lauantai 9. toukokuuta 2015

Nauti tänään

Kuinka usein ihmiset havahtuukaan siihen, että elämästä on tullut suorittamista? Jatkuvien deadlinejen hoitamista, uusien sellaisten suunnittelua, pitkällä siintävien tehtävien miettimistä ja päivittäisten asioiden, kuten kotitöiden, laskujen maksamisen, urheilun ja kaiken muun hoitamista? Joo joo, kaikki ollaan aikuisia ja nää asiat vaan kuuluu siihen normaaliin elämään, mutta mitä jos hellitettäis vähän? Ei tarvii hanskoja ihan tiskiin heittää, mutta vähän chillattais. Nautittais päivä kerrallaan tästä elämästä, joka tuntuu vilisevän ohi ihan silmän räpäyksessä.
IMG_1583 Monella meistä arki menee yhdessä sumussa ja viikonloppuna herätään eloon taas hetkeksi. Sitten taas arki jatkuu harmaana ja piristytään taas perjantain lähestyessä. Vähän sama ilmiö kun talvella ei tehdä muuta kuin maataan sängyssä ja käydään hoitamassa pakolliset velvollisuudet ja sitten kesällä hullutellaan ja eletään.

Entä jos käännettäisiin tää ajattelu päinvastoin ja kuviteltaisiin, että maanantai on paras päivä viikossa? Tai että joka ikinen viikonpäivä olisi hypetyksen arvoinen? Maanantaina on taas kokonainen viikko edessä ja jos edellinen on mennyt huonosti, on taas uusi mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä. Yksi uusi viikko ja uudet mahdollisuudet. Eikä maanantain täydy olla se "muutosten päivä", voihan sitä myös keskellä viikkoa aloittaa mitä ikiä haluaakaan muuttaa. Yleinen käsitys tuntuu olevan se, että terveelliset elämäntavat ja liikuntatottumukset muutetaan "sitten ensi maanantaina". Miksi ei keskiviikkona? Olisit taas saanut puolikkaan viikon etumatkaa!

Olen ottanut tavoitteeksi, että joka ikinen päivä teen edes jotain pientä mistä nautin. Vaikka välillä se on haastavaa ja 12 tuntisina päivinä vapaa-aika jää aika vähäiseksi, kyllä hädässä keinot keksii. Useimmiten mulla on aamulla aikaa hoitaa kivoja juttuja, esimerkiksi syödä rauhassa herkkuaamiaista ja nauttia uuden päivän alkamisesta. Aamut on parhaita ja nautin siitä kun saa herätä aikaisin ja näin ollen päiväkin tuntuu huomattavasti pidemmältä. Jos olen todella innokas ja aikaa riittää, ehdin myös urheilemaan aamulla ennen töitä tai koulua ja siinähän onkin jo päivän nautiskeluannos kasassa!

"People wait all week for friday, all year for summer and all life for happiness".
IMG_1598 Mistä sinä nautit kiireen keskellä? Pidä pienistä elämän nautinnoista kiinni, äläkä vaan elä viikonlopuille tai totaalisille vapaapäiville. Myös kiireen keskellä on hyvä pitää omasta jaksamisesta kiinni, ettei arjesta tule liian tahmeaa.

Herkullinen aamiainen, pitkä kävelylenkki ennen töitä, rentouttava suihku aamuisin, kumppanin tekemä jalkahieronta, lempisarjan katsominen, uuden musiikin löytäminen, päiväunet, romaaniin uppoutuminen, uuden ruokalajin kokeilu, itsensä haastaminen, herkkuhetki keskellä viikkoa, kodin sisustaminen, kuvaussessioiden järjestäminen, kukkien ostaminen tai mikä tahansa itsensä hemmottelu, ihon huolellinen hoitaminen, itsensä nätiksi laittaminen, uudenlaisen treenin testaaminen..

Nää tekee mut hieman iloisemmaksi kiireisen arjen keskellä. Yhtä haipakkaa on mullakin muutama viikko ollut, mutta onneksi pikkuhiljaa helpottaa. Tällaiset pienet jutut on ainakin mulle yllättävän merkityksellisiä. Mitä mieltä te olette?

6 kommenttia:

 1. Rakastan kata sun tapaa kirjottaa , & puhut ihan täyttä asiaa! Jokaiseen päivään yritän mäkin jotain pientä kivaa laittaa, vaikka onhan mun elämä tällähetkellä yhtä hölläämistä ja sensemmosta. Rutiineista suistuminen on välillä kyllä tosi jees silti!

  Tänään teen lettuja, koska se vaan tekee onnelliseksi. En nimittäin ees tykkää letuista, mut onneksi on tuo parempi puolisko, joka niitä rakastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana! Mut kyl siihen hölläämiseenkin tarvii jotain sisältöä, kun se voi olla yllättävän puuduttavaa välillä, nimimerkillä kokemusta on :( Ihanaa et teet lettuja tänään, oikein!<3

   Poista
 2. Täyttä asiaa!
  Mä nautin arjen keskellä monista asioista. Herään aamulla 30min aikaisemmin kun tarttisi (mun tapauksessa 5:15) että saan syötyä hyvän Aamiaisen rauhassa. En halua syödä kiireessä samalla meikaten purkkijukurttia, vaan kattilassa keitetyn puuron ja samalla lueskella hesaria. Kotiin menen usein bussilla, jonka pysäkiltä on 10min pidempi matka, jotta saan kävellä metsäreittiä ja ihastella metsän kauneutta. Illalla höpistään poikaystävän kanssa usein peiton alla pitkät tovit ennen nukahtamista, vaikka aamulla odottaa aikainen herätys. Arkeen ujutettu pienet, ihanat jutut tekee mulle elämästä ihanaa, ei arjen paahtamisen jälkeinen vapaan löysäily. Senpä takia mulla ei vapaapäivät ja arkipäivät loppuenlopuksi paljon eroakaan toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein! Kaikki noi asiat kuulostaa just sellasilta mistä itekin pyrin nauttimaan arjen keskellä, ne piristää kummasti ja nimenomaan ei sit ne vapaapäivätkään nää niin kummallisia ole! Kiva jos tykkäsit postauksesta:-)!

   Poista
 3. Pakko tulla taas kommentoimaan, että susta kyllä huokuu sellainen ihailtava positiivisuus! Itse yritän myös keretä tekemään päivittäin jotain hyvää mieltä tuovaa, mutta oon myös huomannut että asenteella on tosi suuri vaikutus omaan hyvään oloon! Jos on pitkä ja rankka päivä koulussa, niin ajattelen sitten niitä pieniä päivän positiivisia asioita; että läpäisin tentin, että bussissa soi hyvä biisi jne... Ei välttämättä tarvitse ees ite nähdä vaivaa sen hyvän fiiliksen eteen vaan se on täysin asenteesta kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos, nyt sait kyllä leveän hymyn mun huulille! Mä oonkin sitä mieltä, että tässä elämässä on liikaa negaa ja nimenomaan omalla asenteella omasta elämästä yleensäkin voi saada paljon mieluisampaa. Just tollasia pikkujuttuja suurempia ei niiden ilojen tarvitsekaan olla :-)!

   Poista