sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Holokaustin muistomerkillä

Keskiviikkona käytiin katsomassa Euroopan surmattujen juutalaisten muistoksi pystytettyä muistomerkkiä. Isolle alueelle on pystytetty tarkalleen ottaen 2711 kivipaadea, joiden koko vaihtelee n. puolesta metristä viiteen metriin. Pakko sanoa, että tää oli todella vaikuttavan näköinen paikka. Kun tietää edes hieman tähän liittyvää historiaa, on paikka hyvin merkityksellinen. Olen kuullut, että tälle muistomerkille ei ole mitään tarkempaa määritelmää ja on oikeastaan ajateltukin, että jokainen saa itse muodostaa mielipiteensä sen symboliikasta. Itselleni tulee ainakin mieleen hautakivet, jotka on pystytetty uhrien muistoksi. Anyways todella vaikuttava paikka, jossa jokaisen Berliinissä matkustavan tulisi vierailla!holokausti7holokausti5holokausti4holokaustiholokausti2holokausti1holokausti3
Me alettiin sitten leikkimään ihan toden teolla tuolla kivien uumenissa ja meillä oli tosi hauskaa kun otettiin erilaisia kuvia. Mä olin pitkään odottanut pääseväni tuonne kuvailemaan, kun olen nähnyt aiemmin kivoja kuvia kyseisestä paikasta. Mun mielestä näistä tulikin todella onnistuneita! Kyllä tuli hiki tuolla hyppiessä ja pomppiessa, kun lämpötila hipoi kolmeakymmentä, mutta mitäpä sitä ei hyvien valokuvien eteen tekisi hah! Jossain vaiheessa mua alkoi kauheasti ahdistamaan tuolla muurien keskellä seisoskelu ja oli pakko päästä äkkiä pois..

Mitäs tykkäätte kuvista?

21 kommenttia:

 1. ei ihan 2711 tollasta riitä niille kaikille uhreille jotka sillon menetettiin

  VastaaPoista
 2. En tiedä muista, mutta mulla alkaa aina ärsyttään kun nään tuolla otettuja hyppy- ja naurukuvia... Ei millään pahalla teitä kohtaan, kivoja kuvia ootte ottanut mutta musta tuntuu jotenkin pahalta, että tollasessa paikassa, millä on niin suuri merkitys, otetaan posettelukuvia. Jotenkin mun mielestä sama jos menis hautausmaalle hyppelemään. Nää teidän kuvat ei nyt kuitenkaan todellakaan ollut mitään pahimpia sellasia, enkä muutenkaan tarkottanut pahalla teitä kohtaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei oikeesti ihan hyvä pointti, ei tullu mulla mieleenkään. Enkä ottanu pahalla, kiva kun tulit sanoo:-).

   Poista
 3. kata oli pakko tulla kommentoimaan kun lupasin eilenxD en tiedä muistatko mut tulin moikkaamaan sua eilen summerheatissa :D olit jotenkin tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ei vitsin jees ku tulit kommentoimaa, vähä jo odottelinkin ;) Tottakai mä muistan, oli huippuu ku tulit juttelee! Kiitos <3

   Poista
  2. Berliini on hieno kaupunki :) Jos tulee joskus tilaisuus vierailla Auschwitzissa niin suosittelen ehdottomasti. Todella vaikuttava paikka!

   Poista
  3. Se onkin yksi haaveista ollut jo pidemmän aikaa, toivon että pääsen käymään siellä tulevaisuudessa :)

   Poista
 4. Muakin pahasti häiritsee tällaiset iloiset posekuvat jostain näin vakavasta paikasta. Te varmasti vain halusitte ikuistaa hienon paikan myös vähän "erilaisiin" kuviin (ja hienojahan niistä tuli), mutta kannattaa jatkossa miettiä missä ollaan. Enkä minäkään missään nimessä henkilökohtaisesti sulle pahalla tarkota. :) Tämä holokaustiaihe on vaan ainakin mulle tosi tärkeä ja vakava juttu niin pisti silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niinhän me haluttiin sitä sen enempää ajattelematta, mutta ymmärrän todellakin pointin! Täytyy jatkossa ajatella vähän tarkemmin :) Kiitos asiallisesta kommentista!

   Poista
 5. Tuolla olisin kans niin halunnu käydä! Nää teidän "posekuvat" ei onneks oo pahimmasta päästä, mulla meni Auschwitzissä ihan totaalisesti hermot ihmisiin, jotka vaan kikatteli ja otti iloisia selfieitä joka paikassa. Ei olis itelle tullu kyllä mieleenkään, vielä kun on lukenut aiheesta sen verta paljon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No seuraavalla kerralla sitten! Joo no voin vaan kuvitella.. :(

   Poista
 6. Millä sä muokkaat ig kuvasi ? :-) kiitos jos vastaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Muokkaan kuvat Instagramiin vscocam -nimisellä ohjelmalla ja pientä ekstraa (valoefektit ja reunukset) lisään Afterlightilla :-).

   Poista
 7. En ole koskaan käynyt, mutta mielellään kävisin katsomassa tätä paikkaa!

  VastaaPoista
 8. Aika mauttomia kuvia, kun kyseessä on holokaustin muistomerkki. Vähän järkeä voisi käyttää..

  VastaaPoista
 9. This is so... stupid. This is a memorial place. Don't you get it? Holocaust was a very horrible moment in history. Maybe not yours but for Jews, Polish and many other nations. This is still traumatic fot the people who survived. And this place is like a cemetery, necropoly and place of memory. And a cheerful and joyful beviour don't show the respect for those people. People who have gone. People who still lives. If you don't know about history you'll not get it. This is so sad. Your behaviour is really sad.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes I totally get it. I don't know if you understood the earlier comments or no but I said there that I could have been more thoughtful. And I'm sorry for that I wasn't. I regret it now that I was so childish because I sure understand and respect the history of this monument.

   Poista
 10. Ei nää kuvat kuitenkaan pahimmasta päästä ole älä huoli, itse kun kävin siellä ihmiset kiipeili näiden kivien päällä, hyppeli niiden välillä ja kävipä siellä muutama mies tarpeillaankin! (käytiin tosiaan illansuussa joten sekin saattoi vaikuttaa asiaan :D) Kivoja kuvia ja ihanaa miten hienosti oot ottanu tästä tän palautteen vastaan!

  VastaaPoista