lauantai 6. kesäkuuta 2015

Köyhän naisen maapähkinävoileivokset

Hellurei murmelit!

Pieni gallup tähän heti alkuun:
Pidätkö raakasuklaasta?
Pidätkö maapähkinävoista?
Pidätkö helpoista resepteistä?

Mikäli vastasit vähintään yhteen kyllä, jatka lukemista! cup Siitä ei ole kauaakaan, kun vielä yököttelin maapähkinävoille. Ainoa mielikuva mulla oli siitä karvas, tahmea ja inhottavan makuinen. Olinpa tietysti maistanut sellaista yksilöä, josta en tänäkään päivänä kamalasti välitä ja olemassa on monia paljon paremman makuisia. Onneksi maistoin parempiakin versioita ja arvaatteko jo missä mennään tänä päivänä? Tungen maapähkinävoita lähes joka paikkaan, kyllä vaan. Smoothieen, puuroon, riisikakkujen päälle, leivonnaisiin ja myönnän välillä syöväni sitä myös pelkiltään, haha. En taida olla ainoa?

Onko kukaan maistanut Reese'sin legendaarisia Peanut Butter Cupeja? Niitä ei hirveästi Suomessa ole toistaiseksi näkynyt, mutta viimeisellä Englannin reissullani tuli syötyä niitä ensimmäistä kertaa. Niistä ei voi olla pitämättä, sanon minä. Koostumus ja maku on jotain niin taivaallista. Harmi vaan (onneksi) ne on niin tuhtia tavaraa, ettei niitä voi syödä kuin yhden kerralla. Niistä on tullut sellaisia herkkuja, että ostan niitä aina kun on mahdollisuus, vaikka ihan vaan varastoon. Koska kun himo iskee, se täytyy tyydyttää.
cup1 Monen päivän ajan mulla on pyörinyt mielessä juurikin nämä herkut ja olen ollut tietoinen Questbarin terveellisemmästä versiosta, jota myy esimerkiksi Punnitse&Säästä. Ne ovat kuitenkin niin suolaisen hintaisia, etten ole raaskinut ostaa niitä (myös siksi, että riski niiden epätäydellisyydestä on olemassa). Olen siis pyöritellyt päässäni ajatusta miten voisin tehdä vastaavia herkkuja kotikonstein. Eilen lopulta tartuin tuumasta toimeen ja pyöräytin pienen satsin yllättävän herkullisia raakakuppeja!

Köyhän naisen maapähkinävoileivokset:

3 ruokalusikallista raakakaakaojauhetta
3 ruokalusikallista kookosöljyä
makeutukseen hunajaa mielen mukaan (itse laitoin pari ruokalusikallista)
(Lucuma-jauhetta)

Sekoita kaikki ainekset keskenään astiassa ja kaada seos muffinsivuokiin. Levitä päälle maapähkinävoita ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Sitten tiedät mitä tehdä - nauti!

Ajattelin ensi kertaa varten ostaa tryffelivuokien tyylisiä muotteja, jolloin voisin saada kupit mahtumaan pienempään tilaan ja tehdä maapähkinävoisydämen suklaan sisälle. Mutta näistäkin tuli hirmuhyviä ja vie kyllä makeanhimon alta aikayksikön!

Mitäs sanotte, lähteekö kokeiluun?

8 kommenttia:

  1. Lähtee kokeiluun tosiaankin! Olen aivan hulluna maapähkinävoihin :-) Ja muuten, tosi kiva blogi! Selailin sun vanhempia tekstejä ja haluan sanoe, että kirjoitat todella hyvin. Oli pakko liittyä lukijaksi, kun pitkästä aikaa löysin uuden blogin, joka ei ole liian pinnallinen :) Tosi hyvää kesää sulle ja jos kiinnostaa, käy ihmeessä kurkkaamassa munkin blogi! :)
    www.do-what-you-really-love.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi testaamaan näitä! Kiitos kovasti, tää kommentti oli kyllä varsinainen päivän piristys :-)! Tervetuloa lukijaksi <3 Käyn kurkkaamassa myös sun blogin!

      Poista
  2. Minkä merkkistä maapähkinävoita käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lempparia on Smooth Operator- niminen purkki, merkkiä en nyt äkkiseltään muista.. Amonan on kans ihan okei kun laittaa tällaisiin juttuihin, mut siitä en tykkää esim riisikakkujen päällä :-)

      Poista
  3. Ehdottomasti lähtee kokeiluun, supernam! :-) Oon pitkään halunnut tehdä raakasuklaata, mutta ainesten hintojen takia en ole vielä viitsinyt kaikkea ostaa. Näistä on hyvä aloittaa, kun tulee vaan raakakaakaojauhetta :-) Kiitos reseptin jakamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, nää on meinaa tosi helppo tehdä! Ite oon laiska tekee kunnon raakasuklaata vaikka kaikki ainekset löytyykin, ja usein turvaudun vaan kookosöljy+kaakaojauheversioon.. Todella hyvää siis sekin, että aina ei tarvi olla monimutkaista :-)!

      Poista
  4. Aitoja reesesin peanut butter cupeja löytyy täällä suomessa lidlistä ainakin, irlannissa asuttuani niitä tuli kyllä syötyä sen verran että voi mennä hetki kun niitä taas maistaa.. :D näitä kyllä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Aijaa, enpä ole koskaan törmännyt niihin vaikka Lidlissä aina asioidaankin. En tiedä, pitääkö kiittää tästä tiedosta vai kuvitella etten tiedä koko asiaa haha :-D Voi olla niin, että tulee syötyä niitä sitten aina välillä haha! Joo voin kuvitella, että pieni overdose on päässyt muodostumaan!

    VastaaPoista