lauantai 5. syyskuuta 2015

Resepti pimeneviin syysiltoihin: banaanileipä

Hejsan alla! Mä oon nyt ihan uudella tavalla innostunut keittiössä hääräämisestä, lieneekö syksyn pimeillä taas vaikutusta asiaan.. Tänään tuli taas fiilis, että pakko kokeilla jotain uutta. Mun kaapit kuitenkin ammottaa tyhjyyttään raakaherkkuainesosasektorilla (mmmikä toi sanahirviö on?), nimittäin mulla on kertaheitolla loppuneet kaakaojauhe, kaakaovoi ynnä muut sellaiset. Pähkäilin hetken aikaa, että mitä ihmettä mä voisin leipasta ja sitten keksin: banaanileipä. Sitä mun on pitänyt tehdä iät ja ajat ja nyt tuli hyvä tilaisuus kun keittiön pöydällä komeili sattumalta monta hyvin kypsynyttä banaania.

Banaanileipä, banaanileipä.. Mitä mielikuvia se tuo teidän mieliin? Mulla tulee mielikuva mummolassa leivotusta, uunituoreesta pehmoisesta sämpylästä, johon on miksattu mun lempihedelmää banaania ja sen tuomaa makeutta. Mikä voisi mennä pieleen?
leipä1 Leivästä tuli tosi hyvää. Etsin monia ohjeita netistä, mutta aina jokaisesta reseptistä multa uupui jokin ainesosa, joten päätin soveltaa oman mielen mukaan. Eli siis sillä mentaliteetilla, että iske kaikki loput jokaisesta pikkunyssykästä ja toivo parasta. Haha, ei vaan, kyllä mulla joku tolkku tässä sentään oli!

Tarvitset:

4-5 kypsää banaania (riippuen koosta) + 1 koristeluun
1 rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
suolaa
3,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelijauhoa (tässä kohtaa näitä olisi voinut laittaa enemmän ja pienentää kaurahiutaeiden määrää, mutta minkäs teet kun mantelijauhonyssykkän sisältö oli hyvinkin rajallinen)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Soseuta banaanit esim. haarukalla painellen. Laita mössö kulhoon ja lisää sinne kaikki muut ainekset. Sekoita hyvin keskenään ja asettele seos leipävuokaan. Itse tykkään käyttää leivinpaperia vuoassa, mutta jos et käytä sitä niin muista voidella vuoka. Halkaise banaani puoliksi ja asettele se koristeeksi leivän pinnalle. Laita uuniin n. 40 minuutiksi.

Kun leipä on tullut uunista, sillä menee hetki jäähtyessä ja asettuessa. Eli muistakaa olla kärsivällisiä, älkää menkö heti sorkkimaan tuotostanne (itsehän en tehnyt juuri niin, hihihih)! Toimii hyvin ilman mitään lisukkeita maitolasin kera, mutta en näe syytä miksi pieni nokare margariinia ja juustoa pahentaisi asiaa ;)
leipä Mitäs sanotte, lähteekö kokeiluun? Tässä tosiaan meni vain muutama minuutti ennen uuniin pistämistä, joten tässä kohtaa sana kiire ei toimi tekosyynä. Suosittelen kokeilemaan! :-)

5 kommenttia:

  1. Tää menee tosiaan kokeiluun !! Oon ettiny kauan hyvää banskuleivän ohjetta, ja tässä on nyt lähes täydelliseltä kuulostava!! ;)

    VastaaPoista
  2. just pari päivää sitten mietin, että tekis mieli kokeilla tätä ! :-D pitääkin siis laittaa testiin

    www.tthekidult.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Heii mäki oon kokeillu ja hyvää tuli mut lisäsin kans mustikoita :) kannattaa kokeilla ne sopi tosi hyvin!!

    Hehee kerranki kommentoin sun juttuja vaikka aina luen kyllä <3

    ystävällisin terveisin vähis

    VastaaPoista