lauantai 23. toukokuuta 2015

Kahdeksan päivän ruokapäiväkirja

Heissan! Olen täällä nyt vihdoin ruokapäiväkirjani kanssa - aluksi ruokailujen ylöskirjaaminen oli hankalaa, mutta lopulta siihen tottui samalla tavalla kuin vessassa käyntiin haha! Eli lopulta tuli ihan luonnostaan ja meinasin kirjata kaiken ylös jopa tämän tarkoituksellisen ruokailujen ylöskirjaamisen jälkeenkin.

Aluksi otin ruokailut ylös maanantaista perjantaihin. Tämän aikajakson jälkeen mietin, haluanko julkaista päiväkirjaa täällä, sillä se ei vastannut normaaleja syömisiäni. Mulla oli koko viikon hirveä makeanhimo johtuen tietystä kuukauden ajankohdasta ja näin ollen tuli sitten popsittua kaikennäköistä aterioiden välillä. Normaalisti mulla on aika hyvin makeanhimo kurissa, joten en halunnut antaa tänne vaikutelmaa, että söisin aina tuolla kyseisellä tavalla. En tietenkään yritä kaunistella syömisiäni, mutta tiedätte varmaan mitä tarkoitan? Eli kerran kun teen tänne ruokapäiväkirjan, haluan  näyttää kuinka normaalisti syön. Päätin kuitenkin julkaista tänne myös ne makeanhimon täyteiset päivät, mutta jatkoin ruokapäiväkirjan tekoa vielä muutamalla lisäpäivällä. Nyt näette siis mun molemmat puolet!

Normaalisti juon treenin jälkeen aina palautusjuoman, mutta nyt se jauhe on multa loppu ja näin ollen se puuttuu tästä listasta lukuunottamatta satunnaisia poikaystävän varastoista pihistettyjä jauheita. Juon myös vettä pitkin päivää noin kolme litraa, vaikka kaikkea sitä ei olekaan kirjattu ylös.

Hyvät naiset ja herrat, täältä pesee!
ruok
Makeanhimo- viikko:

Maanantai

klo 10 puuro, pähkinät ja raejuusto, kuppi kahvia
klo 12.30 jauhelihaa, makaronia ja vihanneksia
klo 16.00 treenin jälkeen proteiinipatukka
klo 17.00 kaksi isoa annosta kasvisruokaa (bataattia, lehtikaalia, porkkanaa, kikherneitä, avokadoa), neljä tuoretaatelia
klo 18.00 kun nälkä ei millään kaikonnut aamupäivän niukoista ruokailuista johtuen, söin vielä ruisleipähampparin (jauhelihapihvi, juusto, vähän majoneesia ja ketsuppia, tomaatti)
klo 20.00 vegaanikorvapuusti
klo 21.00 mysliä, ananasta ja maitorahka, kaksi näkkileipää juustolla ja kurkulla
ruok1 Tiistai 
Tänä päivänä olin kylässä mummolassa, joten hieman erilainen ruokailurytmi kuin normaalisti.

klo 9.00 kolme lasillista vettä, kourallinen pähkinöitä
klo 10.30 kaksi lautasellista mannapuuroa, kauraleipä
klo 11.00 kaksi kuppia kahvia ja puolikas kääretorttupala
klo 13.00 jauhelihakastiketta, perunaa, maissia ja porkkanaa
klo 17.15 kasvisruokaa (sama kuin edellisenä päivänä)
klo 19.30 Double Trouble- raakaherkkua
klo 21-22.00 jalkatreenin aikana proteiinijauhetta, aminohappoja ja kreatiinia. Mulla loppuu jalkoja treenatessa usein voimat kesken, joten olen ottanut avuksi tämmöisen kombon. Toimii!
klo 22.30 kahden munan ja kolmen nakin munakokkeli, pieni pala raakaherkkua
ruok4
Keskiviikko

klo 9.15 kaurapuuroa mantelimaitoon tehtynä, lisukkeena pähkinöitä ja raejuustoa, kolme isoa lasillista vettä ja kuppi kahvia
klo 11.00 pikainen vatsalihastreeni, jonka jälkeen smoothieta ja raakaherkkua
klo 13.30 pasta bolognese, yksi pala raakasuklaata
klo 16.45 töissä eväänä kanaa, riisiä ja vihanneksia. Ruokajuomana vettä.
klo 20.00 töissä eväänä part 2: banaani ja karjalanpiirakka
klo 22.30 smoothie banaanista, mansikasta, mantelimaidosta ja vedestä + riisikakku maapähkinävoilla ja muutama lusikallinen raakaherkkua

Torstai

klo 9.00 puuroa, raejuustoa ja pähkinöitä, kuppi kahvia
klo 11.00 muutama lusikallinen sitä hemmetin raakaherkkua :-D
klo 12.40 kasvissosekeittoa ja raejuustoa, vettä ruokajuomana
klo 14.30-15.20 käsitreeni, jonka jälkeen Whey 100- proteiinia+kreatiinia+banaani
klo 17.30 kasviskeitto ja puolikas eväsleivästä (kauraleipä)
klo 19.00 loput leivästä
klo 21.40 kolmen munan kokkeli, vettä

Perjantai

klo 9.30 kuppi kahvia, maitolasillinen, kaksi ruisleipää, joissa päällä munakasta, juustoa, oivariinia ja kinkkua
klo 12.00 rahka 200g ja pakastehedelmiä
klo 13.30 lihapullia, perunaa ja tomaattia, kaksi palaa vesimelonia
klo 17.00 kasviskeittoa ja raejuustoa
klo 19.00 viisi taatelia ja raakasuklaapala
klo 20.30-22.00 neljä vegaanipullaa ja kaksi lusikallista jäätelöä

Jaaaa tähän päivään päättyi mun makeanhimo.
ruok6
Sunnuntai

klo 8.00 puuro, raejuusto, pähkinät, vettä ja kahvi
klo 11.30 tunnin porrastreenin jälkeen banaani ja vettä
klo 12.00 smoothie banaanista, mustikoista, maidosta ja kaurahiutaleista, vegaanipulla
klo 13.00 katkarapu-tonnikalasalaatti valkosipulikastikkeen kera
klo 16.00 kanaa, kasviksia, riisiä ja riisikakku maapähkinävoilla
klo 17.30 vegaanipulla
klo 19.30 soijajugurttia, hunajaa ja cashewpähkinöitä
klo 21.00 ruisleipä avokadolla, juustolla ja kinkulla, kolme taatelia

Maanantai

klo 9.00 munakas: kaksi munaa ja kaksi valkuaista, tomaattia ja mausteita. Neljä isoa lasillista vettä ja kaksi kahvia
klo 11.30 lohikiusausta, porkkanaraastetta ja vihreitä papuja, pala ruisleipää, lasi maitoa ja vettä
klo 14.45-15.45 kuntosalitreeni, jonka jälkeen kanaa, riisiä ja vihanneksia, kaksi riisikakkua oivariinilla, juustolla ja kinkulla, vettä
klo 18.30 banaani-mansikka-maito-kaurahiutalesmoothie, pari kourallista cashew- pähkinöitä
klo 20.00 kaksi lautasellista kanasalaattia (kanaa, halloumia, jäävuorisalaattia, pähkinöitä, tomaattia ja kurkkua)
klo 21.30 omena, kolme taatelia
ruok7
Tiistai

klo 8.00 munakas sipulilla, tomaatilla ja avokadolla, kolme lasia vettä ja kahvi
klo 10.00 kahvi ja riisikakku maapähkinävoilla
klo 11-12 jalkatreeni, jonka aikana protskut, kreatiini ja aminohapot
klo 12.30 salaattia, kanakastiketta ja riisiä, pala ruisleipää
klo 15.00 smoothie rahkasta, banaanista, mustikasta, mantelimaidosta ja kaurahiutaleista ja kaksi riisikakkua maapähkinävoilla
klo 17.30 kaksi annosta lohta, perunaa ja porkkanaa, maitoa ja ruisleipä
klo 18.30 kuppi teetä ja vähän jäätelöä kylässä
klo 20.30 rahka, mysliä ja ananasta
klo 21.30 iltatee (Clipper, detox)    ruok3
Tää oli kyllä mielenkiintoista puuhaa! Näkee konkreettisesti omat syömiset ja mä esimerkiksi huomasin seuraavanlaisia asioita:

1. Käytän luulemaani vähemmän maitotuotteita. Olen jotenkin kuvitellut käyttäväni niitä runsaasti, mutta en näköjään.
2. Mulla on vähän taipumusta naposteluun aterioiden välillä ja siitä pitäisi päästä irti. Mielummin syö sitten kerralla isomman välipalan, ettei tarvitse syödä tunnin välein jotain pientä isojen aterioiden välillä.
3. Olen kuitenkin supertyytyväinen, etten enää pitkään aikaan ole himoinnut karkkia keskellä viikkoa! Pidän aina yhden karkkipäivän viikossa ja se sopii mulle. Tällä viikolla se oli muuten lauantai, josta ei yllätys yllätys ollut mitään kirjattu ylös. Käytiin nimittäin ravintolapäivillä syömässä vähän kaikkea hyvää, ostin pitkästä aikaa irtokarkkeja ja jäätelön. Mutta siellä ravintolapäivillä halusin vaan nauttia, enkä kirjata mitään ylös :-)

Suosittelen kaikille tekemään joskus omaa ruokapäiväkirjaa ihan omaksi iloksikin, sillä tästä oppii hurjasti. En nimittäin ennen tajunnut tuota omaa napostelua aterioiden välillä, kunnes vasta nyt. Pistää välillä ihan uuden perspektiivin tähän touhuun! Varsinkin jos tuntuu, että omissa ruokailutottumuksissaan on jotain muuttamisen varaa, kannattaa kokeilla tätä. Mä oon kyllä tyytyväinen mun perusrunkoon ja olokin on hyvä ja pääosin kylläinen, eli mitään en käytännössä nyt lähde muuttamaan. Yleisesti pitäisi kasvattaa annoskokoja ja se onkin ollut koko ajan työn alla.

No mitäs huomioita siellä päässä tulee mieleen näistä ruokailuista? Nyt sana on vapaa, speak up! :-)

8 kommenttia:

  1. Siis herranjestas sun herkkuhimoviikonkin ruokapäiväkirja näyttää hyvältä ja terveelliseltä! Itellä ois tyylii: 1litra jäätelöä, puol pakettia keksiä, 1/2 levyä suklaata...sipsiä...pizzaa, 12 normikorvaria (esim. Viimevklp😅😅) vaikka normaalisti syönkin tosi terveellisesti!! Mut eihän tossa sulla nyt ees ollu mitään ns "pahaa" . Söisinpä mäki tolleen xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah ei vitsi! Siis tottakai toi on terveellinen herkkuviikoks, mut ymmärrät varmaan pointin! Kyl mullakin tulee joskus sellasia OIKEITA mättöviikkoja että ruokailu näyttää just tollaselta mitä sä kuvailit :-D Mut normaali arkiruokailu ei yleensä sisällä noin paljoo makeeta napostelua :-)!

      Poista
  2. Munkin herkkuviikko pysyy suht maltillisena (onneks!). Mutta kuullostaa niin tutulta noi iltapullat ja jokavälin mussutukset :--D kiva postaus muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo mullakin, paitsi jos oon kipee niin sit saatan vetää ihan överiks!:-D Joo niistä pitäs vähän päästä eroon haha.. Kiitos kovasti, todella kiva kuulla!

      Poista
  3. Kiva postaus! Ruokapäiväkirjoja on aina mahti lukea ja saa ruokailuihin inspistä. Kasviskeittoa tehtävä lähiaikoina <3_<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ite kans tykkään lukea niitä, kun aina ne on mielenkiintosia :-) Suosittelen, se on super helppoa ja hyvää!

      Poista
  4. Juotko siis treenin aikana jotain juomaa, et siis pelkkää vettä? Olis kiva tietää noista enemmä,oon itse aika tietämätön noidta asioista ja käyn salillla kumminkin säännöllisesti et pitäskö sitä alkaa juomaan jotain muuta kuin vettä siinä reenin ohella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Oon monta vuotta käyny salilla niin että oon juonut pelkkää vettä treenin aikana, eli en oo kaivannu mitään ylimääräistä. Nyt kuitenkin jalkatreenin aikana on usein alkanut heikottamaan ja voimat ovat loppuneet kesken. Sen takia sekoitan tollaisen mainisemani juoman (saan nopeita hiilareita ja proteiinia ja sen lisäksi just esim toi aminohappo antaa lihaksille "voimaa", kannattaa googlettaa se kun en osaa tarkemmin selittää). Eli muiden treenien aikana en koe tota tarvitsevani, eli jos sulla treenit kulkee hyvin pelkän veden voimalla, niin en näe tarpeelliseksi juoda ylimääräisiä juttuja treenatessa. Mutta sit jos heikko olo yllättää useamminkin treenin aikana, niin kannattaa kokeilla! :-) Toivottavasti tästä vastauksesta oli jotain apua!

      Poista