torstai 1. lokakuuta 2015

Riisipaperirullailua

Tervee!! Lupasin tulla kertomaan teille aina välillä kun kokeilen uusia ruokia ja tässä tulee yksi kiva juttu mitä kokeiltiin Lauran kanssa tuossa parisen viikkoa sitten. Sen kivan jutun nimi on riisipaperirullat! Ruoka joka vaatii vähän hifistelyä, mutta ei ole läheskään yhtä hifistelyjuttu miltä se silmämääräisesti näyttää. Ennen kuin itse tein näitä, luulin väsäämisen olevan paljon vaikeampaa!rullat
Ideana on siis yksinkertaisesti rullien teko riisipaperista. Paperia voi ostaa hyvin varustetuista ruokakaupoista, löytyy usein osastolta, jossa on sushi- ja muita itämaisia tarvikkeita.

Rulliin voi laittaa sisälle oikeastaan ihan mitä vaan mieli tekee. Niin kuin kuvista voi huomata, meillä oli aika paljon eri täytteitä, mutta vähempikin tietysti riittää. Mun lempparirulla oli sellainen, jossa oli sisällä porkkanaa, avokadoa, tofua sekä bataattia. Sitten jos sai vielä ängettyä, niin kesäkurpitsa kruunasi koko höskän! Porkkana tuo ihanaa rouskuvaa koostumusta ja nuo muut vaan sopii keskenään hyvin yhteen. Todella herkullista!
rullat3rullat4
Niin kuin sanoin, homma vaatii hieman intoa hifistelyyn ja sen lisäksi pieni kärsivällisyys on tarpeen, mutta tämä ruoka on kyllä ihan sen kaiken arvoista. Koska itse rakastan esteettistä ruokaa sekä sen valokuvaamista, en pidä pientä vaivannäköä esteenä jos lopputuloksena on kaunis ateria. Musta on aivan ihanaa, kun on jaksanut väsätä jonkun ruuan eteen ja lopussa seisoo täydellisten valokuvien kokoinen kiitos! Ja tietysti hyvän makuelämyksen, heh.

Näitä on kiva tehdä kaverin kanssa, kun ruokien pilkkominen vie sen oman aikansa. Rullien pyöräyttely hoituikin nopeasti, kun vuorotellen laitettiin mieleisiä täytteitä. Hauskaa yhteistä puuhaa ja mukavaa vastapainoa yksin kokkailulle (jota saan nykyään harrastaa todella paljon).
rullat1
Eikun vaan riisipaperin ostoreissulle ja askartelemaan, vai? Innostuitteko näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti