sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Fetapiirakkaa

Heippa! Tää sunnuntaipäivä on hujahtanut poikkeuksellisesti siivotessa, ruokaa laittaessa ja vieraita kestitessä. Vasta hetki sitten pääsin kunnolla istahtamaan sohvalle ja ajattelin samalla jakaa teille hyvän reseptin, jota testasin tänään. Kyseessä on tomaatilla höystetty fetapiirakka, josta tuli niin vieraiden kuin omastakin meilestä erittäin onnistunutta! Yleensä oon juurtunut maailman helpoimpaan tonnikala-ananaspiirakkaan, mutta tänään testailtiinkin uutta.pie Pohja:

150g voita
3dl vehnäjauhoja
1 prk kermaviiliä
suolaa
3 rkl vettä

Sekoita sulanut voi ja jauhot keskenään. Lisää loput aineet ja painele voideltuun/leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

Täyte:

2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
200 g kirsikkatomaatteja
100 g fetajuustoa
mustapippuria
suolaa
muutama basilikan lehti koristeluun

Sekoita kananmunien rakenne rikki ja kaada sekaan kermaviili. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Levitä fetajuustot sekä osa puolitetuista kirsikkatomaateista piirakan pohjalle. Kaada täyte tasaisesti. Lopuksi asettele muutama kirsikkatomaatti täytteen päälle leikkuupinta ylöspäin. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Lopuksi koristele piirakka basilikanlehdillä ja nauti vaikkapa kahvin tai maidon kanssa :)
pie1 Siinä yksi varsin helppo, nopea ja herkullinen ohje vaikkapa vieraiden varalle. Oon joskus aiemmin turvautunut aina valmiisiin piirakkapohjiin, mutta kun kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä pohjan itse, tajusin että sehän on naurettavan helppoa ja useimmiten ainekset siihen löytyvät valmiiksi kotoa. Ohjetta suurentamalla olen tehnyt juhliin pellin kokoisia piirakoita. Helppoa ja aina on vieraille kelvannut :-)

Mitäs sanotte, lähteekö kokeiluun? Onko teillä jakaa jotain pommin varmoja piirakkatäytteitä tänne suuntaan? :-)

4 kommenttia: