sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Bikyasa power Yoga (Hot)

Mulla on ollut jo pitkään suunnitelmissa ostaa itselleni x-kerran kortti jollekin joogasalille. Olen nimittäin päättänyt, että käyn kerran viikossa joko uimassa, joogassa tai pitkällä kävelylenkillä. Lihaskuntotreenin vastapainoksi olisi hyvä olla jotain kevyempää ja lihaksia huoltavaa. Viime keskiviikkona päätettiin Lauran kanssa lähteä testaamaan hot-joogaa. Selailtiin muutamia erilaisia joogastudioita ja ainoa meidän aikatauluun sopiva tunti meni Studio Yinissä, joka sijaitsee Espoon Kivenlahdessa. Tunnin nimi oli Bikyasa Power Yoga ja tunti suoritettiin n.40 asteisessa pienessä huoneessa. Tätä olin odottanut niin pitkään, ettei tosikaan! Olen kauan halunnut testata kyseistä tyyliä, että kylmän salin sijasta ollaankin lämpimässä. Nyt ajattelin kertoa teille mielipiteeni tunnista!yoga_Fotor_Collage
Tunnelma saliin astuessa oli jo niin ihana, että tiesin rakastuvani seuraavaan 60 minuuttiin. Lämpö valtasi mielen ja kehon sekä kynttilät ikkunalaudoilla toivat ihanaa tunnelmaa. Sali oli pieni ja sinne mahtui juuri ja juuri kymmenisen joogaajaa. Ohjaaja oli herttainen, pienikokoinen ja mukava nainen miellyttävällä ja hennolla puheäänellä. Niin erilaista, mihin olen tottunut salilla ravatessani! Aloitimme harjoituksen erilaisilla kevyillä asanoilla (alaspäin katsovaa koiraa, sotureita yms.) ja varioimme niitä lähes koko tunnin ajan. Mulla oli tosi kivaa, paitsi mun joogamatto ei ole parhaimmasta päästä ja varsinkin kun oli muutenkin hiki, niin se matto ei pitänyt tarpeeksi ja jouduin keskittymään liiaksikin siihen etten liu'u matolta lattialle. Se häiritsi vähän, muttei onneksi liikaa. Hiki virtasi ja olo oli jotenkin todella puhdistuva.

Välissä teimme hieman rentoutusta ja pari vatsalihasliikettä. Lopuksi mut yllätti totaalisesti se, että kaiuttimista alkoi tulla bilemusaa, tyyliin jotain Calvin Harrisia! Sen tahdissa lähdettiin tekemään asanoita toisen perään todella nopeassa temmossa ja tässä vaiheessa mun koko keho valui hikeä niin että ihan hirvitti haha! Oli ihan mieletön tunne, kun tunnin edetessä notkistui yhä enemmän ja enemmän ja lopussa vaikeatkin asanat tuntuivat helpommilta kuin aluksi. Mulla kun on vähän sitä vikaa, että unohdan venytellä kunnolla ja kangistun entisestään.. No mutta, juuri tällaiset tunnit auttaa siinä ongelmassa. Tän biletyksen jälkeen tehtiin totaalinen rentoutuminen silmät kiinni ja rauhallista musiikkia kuunnellen. Ahh.
yoga_Fotor_Collage1
Mä tykkäsin kyseisestä tunnista tosi paljon. Olen aiemmin käynyt lähinnä Astanga-joogassa jota vedettiin Elixialla, mutta nykyään kun en ole siellä enää jäsenenä, on harrastus jäänyt vähemmälle. Jos teillä on kokemuksia hyvistä joogasaleista pääkaupunkiseudulla, vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Tää oli todella kiva paikka, mutta mulle vähän turhan pitkän matkan päässä julkisilla kulkien. Ehdottomasti kokeilun arvoinen tunti ja aion kyllä kokeilla vastaavia jatkossakin! Tunnin jälkeen oli raukea, väsynyt ja rentoutunut olo. Namaste.

Oletteko te innokkaita joogaajia, vai onko teilläkin suuri kynnys lähteä testaamaan joogaa ensimmäistä kertaa? Itselläni meni monta kuukautta, että uskaltauduin ensimmäistä kertaa testailemaan hah.. 

kuvat täältä

6 kommenttia:

 1. Hot jooga on ihanaa! Ainakin suurimman osan ajasta. :'D Ja viimeistään tunnin jälkeen, haha! Harmi vaan, että se on niin kallis harrastus. Mä käyn säännöllisen epäsäännöllisesti YogaNordicilla, mistä löytyy tunteja varmasti jokaiseen makuun. Bikram-tunneilla ja ihan vaan hot yogan nimellä kulkevilla tunneilla saa tehdä tosissaan töitä, yin-joogassa on ihanaa antaa kireiden lihasten rentoutua. Mä oon jäykkä ku jääpuikko, joten ihan näillä käyntimäärillä musta ei mitään käärmenaista oo tulossa, mutta ois kiva kyllä olla jossain vaiheessa sen verran varakas, että vois ruveta kunnon joogababyksi. Tohon liukkaan maton ongelmaan auttaa muuten pyyhe siinä matolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon miettinyt kans Yoga Nordicin kymmenen kerran korttia, kun bongasin niille tarjouksen Cityshopparissa ;) Niiltä löytyy kans Aerial joogaa, jota oon pitkään halunnut kokeilla! Joo inhottavaa kun se on niin kallista, varsinkin näin opiskelijana vähän hankala panostaa siihen.. Kiitti vinkistä, heitän ens kerralla pyyhkeen maton suojaksi :)

   Poista
 2. Moikka pitkästä aikaa! Itse suosittelen Helsingin astangajooga koulua Annankadulla. Kävin siellä joitakin vuosi sitten viikonloppukurssin jonka jälkeen totesin ettei Elixian yms kuntokeskusten joogat olleet mitään joogaa koskaan nähneetkään. Eli, jos haluat oikeasti kunnon salin/opetuksen käy Annankadun joogasalilla. Muistaakseni viikonlopun kestävä kurssi ei ollut edes kovin kallis ja siihen kuului vielä 10 kerran mahdollisuus käydä joogaamassa salilla muuten vaan (ohjatusti)! Rakastuin joogaan kurssin jälkeen ihan totaalisesti ja harrastan sitä nyt enemmän ja vähemmän riippuen miten perhe elämä antaa myöden. Aurinkoisia päiviä sinulle, Jemina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, uskon kyllä hyvin että Elixian joogat on varmaan aika alkukantaisia.. Ihan kivojahan ne olivat, mutta varmasti joogakouluilla on paremmat tunnit. Täytyy pitää mielessä, jos joskus saisin aikaiseksi meneväni tuollaiselle kurssille :) Kiitos samoin sinulle Jemina!

   Poista