lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kuppi kuumaa?

Olen yksi niistä henkilöistä, jotka kahvilaan astuessaan kysyvät listaa eri teelajikkeista ja tutkivat jopa lyhyttä vaihtoehtolistaa pitkän tovin valinnanvaikeuden iskiessä. Halu kokeilla uusia makuja on polttava, enkä kuitenkaan haluaisi maistaa mitään mistä en pitäisi. Olen kuitenkin säästäväinen kahviloissa kävijä, opiskelija kun olen ja juuri tuollaisissa menoissa voi säästää aika kivasti, joten olen alkanut hamstrata erilaisia teelajikkeita kotiin. Näin voin nautiskella niitä juuri silloin kuin haluan ja vaikka monta kupposta kerralla! Eipä tarvitse kotisohvaa kauemmaksi lähteä kun makunystyrät alkaa kaivata esimerkiksi detox- tai vihreää teetä. kuppi6 Sain mahdollisuuden olla yhteistyössä kuppikuumaa.fi -nimisen nettikaupan kanssa ja sain heiltä maistiaisiksi muutamia tuotteita. Yksi niistä on Johan&Nyströmin raikas bergamotin, mangon ja sitruksen makuinen Luomu vihreä tee. Olen tainnut kertoa teille, kuinka taannoin rakastuin palavasti Midhill- ravintolan mangoteehen, joka sittemmin osoittautui vain kesäsesongin tuotteeksi ja jäin kovasti ikävöimään sen raikasta makua. Talvi on pitkä ja hyvää teetä on pakko saada, joten olen yrittänyt metsästää kaupoista jotain vastaavanmakuista yksilöä. Meinasin kiljahtaa innosta, kun bongasin tämän kuppikuumaa.fi- sivuilta. Ehkä tämä olisi teehimojeni pelastaja?kuppi7 kuppi5 Tuote osoittautui lähes (täydellisesti) vastaavaksi maultaan kuin tämä himoitsemani tee. Jes! Nyt saan juotua sitä kotona, eikä tarvitse lähteä Helsingin keskustaan (ja käsitykseni mukaan Midhill on nyt sulkenut ovensa, eli heihei teehetket). Tää on just sellanen vihreä tee, missä ei se normaali vihreän teen maku (jonka useat kiertävät kaukaa) maistu juuri ollenkaan ja makukokemus on ihanan raikas. Lisäksi pussin kyljessä on kivasti kerrottu mahdolliset haudutustavat, valmistuslämpötila sekä haudustusaika.

Olen tietoisesti pyrkinyt edes jossain määrin käyttämään luonnonmukaisesti valmistettuja elintarvikkeita, vaikkakin se on vähän hankalaa kun ruokaan menee joka tapauksessa paljon rahaa ja Luomut on vielä kalliimpia kuin normaalit. Näitä teeostoksia tehdessäni olen kuitenkin huomannut, että useimmiten Luomut ovat samanhintaisia, välillä jopa edullisempiakin kuin normaalit teet. Luomuteet ovat siis päässeet mun suosioon, kun ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi sen takia.
kuppi4 Toinen testattava tee on lakritsiuutteesta valmistettu, myös luonnonmukainen, lakritsitee, jonka sanotaan parantavan ruuansulatusta. Lakritsin lisäksi mausteina on käytetty inkivääriä, kanelia, appelsiininkuorta, kardemummaa, mustapippuria, sikurinjuurta, ohramallasta, neilikkaa ja luontaisia aromeita. Vaikuttaa aikamoiselta makujen sekoitukselta ja sitä se onkin! Makuun sekoittuu miellyttävästi nämä kaikki edellämainitut, mutta päämakuna säilyy kuitenkin lakritsi. Tämä toimii mielestäni parhaiten iltateenä, koska maku on rauhoittava, eikä niinkään piristävä.kuppi8kuppi1 Vaikka kuinka teetä rakastankin, ei ole mitään tummapaahtoisen, vastakeitetyn kahvin voittanutta. Ollaan kotona juotu aina Lidlin French blendiä, joka on ollut tosi hyvää ja sellaista arkista kahvia, mutta välillä on kiva maistaa jotain parempiakin kahveja. Sellaiseen parempaan kategoriaan lukeutuu esimerkiksi tämä Johan&Nyströmin Karavan- kahvi, jonka maku on varmasti iäkkäämpienkin henkilöiden, vahvempaan kahviin tottuneiden makuun. Juon kahvini aina maidon kanssa, mutta tätä on toisinaan kiva juoda ilmankin sitä, koska näin kahvin aromit tulee kaikista parhaiten esille.

Johan&Nyströmin Helsingissä sijaitseva kahvila on yksi suosikeistani ja päätinkin heti, että heidän kahviaan haluan päästä kotonakin juomaan. Suomalaisiltakin valmistajilta löytyy paljon laadukkaita kahveja, mutta tässäpä yksi naapurimaan hyvä kilpailija - vahvaa ja maukasta. kuppi3 Mutta mitä sitten, kun aina ei olekaan aikaa juoda kahvia tai teetään rauhassa? Itse ainakin inhoan sitä, että aamulla kahvi pitäisi juoda kiireessä, eikä nautiskelulle jää aikaa. Ihanteellinen tilannehan on, että sen ehtisi kotona juoda aamupalan yhteydessä, mutta aina ei kaikki mene niin kuin elokuvissa (tai viikonloppuina). Useimpina aamuina turvaudun kahvin juomiseen esimerkiksi bussissa tai aamuisella luennolla, joten silloin mukaanotettava Keep Cup- kahvikuppi on hyvä vaihtoehto. Olin jo pitkään ihaillut näitä kahvikuppeja jo sen takia, että värivaihtoehdot ovat syötävän herkullisia. Sitten tajusin, että täähän on ihan älyttömän kätevä kahvin hörppimiseen matkalla paikkaan X. Mietin aluksi, että haittaako termos-ominaisuuden puuttuminen, mutta kyllä se kahvi menee huiviin niin nopeasti, ettei sitä tarvitse kauaa kädessä kanniskella. Näistä on tehty myös lasisia versioita ja olen nyt alkanut himoitsemaan niitä toden teolla. Maybe someday.. kuppi2
Summa summarum, mä taidan olla jonkin sortin kuumien juomien nautiskelija! Musta ei ole mitään parempaa, kuin juoda hyvää teetä hyvän ystävän seurassa, vaihtaa kuulumisia ja siinä samalla napostella esimerkiksi raakasuklaata tai taateleita. Ennen en juonut kahvia ollenkaan, mutta nykyään ei taida mennä päivääkään ilman tuota ihanaa, mutta oi, niin koukuttavaa mielen piristäjää. Kahveissakin on hirveästi eroja ja mielenkiinnolla olen mahdollisimman usein kokeilemassa uudenlaisia kahvilaatuja. Bucket listillani onkin vierailu jossain ihanassa, pienessä helsinkiläisessä kahvipaahtimossa, josta saa vastapaahdettua kahvia.

Nyt mulla on teille iloisia uutisia! Kuppikuumaa.fi haluaa tarjota teille -10% nettiostoksistanne, kun teette ostokset 10.5. mennessä. (Alekoodilla: RAKASTAN). Oletteko muistaneet, että äitienpäivä on kohta ihan nurkan takana? Tässäpä hyvä tilaisuus tilata äidille/isoäidille/ihan kelle tahansa laadukasta kahvia tai teetä. Tai oletko kenties itsekin haaveillut mukaan otettavasta kahvikupista? Suosittelen käymään tsekkaamassa sivujen tarjontaa,  sieltä löytyy yllättävän paljon teelajeja ja kahveja sekä paljon oheistuotteita astioista maidonvaahdottimiin ja säilytysastioihin.

Rentouttavia hetkiä hyvien juomien parissa!

*yhteistyössä kuppikuumaa.fi kanssa

2 kommenttia:

  1. huvittaa ku tätä tekstiä lukiessa hörpin samalla teetä ja nyökyttelin päätä :--D mutta mutta mitä hittoa?! midhill sulkenu? Ootin jo niin että päästään taas heinäkuussa yhessä hörppimään mangoteetä </3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha sä fiilaat mua kyl täs asias ;) Ja joo en oo varma onks vaa väliaikasesti mut viimeks ainaki ku menin siit ohi nii oli teipattu kaikki ovet ja ikkunat :-(

      Poista