keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Neljän ainesosan lakritsitoffee

Tsauu! Olen pitkään halunnut päästä tekemään omin pikku kätösini jotain hyvää toffeeherkkua. Olen kahlaillut läpi reseptejä, mutta jotenkin niissä on tuntunut olevan aina kamalan paljon raaka-aineita ja en ole sitten jaksanut lähteä testailemaan monimutkaisia reseptejä, yksinkertaisuuden ystävä kun olen.

Vaan mitä kävi eräänä aurinkoisena aamuna? Selailin Facebookia ja tarkemmin ottaen Raakarakkaus- nimistä sivua. Sinne oli linkattu tämä (Yellow Mood- blogi) resepeti ja kun olin lukenut postauksen, pomppasin sängystä ylös ja kaivoin leivontatarvikkeet esiin. Raaka-aineet löytyivät kaapista valmiiksi ja tekoprosessikin oli maailman yksinkertaisin, joten siinä samalla kun aamupuuro oli mikrossa mä olin jo pyöräyttänyt satsin lakutoffeeta. Hypittekö jo innosta tietää, mikä on niin helppo resepti? No täältä pesee. H37A0499 Lakritsitoffee

1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
1,5 dl lucuma-hedelmäjauhetta
1,5-2 rkl lakritsinjuurijauhetta ripaus laadukasta suolaa

Sulata neitsytkookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Sekoita sillä välin lucuma, lakritsinjuurijauhe ja suola keskenään erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja vatkaa massa tasaiseksi. Tein lakritsitoffeelevyn lasiastiaan, jonka mitat ovat noin 10 cm x 15 cm. Näin toffeepaloihin sai hieman paksuutta. Vuoraa valitsemasi astia kelmulla ja kaada toffee astiaan. Anna massan olla pakkasessa n. 10 minuuttia ja leikkaa palasiksi. Voit laittaa massan jäähtymään vielä hetkeksi kiinteämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Näin helppoa se on! Muutama raaka-aine vaan sekaisin kupissa ja let's mennään. Voisiko leipominen olla yhtään helpompaa?
H37A0506 H37A0503 Oma mielipiteeni toffeesta? Miten sen nyt sanoisi. Kertooko se jotain, että mun pitää aika ajoin piilottaa toffeepurkki jääkaapin perälle, etten napsisi paloja jatkuvasti? Joo, se on niin mun mieleen etten meinaisi malttaa pysyä ollenkaan erossa. Vaikka koostumus ei nyt ole lähelläkään sellaista sitkeää toffeeta, on maku mielestäni niin mainio että koostumus on pelkkä sivuseikka vain. Tämä sopii super hyvin kaveriksi iltapäivän kahvihetkeen tai pieneksi herkuksi ihan muuten vain.

Voilá!

10 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä ja yllättävän simppeliltä! Pitääkin varmaan ostaa lakritsinjuurijauhetta ja testata.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen kokeilemaan, on niin helppotekoinen :-)!

      Poista
  2. Oon nyt hiljalleen alkanut toden teolla innostumaan raakaleipomisesta, suuri kiitos siitä sulle ja blogilles! Tätä on ihan pakko kokeilla, lakritsitoffee on vaan niiin hyvää :D Löytyykö tähän tarvittavat raaka-aineet ihan suuresta marketista vai kannattaako käydä ihan suosiolla punnitse ja säästässä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, mahtava kuulla että oot myös innostunut siitä, suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä :) Kyllä pitäisi löytyä ihan prismastakin, eli ei tarvitse Punnariin lähteä :-)!

      Poista
  3. Vaikuttaa hyvälle! Pitääkö tuo laittaa siis jääkaappiin/pakastimeen joksikin aikaa kovettumaan tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Tekstistä vahingossa puuttui loppuosuus, jossa siis lukee että pakkaseen vaan, voit ottaa 10 minuutin jälkeen ulos ja leikata palasiksi ja hetkeksi vielä takaisin kylmään :-)

      Poista
  4. Pakko kokeilla! :D Onko tuo rakenteeltaan sit enemmän sellasta daimin tyylistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi on sellasta kovaa mut kuitenkin snadisti jauhoista, suosittelen testaamaan :-)!

      Poista
  5. Voiko tuon lucuman korvata jollakin? Täällä maalla kun ei marketissa myydä sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lucumahan toimii makeuttajana, joten käytännössä makeutuksen voi tehdä myös esimerkiksi hunajalla. En tosin tiedä miten se vaikuttaa koostumukseen tai makuun, sillä lucuma on aika omantyylinen makeuttaja :) Mutta voit kokeilla tehdä vaikka pienen satsin ja katsoa miltä maistuisi sen kanssa. Ja jos lucumaa kaipaat niin netistä saa varmaankin tilattua postin kautta :)

      Poista