Tsauu! Olen pitkään halunnut päästä tekemään omin pikku kätösini jotain hyvää toffeeherkkua. Olen kahlaillut läpi reseptejä, mutta jotenkin niissä on tuntunut olevan aina kamalan paljon raaka-aineita ja en ole sitten jaksanut lähteä testailemaan monimutkaisia reseptejä, yksinkertaisuuden ystävä kun olen.
Vaan mitä kävi eräänä aurinkoisena aamuna? Selailin Facebookia ja tarkemmin ottaen Raakarakkaus- nimistä sivua. Sinne oli linkattu tämä (Yellow Mood- blogi) resepeti ja kun olin lukenut postauksen, pomppasin sängystä ylös ja kaivoin leivontatarvikkeet esiin. Raaka-aineet löytyivät kaapista valmiiksi ja tekoprosessikin oli maailman yksinkertaisin, joten siinä samalla kun aamupuuro oli mikrossa mä olin jo pyöräyttänyt satsin lakutoffeeta. Hypittekö jo innosta tietää, mikä on niin helppo resepti? No täältä pesee.
Lakritsitoffee
1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
1,5 dl lucuma-hedelmäjauhetta
1,5-2 rkl lakritsinjuurijauhetta
ripaus laadukasta suolaa
Sulata neitsytkookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Sekoita sillä välin lucuma, lakritsinjuurijauhe ja suola keskenään erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja vatkaa massa tasaiseksi. Tein lakritsitoffeelevyn lasiastiaan, jonka mitat ovat noin 10 cm x 15 cm. Näin toffeepaloihin sai hieman paksuutta. Vuoraa valitsemasi astia kelmulla ja kaada toffee astiaan. Anna massan olla pakkasessa n. 10 minuuttia ja leikkaa palasiksi. Voit laittaa massan jäähtymään vielä hetkeksi kiinteämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi.
Näin helppoa se on! Muutama raaka-aine vaan sekaisin kupissa ja let's mennään. Voisiko leipominen olla yhtään helpompaa?
Oma mielipiteeni toffeesta? Miten sen nyt sanoisi. Kertooko se jotain, että mun pitää aika ajoin piilottaa toffeepurkki jääkaapin perälle, etten napsisi paloja jatkuvasti? Joo, se on niin mun mieleen etten meinaisi malttaa pysyä ollenkaan erossa. Vaikka koostumus ei nyt ole lähelläkään sellaista sitkeää toffeeta, on maku mielestäni niin mainio että koostumus on pelkkä sivuseikka vain. Tämä sopii super hyvin kaveriksi iltapäivän kahvihetkeen tai pieneksi herkuksi ihan muuten vain.
Voilá!
Kuulostaapa hyvältä ja yllättävän simppeliltä! Pitääkin varmaan ostaa lakritsinjuurijauhetta ja testata.. :)
VastaaPoistaJoo suosittelen kokeilemaan, on niin helppotekoinen :-)!
PoistaOon nyt hiljalleen alkanut toden teolla innostumaan raakaleipomisesta, suuri kiitos siitä sulle ja blogilles! Tätä on ihan pakko kokeilla, lakritsitoffee on vaan niiin hyvää :D Löytyykö tähän tarvittavat raaka-aineet ihan suuresta marketista vai kannattaako käydä ihan suosiolla punnitse ja säästässä? :)
VastaaPoistaVoi kiitos, mahtava kuulla että oot myös innostunut siitä, suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä :) Kyllä pitäisi löytyä ihan prismastakin, eli ei tarvitse Punnariin lähteä :-)!
PoistaVaikuttaa hyvälle! Pitääkö tuo laittaa siis jääkaappiin/pakastimeen joksikin aikaa kovettumaan tms?
VastaaPoistaJoo! Tekstistä vahingossa puuttui loppuosuus, jossa siis lukee että pakkaseen vaan, voit ottaa 10 minuutin jälkeen ulos ja leikata palasiksi ja hetkeksi vielä takaisin kylmään :-)
PoistaPakko kokeilla! :D Onko tuo rakenteeltaan sit enemmän sellasta daimin tyylistä?
VastaaPoistaNo toi on sellasta kovaa mut kuitenkin snadisti jauhoista, suosittelen testaamaan :-)!
PoistaVoiko tuon lucuman korvata jollakin? Täällä maalla kun ei marketissa myydä sitä.
VastaaPoistaLucumahan toimii makeuttajana, joten käytännössä makeutuksen voi tehdä myös esimerkiksi hunajalla. En tosin tiedä miten se vaikuttaa koostumukseen tai makuun, sillä lucuma on aika omantyylinen makeuttaja :) Mutta voit kokeilla tehdä vaikka pienen satsin ja katsoa miltä maistuisi sen kanssa. Ja jos lucumaa kaipaat niin netistä saa varmaankin tilattua postin kautta :)
Poista