maanantai 26. joulukuuta 2016

Kun joulu ei tunnu joululta

Joulutorttuja, riisipuuroa, kauniita joululauluja kirkossa, glögiä litroittain, rakkaiden läsnäoloa, rakkaaseen kainaloon käpertymistä, kynttilöitä, kylmää viimaa ulkona ja kaulahuiviin kietoutumista, joulupukin kuuma linja ja villasukat takkatulen ääressä.

Nämä kaikki ovat asioita, joista olen vain haaveillut tänä jouluna. 
Tiesin, että tulen ikävöimään joulua täällä maailmalla ollessani. Onhan joulu ollut aina suosikki juhlapyhäni ja olen halunnut varjella sitä parhaani mukaan. Tämä ajankohta nyt vaan sattui olemaan ainoa vaihtoehto hieman pidemmälle reissulle ja toinen täytyi vaan raa'asti tiputtaa pois pelistä. Tiedän, että jouluja tulee ja menee, mutta pakko myöntää, että joulu tuntuu erittäin kummalliselta täällä auringon paahteen alla.
Monia varmaan kiinnostaa, miten täällä turistien keskuudessa juhlitaan joulua. Jouluaattona jokaisessa rantabaarissa oli jonkinmoiset pienemmät tai isommat pippalot ja terassit täyttyivät tonttulakkisista turisteista uimapuvuissaan. Joululauluja kuulee useimmissa katukaupoissa ja ravintoloiden työntekijät ovat sonnustautuneet tonttuasuihin ja toivottelevat hyvää joulua turisteille. Kadut ovat koristeltu hienoilla härpäkkeillä ja ilmassa on muutenkin hieman juhlavampi meininki.

Me vietettiin jouluaatto hieman perinteistä poiketen ensin biitsillä makoillen (itse asiassa siinä meni jo puolet päivästä, kun aurinko suostui vihdoin näyttäytymään pilvettömältä taivaalta), minkä jälkeen söimme illallista italialaisessa ravintolassa. Tänä vuonna joulupöydässä koreili ihanan isot ja herkulliset pizzat ja lasilliset viiniä - ei yhtään hullumpi kombo. Illallisen jälkeen käytiin vihdoin katsomassa ladyboy -cabaree show, joka oli tosi hieno ja viihdyttävä!
On lähdettävä kauas nähdäkseen lähelle, niinhän se on. Ei mulla ole vielä varsinaisesti koti-ikävä, vaikka toisaalta myös odotan tosi paljon sitä, että pääsen kotiin rauhoittumaan ja elämään omia rutiineja. Täällä ollessa välillä vaan haluaisi käydä kunnolla paineistetussa suihkussa, juoda hanavettä ja lempparikahvia niin paljon kuin sielu sietää sekä löytää helposti toimivan wifi -yhteyden esimerkiksi silloin kun pitäisi siirtää rahaa nettipankissa. Tällaisia todella pieniä juttuja, jotka ei todellakaan vaikuta paljonkaan arkeemme täällä, mutta pidemmän päälle juuri niitä alkaa arvostaa ihan uudella levelillä.
Tällä hetkellä istumme ihanassa kahvilassa meren äärellä ja sivusilmällä ihastelen edessäni leikkivää pikkuista koirapötkylää. Juuri nyt aion nauttia kahvistani ja tästä upeasta näkymästä sekä siitä, ettei ole kiire yhtään mihinkään - niin kuin ei ole tässä parin viikon aikana muutenkaan ollut.

Leppoisaa joulun jatkoa sinne pohjolaan, kuullaan taas <3

ps. Snapchattia olen pyrkinyt päivittelemään säännöllisemmin kuin tätä blogia (heh), nimimerkillä @katasti löytyy meidän päivittäistä meinikiä täältä.

1 kommentti:

  1. Mä en kestä kuinka ihania kuvia teillä on ollut blogeissa, instassa ja snapchatissa! Varmaan upea reissu, nauttikaa vielä loppu lomasta :)

    VastaaPoista