sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Porrastreeniä ja raakasuklaata (ohje!)

Heippa, mulla on ollut ihanan energinen viikonloppu - vaikkakin energiatasot ovat olleet aika alhaalla, olen järjestänyt energisoivaa puuhailtavaa! Lauantaina lähdettiin uuden ystäväni Lauran kanssa suunnitellulle retkelle Malminkartanon täyttömäelle a.k.a jätemäelle a.k.a jättärille, u name it! Monet teistä ootte varmaan käyneet siellä juoksemassa näitä portaita, joita on siis komeat 426 kappaletta, eli tiedätte millaista se on, right? Onneksi portaiden välissä on kaksi lepotasannetta, eli kaikkia ei todellakaan tarvitse mennä kerralla. Mulla ei valitettavasti ole yhtäkään kuvaa itse portaista (okei, jos itse olisin tiennyt että ne on niin hurjan näköiset, en välttämättä olisi ihan niin helpolla lähtenytkään mukaan..), ainoastaan loppufiilistelyistä.
Mun treeni meni näin (mentiin vähän eri tahtia L:n kanssa):
1. kierros ripeästi kävellen ylös asti ja mäkeä alas kävellen/hölkäten.
2. kierros: Ensimmäiseen etappiin asti joka askelmalle astuen ja pieni tauko. Sitten toiseen etappiin asti kaksi askelmaa kerrallaan. Kolmannen etapin jälkeen taas loppuun asti kaksi askelmaa kerrallaan. Kävellen/hölkäten mäki alas.
3. Ensimmäinen osuus kaksi askelmaa kerrallaan, kuin myös seuraavakin. Viimeinen osuus yksi askelma kerrallaan loppuun asti. Kävellen/hölkäten mäki alas.
4. Tässä vaiheessa mua alkoi hapottamaan jo siihen malliin, etten uskonut pystyväni enää juoksemaan yhtäkään porrasta. Pystyin kuitenkin tsemppaamaan itseäni ja lähdin vielä juoksemaan portaita ylös asti vähän sikin sokin eri tyylejä vaihdellen. Tässä vaiheessa jalat oli jo niin hapoilla, että ihan viimeisiä voimia vietiin! Ylös päästessäni pidin kunnon lepuuttelutauon ja hengähdin ennen kuin lähdin kävelemään portaita alas. Alas päästyäni jäin juttelemaan erään naisen kanssa ja siinä sain taas hyvin palauteltua. Nimittäin vielä oli kerran päästävä ylös asti, koska oltiin suunniteltu ottavamme kuvia :-D
5. Tässä vaiheessa olin niin poikki, että hädin tuskin pystyin edes kävelemään portaita ylös. Ihmiset ohittivat mut ja mä puuskutin oikeasti viimeisillä voimillani. Viimeisen rappusen jälkeen fiilis oli mitä mahtavin, vaikkakin ihan kuollut. Olen äärimmäisen ylpeä itsestäni, kun jaksoin suunnitellun määrän kierroksia, vaikkakaan en kaikkia juosten, mutta silti! Tästä voi taas lähteä kehittämään itseään - mä haluan kyllä käydä tuolla säännöllisin väliajoin.

Kertokaa ihmeessä omia treenejänne portaissa/mäkisissä maastoissa! Rakastan itseni haastamista ja tää on mitä mainioin keino tehdä se. Tänään on ahteri niin jumissa että huhhuh, mutta kaikki on kyllä sen fiiliksen arvoista!
Ja koska urheiltu on, saa myös herkutella hyvällä omalla tunnolla. Tänään päätin vihdoin kokeilla raakasuklaan valmistamista. Koska multa löytyi kotoa jo kaikki muut ainekset kookosöljyä lukuunottamatta, oli kynnys matalampi lähteä yrittämään - ei nimittäin mene niin paljoa rahaa kerralla kaikkiin aineksiin. Näistä tuli ihan super hyviä, joten nyt on pakko jakaa maailman helpoin resepti myös teidän kanssanne!

0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 rkl juoksevaa hunajaa
kourallinen pieneksi pilkottuja cashew- pähkinöitä
teelusikallinen ruskeaa sokeria (tätä päätin laittaa nyt kun tein ensimmäistä kertaa, ettei mausta tule liian kitkerä. Jatkossa kun tottuu vahvaan makuun, voi sokerinkin jättää halutessaan pois!)

Kaikki ainekset vaan sekaisin kulhossa, sen jälkeen kaadetaan pieniin muotteihin (itse käytin jääpalamuottia). Noin 40 minuutiksi pakkaseen ja voilá!

Oletteko te hurahtaneet raakasuklaan valmistamiseen? Kertokaa ihmeessä parhaita vinkkejä, musta alkaa nimittäin kuoriutua varsinainen foodie näitä kokeillessa! :-D

Mitä mieltä muuten olette lisääntyneistä ruokaohjeista? Yes or no?

3 kommenttia:

 1. heeeei mä haluun kokeilla tota!!

  VastaaPoista
 2. Tykkäisin lukea kaikkia opiskelijabudjettiin sopivia perus lounasohjeita ja terveelliset aamiaisvinkit olisi myös tervetulleita :D

  VastaaPoista
 3. K: Kantsii!:-)

  K: Kiitti vinkistä, aamupaloja olenkin ajatellut vinkkailla teille!:)

  VastaaPoista