keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Ahdistaa

Nyt on kulunut viikko kotiinpaluusta. Viime viikko meni täysin aikaerorasituksesta toipuessa ja kotona himmaillessa. Oli ihana olla kotona ja nautin täysin siemauksin siitä, että olen taas kykeneväinen tekemään omia arkiaskareitani omassa tahdissani. Vielä viime viikolla en yhtään jaksanut ajatella rästiin jääneitä tehtäviä, jotka olin ennen lomaa tarkoituksella jättänyt vuoden vaihteen tälle puolelle. Kunnes..
..totuus iski maanantaina, kun aloin käymään läpi tehtäviä, jotka tulisi saattaa alulle tai päätökseen mahdollisimman pian (minkä lisäksi sähläsin, olin hukannut avaimet, myöhästyin bussista, eniten ketutti kaikki, vihasin normaalia arkea ja sitä että jo laukun pakkaaminen tuotti mulle suurta ongelmaa kun en muistanut mitä kaikkea tarvitsen arkisin mukaani). Kirjanpitomateriaalien läpikäyminen, sähköposteihin vastaaminen, koulujuttujen setviminen ja kursseille ilmoittautuminen (kursseille ajoissa ilmoittautuminen: Koulu:6, Minä:0), oman yritystoiminnan markkinointisuunnitelman työstäminen, opinnäytetyön aiheen pähkäily, kuvauskeikkojen sopiminen alkuvuodelle.. Näiden lisäksi mun on myös pitänyt pikkuhiljaa tehdä päätöstä sen suhteen, mitä aion työrintamalla noin ylipäätään tehdä - olen päätynyt siihen tulokseen, että haluan kuvauskeikkojen rinnalle jonkun toisen, taloudellisesti hieman varmemman tulolähteen. Mistä päästäänkin seuraavaan hauskaan tehtävään, eli työnhakuun.
Mä en ole oikeastaan ollut varma mitä mä haluan työkseni tehdä. Ja varmaan ihmettelette, miten mä voin käydä koulun ohella niin paljon töissä, vastaus on verkkokurssit ja loppuaan lähenevät opinnot. Mulla on koulua enää niin vähän jäljellä, että voin jo suunnitella lähes täysipäiväistä työntekoa. En jaksa enää tätä rutiinitonta elämää, vaan haluan elää niin kuin muutkin normaalisti työssäkäyvät kansalaiset. Rakastan valokuvaamista, mutta mua myös kiinnostaa niin moni muu asia, että olen nyt päätynyt hakemaan jotain sosiaaliseen mediaan liittyvää työpaikkaa. Sisällöntuottaja, somevastaava tai joku muu vastaava juttu voisi kuulostaa just eikä melkeen meikäläisen jutulta. Tai oikeastaan mikä vaan missä voin oppia jotain uutta ja kokea onnistumisen fiiliksiä, kuulostaa ihan pirun mahtavalta.
Mua ahdistaa myös vähän tämä mun blogi. Radiohiljaisuutta on ollut havaittavissa jo pidemmän aikaa, mutta en ole ottanut aiheesta stressiä. Olen nimittäin päättänyt, että niin kauan kun en ole tästä tilivelvollinen kenellekään (esimerkiksi blogiportaalille palkkalistoilla olevana bloggaajana), en aio stressata. Ja se miten mua ahdistaa tämä blogi, on se etten tiedä millä tyylillä haluan tätä enää toteuttaa. Haluan jakaa kuvia tänne, se nyt on täysin selvää, mutten tiedä onko mulla enää samalla tavalla annettavaa kuin joskus aiemmin. Jo pidemmän aikaa on ollut niin, ettei mulla vain yksinkertaisesti ole mitään sanottavaa, ei mitään asiaa, ei mitään syytä avata uutta tekstipohjaa. Kuvia on, mutta mun mielestä on tyhmä jakaa niitä ilman mitään tekstiä, ainakin sen pohjalta miksi olen halunnut aiemmin blogia kirjoittaa. Mulla on ollut uudet nettisivut työn alla jo pidemmän aikaa, mutta nekin vaan junnaa paikoillaan ja tuntuu, että kaikki on tällä hetkellä seisahtanutta. Tylsää. Harmaata. 

Toisaalta olen ihan tottunut näihin kausiin blogia kirjoittaessani - välillä tulee totaalikyllästyminen kaikkeen blogijuttuihin liittyvään ja tekisi mieli vaan poistaa kaikki postaukset ja olla koskematta kameraan kolmeen kuukauteen. Olen huomannut, että nämä vaiheet menevät ohi, mutta kyllä se aina vähän mietityttää. Entä jos en haluakaan enää tehdä tätä? Entä jos mulla ei ole enää mitään annettavaa? Kiinnostaako ketään enää mun jutut? 
Eli tässä nyt hieman ajatuksia mun tämänhetkisestä tilanteesta. Mulla on hirveästi juttuja, joita haluan jakaa teidän kanssanne, mutta vielä ei ole oikea hetki. Ehkä mulla on pieni kriisi päällä, joka lähtee piakkoin pois. Tällä hetkellä mua inspiroi ainoastaan videoiden tekeminen, mikä tarkoittaa sitä että niitä mä aion myös tehdä. Yksi mun uudenvuoden lupauksista on se, että teen vaan asioita joita mun oikeasti tekee mieli ja tällä hetkellä kiinnostus blogihommiin on vähän taka-alalla. Mutta älkää huoliko, mä saatan olla uutta virtaa täynnä jo esimerkiksi huomenna tai ensi viikolla! Mä vaan odotan sitä hetkeä, että oon täynnä virtaa ja palan halusta kirjoittaa teille uusia juttuja.

Onko jollain samoja fiiliksiä joko blogin tai elämän suhteen? Jutellaan <3

16 kommenttia:

 1. älä huolehdi, älä kiirehdi. Kaiken ei tarvitse tapahtua samalla sekunnilla. anna itsellesi aikaa. jos ei huvita, ei tarvitse huvittaa. jos hvuittaa niin sitten huvittaa. kuuntele itseäsi, se on kaikista paras vaihtoehto. älä stressaa, kyllä me täällä odotamme sinua vaikka et ihan joka päivä (joka viikkokaan) postaisi. sun blogi on ihana ja ainakin täällä ruudun toisella puolen on heti yksi, joka mielellään seurailee sun kuulumisia ja etenkin ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, sun kommentti lämmitti mieltä ja sydäntä <3 Kiitos, kiitos!

   Poista
 2. Rakkaus pakkaus, mä niin kanssa elän tätä blogittomuutta sun kanssa... Oon tässä jo jonkin aikaa pohtinut, ettei mulla ole oikein mitään annettavaa, ei kuvia eikä tekstiä. Ehkä tekstiä olisi mutta kun ei sitten niitä kuvia, niin emmä viitti alkaa postaamaan samoja kuvia päivästä toiseen, tai ehkä mulla ei vaan ole asiaa. Että onkohan tää sittenkään se mun juttu?.... niinpä huoh. Ite oon kyllä myös huomannu, että nää on usein just vaiheita niin kuin itsekkin totesit ja uskon tän vuodenajan vaikuttavan paljon inspikselle :( Toivottavasti saatas jonkunmoinen into pian takaisin! Ja hei, bloggaaja Marianne oli nyt jonkun aikaa töissä NoBot:illa, joka on sosiaalisen median verkosto tms! Suositteli blogissaan paikkaa kaikille ketkä ovat vähääkään kiinnostuneet somesta, sen tekemistä, valokuvauksesta tms ja mulla tuli heti mieleen sut!!! Käyppäs kurkkaan ;) --- > http://www.nobot.fi/ Ja eiköhän tää elämä lähe rullailemaan, ajallaan. Niin mä uskon. Pusuja päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkaus pakkaus sinä! Ooetaan inspiraatiota, ei siinä muu auta :) Ja tää talvi kyllä on todellakin sellasta matalan inspiraation aikakautta, eikä sille oikeen mitään mahda. Ja kiitos, mä käyn kurkkaamassa ton <3 Nähdään hei pian!

   Poista
 3. Osaan jollain tavalla samaistua sun tilanteeseen. Rakastan tammikuuta, kun alkaa taas tavallinen arki ja saan täyttää kalenteria, mutta alkuhuuman jälkeen tulee se ahdistus. Töitä, koulua, opinnäytetyön loppuun tekeminen (jota olen vältellyt viimiset 2 kuukautta, ei siis auta asiaa..), uusien kurssien aloittaminen, keväällä valmistuminen, kesätöiden löytäminen..Mutta yleensä tämä ahdistus menee hetken päästä ohi, asiat alkavat loksahtaa paikoilleen ja arki tuntuu taas kivalta :)
  Pidä hetki taukoa, älä kirjoita, julkaise vain kuvia, tai mitä vain, mutta älä kokonaan lopeta :) tykkään sun blogista just siks, kun se on jotenkin niin "sun näköinen", vaikka en sua oikeasti tunnekaan!
  Tsemppiä, asiat aina järjestyy lopulta just niin kun niiden on tarkoituskin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ. Tammikuu on ihana, kun on paljon uusia mahdollisuuksia ja on ihana taas palata arkeen, mutta alkuhuuma kestää vain hetken aikaa.. Ihana sinä, kiitos kovasti, ette voi tietääkään kuinka paljon nää kommentit merkitsee mulle, mahtavaa että siellä on tyyppejä joita yhä kiinnostaa mun jutut <3 Välillä usko itseen hiipuu, mutta teidän ansiosta inspiraatiopuuskat nostaa päätään taas!

   Tsemppiä myös sinne suuntaan, rokataan tää kevät haasteista huolimatta! <3

   Poista
 4. Tsemppiä Kata! Me saavuttiin eilen Suomeen ja semmonen arjen to do -lista puskee päälle et ei huh huh! Ja mua tottakai kiinnostaa sun jutut, ne piristää aina päivää :) ainii ja piti kiittää ku sanoit niist matkapahoinvointipillereist, huh huh mitä venematkoi taolle ja takas. Oli kyllä vähä heikko olo niidenki kans ni en tiiä mis kunnos oisin ollu ilma :0 joten kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä myös sinne suuntaan! Ja hei hyvä, että auttoi edes jonkun verran. Mukava kuulla, että oon ollut jotenkin avuksi! Ja hei Hanne, sä osaat aina piristää kommenteillasi <3

   Poista
 5. Et oo todellakaan yksin sun ajatusten kanssa. Oon ollu nyt puoli vuotta välivuodella, lähes työttömänä, joka on mun mielestä tosi raastavaa, sillä haluaisin normaalin arjen kuin muillakin työssäkäyvillä tai opiskelijoilla. Oon huomannut,että tälläinen välivuosi ei sovi mulle alkuunkaan. Mulla on aiemmin ollut suuri intohimo valokuvaamiseen ja nyt syksyn aikana kamera on jäänyt lähes täysin taka-alalle, joka ahdistaa mua tosi paljon, sillä oon hakemassa opiskelemaan valokuvausta. Oon ollu tosi huolissani, että onko tää jotain ohimenevää vai miten ihmeessä mun unelmat valokuvaamisen suhteen ovat jotenkin laimentuneet. Uskon, että tää on ohimenevää, mutta ymmärrän täysin sun fiiliksen. Ps. Anna itellesi aikaa, mitään ei mun mielestä kannata tehdä väkisin jos ei tunnu oikealta ja hyvältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taidetaan siis olla aika samanlaisia! Tsemppiä myös sinne <3 Ja hei uskon että sun inspiraatio palaa vielä - älä koske kameraan jos ei tee mieli ja jossain vaiheessa se liekki taas palaa. Mulla tulee aina kausia kun ei huvittais yhtään kuvata, mutta sit taas jonain päivänä muistan kuinka mä sitä hommaa rakastankaan.

   Ihana sinä, kiitos samoin <3

   Poista
 6. Hei! Älä vaan lopeta bloggaamista, monet saa susta paljon inspiraatiota. Sun videot on aina laadukkaita, joten niitäkin on kyllä kiva katsoa. Teet niinkuin parhaalta tuntuu. Valmistutko muuten nyt tänä keväänä koulusta? Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette niin ihania, saan kommenteistanne paljon virtaa! Kiitos tästä <3 En ole lopettamassa, mutta blogin tyyli tulee ehkä muuttumaan ajan saatossa. En valmistu vielä tänä keväänä, tarkoitus olisi kyllä saada kaikki kurssit kasaan ennen syksyä ja silloin olisi vielä opparin vääntöä (korkeintaan). Kiitos :-)

   Poista
 7. Tsemppiä! Mitä sä nyt siis opiskelet ja mikä susta tullee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Opiskelen liiketaloutta amkissa ja musta tulee tradenomi :-)

   Poista