvällä energialla!:-)

  K: Hahah eikä oot ihana :D<3 kiitos!

  VastaaPoista
 4. Vau oot upeen näkönen! :)

  VastaaPoista