sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Vinkkini täydellisiin banaanilettuihin

Hejsan alla! Tänään polttavana puheenaiheena banaanipannukakut, ne kaikkien lempparit ja ah-niin-helpot valmistaa. Vai ovatko? Minulle ehkä, mutta kuulemani mukaan kaikille niiden valmistaminen ei olekaan ihan piece of lätty.

Muistan kun banaaniprodemegaterveelliset pannarit tekivät tuloaan ihmisten tietoisuuteen ja itse terveellisyysintopäissänikin innostuin niistä - siis pannareita, joissa ei ole kuin kananmunaa ja banaania?! Gimme! Sosiaalinen media pursui kuvia täydellisistä pannareista ja olihan sitä itsekin pakko päästä kokeilemaan.

Sitten se vaan tuli, kaunis pannareiden leipomiseen tarkoitettu hetki. Into piukeana hääräsin keittiössä niiden parissa, mittailin, tsuumailin, innostuin, odotin ihanaa lopputulosta ja pettymyksekseni lopputulos näytti jotakuinkin tältä. Siis mitä, miksi mun pannarit eivät ole kuohkeita ja esteettisiä, vaan näyttävät enemmän joltain jätökseltä kuin nautittavalta ruoka-annokselta? Näihin kysymyksiin ja tunnelmiin päätin historiani huonojen pannarien parissa ja ryhdyin harjoittelemaan.
IMG_6977

Tästä reseptistä tulee kuvien mukainen kasa herkkuja:

Kaksi kananmunaa
Banaani
Pari ruokalusikallista kaurahiutaleita
Loraus kauramaitoa

Muussaa banaani kunnolla mössöksi esimerkiksi haarukan avulla. Laita hella lämpenemään miedolle lämmölle, itse käytän tasoa kolme tai neljä kun kuumin on kutonen. Riko kananmunat astiaan ja sekoita banaani sinne. Lisää mukaan vielä kaurahiutaleet ja sekoita. Ja sekoita. Ja sekoita. Sekoita niin kauan, että seoksesta tulee oikeasti kuohkeaa. Tämän jälkeen kaada taikina hellalle pieniin kasoihin. Tässä täytyy vaan olla kärsivällinen ja odottaa rauhassa lettujen valmistumista. Kun lettu on paistunut kauniisti, voit kääntää sen hetkeksi ja avot!
IMG_6978
Mulle on tullut monia kyselyitä esimerkiksi mun instagram -kuvan pohjalta, että miten mä onnistun tekemään kunnollisia lettuja. Uskon, että 95% yrityksistä menee pieleen siksi, että isketään letut liian kuumalle hellalle ja loppu onkin jo historiaa. Olen myös huomannut, että taikinan vatkaamisella on huomattava merkitys lettujen koostumusta ajatellen. Tottakai taikinan voi tehdä myös blenderissä, jolloin tulee sama efekti, ihan miten vaan tykkää! Mä vaan oon niin laiska blenderin pesijä että käytän sitä vaan kun on välttämätöntä, heh..

Kun letut ovat valmiita, sopii päälle hyvin erilaiset marjat, loraus hunajaa, banaaniviipaleet (ellei ole käyttänyt kaikkia banaaneja taikinaan niin kuin minä), jugurtti/rahka.. You name it! Musta nää on hurjan kiva nauttia rauhallisena aamuna tai vaikka välipalanakin - mä vaan oon usein niin kiireinen että kun ruokaa pitäis saada äkkiä niin hyvin harvoin ehtii odotella näiden valmistumista.

Ootteko te innostuneet banaaniletuista ja millä menestyksellä ootte niitä kokkailleet? Olisko heittää vielä jotain muita kikka kolmosia näiden valmistamiseen? 

2 kommenttia:

  1. Kannattaa laittaa taikinaan ripaus kanelia ja kardemummaa ja valmiiden lettujen päälle mango pilttiä :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uii, tätä täytyy testata pian! Kuulostaa herkulta :)

      Poista