tiistai 30. syyskuuta 2014

Henkilökohtaiset tavoitteeni loppuvuodelle

Oletteko koskaan kirjanneet ylös oikeita tavoitteita, joita haluaisitte jollakin tietyllä aikavälillä saavuttaa? Edes jotain ihan pientä - "kävelen kouluun autolla kulkemisen sijasta, keitän viikon ajan kahvit kotona enkä osta sitä kahvilasta, menen iltaisin aikaisemmin nukkumaan".. Tulin ajatelleeksi, että mä en ole koskaan tehnyt niin. Ainakaan tosi pitkään aikaan. Mielestäni se voisi olla toisinaan ihan hyödyllistäkin - kun asiat lämätään mustalla valkoselle, niistä ei voi luistaa. Eikö vaan?syssy7
Mun ikuisuuslupaus on lukea enemmän kirjoja. Lukea lukea ja lukea. Mikä siinä on niin kamalan vaikeaa? Oikein hävettää miettiä niitä kaikkia kirjan ressukoita, jotka olen aikoinaan jättänyt kesken, ihan vaan hylännyt kesken kaiken. Olen vissiin vähän liian helposti kyllästyvää tyyppiä, kun näin tapahtuu kerta toisensa jälkeen. Mä kaipaan mielenkiintoista luettavaa heti ensimmäisten sivujen jälkeen. Välillä olen lukenut kirjaa melkein puoleen väliin saakka, eikä siinä silti ole tullut ilmi mitään mielenkiintoista. Kuka nyt sellaista jaksaa?

Täten julistan jo liian monennetta kertaa: Aion lukea enemmän kirjoja. Tällä hetkellä mulla on kesken eräs hömppäromaani ja en saa aloittaa uutta ennen kuin se  on luettu. Tulkaahan kysymään kahden kuukauden päästä, onko se saatu päätökseen.. Yritys on ainakin kovaa!
syssy5
syssy6
Haluan oppia tekemään uusia ruokia ja leivonnaisia. Tahdon kehittää itseäni monipuolisemmaksi kokkaajaksi. Pidempään blogiani lukeneet taidatte muistaa mulla olevan huonoja kokemuksia leipomisen kanssa. Ei oo tainnut aina onnistua ei. Lähiaikoina olen kuitenkin tullut kokeilevammaksi persoonaksi, välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä, ja jotenkin se into vaan kasvaa koko ajan. Kaipa tämä omillaan asuminen vaikuttaa vahvasti kokeilunhaluisuuteen. En tiedä miten, mutta porukoiden luona asuessani en lähes ikinä kokeillut mitään uusia juttuja. Tänään alkoi tehdä mieli korvapuusteja, ehkä lähden kohta kauppaan hakemaan hiivaa ja pistän pullat uuniin, hoho! (edit: Jätin postauksen kesken ja läksin kauppaan. Nyt on pullataikina kohoamassa!)
syssy8 syssy2
Toinen tavoitteistani liittyy oman kehon kuuntelemiseen. Olen parantunut siinä, mutta petrattavaa löytyy edelleen. Tämä pätee siis niin liikuntaan, kuin mihin tahansa muuhunkin aktiviteettiin. Jos veto on pois koko kropasta, ei ole pakko lähteä salille kolistelemaan rautaa, eikä ole mikään pakko myöskään lähteä kaupungille heilumaan kaverin kanssa. Näissäkin tapauksissa ystävät varmasti ymmärtävät, jos kertoo olevansa kuoleman väsynyt. Itse ainakin yritän aina ymmärtää, sillä kaikkihan välillä on niin poikki, ettei jaksaisi edes sohvaltaan nousta. Onhan se totta, että ainakin itse haluan nähdä kavereita silloin harvoin kun ehtii, mutta entä jos vaan ei kerta kaikkiaan jaksa? Tässä aion siis parantaa itseäni, en aio väkisin repiä itseäni joka suuntaan.syssy1
Nyt kun illat pimenevät, haluaisin jäädä koukkuun johonkin hyvään tv-sarjaan (vähän ristiriidassa mun kirjojen lukemisen kanssa, heh), jonka parissa voisin viettää yksinäiset syysillat teekupin ja herkkujen kera. Niidenkin kanssa on ollut vähän hard times kun Dexter, Gossip Girl, PLL, Suits ja moni muu on jäänyt multa ihan kesken. Mikähän siinäkin taas on, etten jaksa katsoa niitä vaikka olisivat kuinka koukuttavia? :-D Saa suositella jotain koukuttavia sarjoja!
syssy4
Aion nähdä enemmän sukulaisia. Vaikka mun koko suku oikeastaan asuu pääkaupunkiseudulla, en näe heitä tarpeeksi. Eihän sitä voi koko ajan olla näkemässä, mutta nyt on ollut sen verran kaikkea hulinaa ja huisketta, että hyvä kun on jäänyt itselleenkään yhtään omaa aikaa. Haastan myös kaikki teidät näkemään läheisiänne niin paljon kuin vain mahdollista ja ellei siihen ole mahdollisuutta, yrittäkää jollain muulla tavoin pitää yhteyttä! Ympärilläni on lähiaikoina sattunut surullisia asioita ja ne ovat pistäneet miettimään sitä, että tämä elämä ei olekaan ihan niin itsestäänselvää.
syssy
Vaikka olen aina pitänyt luonnossa kulkemisesta ja olenkin toteuttanutkin sitä ihan hyvin, haluaisin tehdä sitä yhä enemmän. Suunnitelmissa olisi päiväretki Nuuksioon pienimuotoiselle vaellusreissulle eväiden kera, sen lisäksi haluan käydä tutkailemassa meidän lähialueen pururataa sekä muita lenkkimaastoja. Vaikka kuinka rakastankin kuntosalilla hääräilyä, mikään ei vedä vertoja raikkaalle ulkoilmalle ja varsinkaan näin syksyisin, kirpeälle ja vikistävälle syystuulelle. Metsään mars mars!

Sellaisia tavoitteita on mulla tällä kertaa! Päätin jättää pois kaikki urheiluhömpötykset, koska niitä tulee nykyään jo muutenkin ihan tuutin täydeltä. Eikä mulla niihin liittyen olekaan juuri mitään tavoitteita, paitsi leuanvedot hah. Okei okei, ei puhuta nyt niistä! Minkälaisia tavoitteita loppuvuodelle löytyy just sulta? Onko meillä yhteisiä tavoitteita? 

6 kommenttia:

 1. kuulostaa hyvältä kataseni!! meikä täällä vaan yrittää säästää säästää ja vielä vähän säästää rahaa tällä hetkellä :P en tietenkää just tilannu yhtä mekkoa mikä makso 150e......LOL oon niin surkee tässä :--D

  VastaaPoista
 2. Yhdyn tohon sarjojen katsomiseen! Oon oikeesti yrittänyt saada itteäni kattomaan jotain sarjaa, tällä hetkellä kun en seuraa mitään. Suitsia alotin ja oli se oikeasti tosi hyväkin, jostain syystä vaan jäi kesken! :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on ainaki yks tavote! Saada kokoon taas ihanat vanhat ystävät, näillä näkymin jos yritetään marraskuussa :) Sain palautetta viime kerrasta olin unohtanu pari tärkeetä tyyppiä!! Ja toiveena oli ens kerralle pelkästää meiän super simppari porukka <3 tästä tulee vaikee mut kaikkee pitää yrittää :)

  VastaaPoista
 4. Mä haluisin löytää mun kauan kadoksissa olleen valokuvausinnon ja saaha treenejä säännöllistettyä ja kaikkee sellasta pientä ! :)

  VastaaPoista
 5. mulla tavoitteena ois myos lukea enemman kirjoja ja lukea oikeesti myos kouluteksteja, ja opetella ainakin yhta uutta kielta. kauan myos ollut tavoitteena alkaa lenkkeilemaan, mutta ei vaan millaan tunnu onnistuvan lahtea..

  VastaaPoista
 6. K: No kyl nyt välillä voi vähän tuhlata, mäki ostin just uudet vielä kalliimmat kengät mut ei kyllä kaduta yhtään hahaa!

  Natalia: Mun mielestä Suits oli ihan ookoo, mut en sen kummemmin jaksanut jäädä sitä seurailemaan :-D

  Apetsu: Siitä vaan, meitsi on ainakin messissä jos saadaan sellanen järkättyä:-)!

  Veera: Mutta tossahan on jo paljon, tsemppiä yritykseen!

  Essi: Joo sama juttu! Nyt lenkille vaan, siellä tulee niin hyvä olo ettei varmasti kaduta :-)

  VastaaPoista