tiistai 29. joulukuuta 2015

En vihaa vaan hellin, huolehdin ja rakastan

Liian usein ihminen on taipuvainen soimaamaan itseään. Tämä on huonosti ja tuokin kohta kaipaa kunnostamista. Tämä makkara ei ole kyllä ennen ollu tässä ja ai että inhoan tätäkin piirrettä itsessäni. Puutteita tulee mieleen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin ja aina tuntuu olevan jotain parantamisen varaa. Kun mielen päällä on jatkuvasti jokin oma (kuviteltu) heikkous, on helpompi päästä mukaan kierteeseen josta ei ole enää helppoa ulospääsyä.

Tottakai meillä kaikilla on aina omat heikkoutemme ja onkin ihan hyvä, että pysytään jalat maassa ja tiedostetaan olevamme epätäydellisiä. Mitä siitä tulisikaan, jos kaikki kuvittelisi olevansa viimeistä piirua myöten täydellisiä? Omien heikkouksien tiedostaminen on kuitenkin eri asia kuin niissä vellominen tai niitä syyttely. Se että sysää omia elämäntapojaan omien heikkouksiensa syyksi on mielestäni turhaa. Jos haluat oikeasti muuttaa arkeasi ja elämääsi yleensä, on lähdettävä muuttamaan aikaisempia tottumuksia. Puhun nyt jokaisesta elämänalueesta opiskelusta urheiluun ja ihmissuhteista kaikkeen muuhun mahdolliseen. Kaikki lähtee vaan omasta päästä.
_MG_9841_MG_9846
Nuorempana olin taipuvaisempi tämänkaltaiseen ajatteluun. Niin kuin varmasti moni muukin, olen kamppaillut toisinaan huonon itsetunnon kanssa - kuuluuhan se teini-iän mielen kriiseihin. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä vähemmän olen arvostellut itseäni ja sen sijaan olen antanut vaan asioiden olla. Jos mulla on ollut jotain tsempattavaa, olen työstänyt sitä enkä vaan jättänyt palasia maahan makaamaan. Olen osannut toimia paremman olon saavuttamiseksi.
_MG_9813
Osaan nimetä itsestäni muutaman heikkouden jo heti ensi-istumalta. Lyhyt pinna, huonokuntoiset hiukset, kärsimättömyys sekä taipuvaisuus tekemättömyydestä johtuvaan alakuloisuuteen. Olen osannut tiedostaa nämä heikkouteni ja valittelun sijaan olen pyrkinyt korjaamaan tai edes lieventämään näitä kohtia itsessäni.

Lyhyt pinna? Tietoisesti pyrin harjoittamaan kärsivällisyyttäni ja toisinaan saatan jopa tahallisesti ajaa itseni tilanteisiin joissa joudun hallitsemaan mieltäni. Huonokuntoiset hiukset? Varasin ajan kampaajalle, ettei tarvitse tuijotella kaksi (kolme,neljä..) haaraisia päivästä toiseen. Kärsimättömyys? Hengitän syvään ja ulos, totuttelen siihen ettei kaikkea saa heti ja nyt. Tekemättömyydestä johtuva alakuloisuus? Olen opetellut nauttimaan tekemättömyydestä. Kun tiedän sen tekevän hyvää mielelleni sekä keholleni, olen oppinut pitämään siitä aivan uudella tavalla.
_MG_9840
Niin kuin sanoin, olen oppinut olemaan armollisempi itseäni kohtaan. Vaikka varsinkin näin joulun pyhien jälkeen olo saattaa tuntua raskaalta ja reidet löllyvimmiltä kuin aikaisemmin, eikä urheilulle liikene hirveästi aikaa, osaan ottaa asian rennosti. Niin kauan kuin mulla on hyvä olla, en ole kiukkuinen, tunnen oloni kevyeksi hyvän ruokavalion ansiosta ja kaikki muutkin asiat ovat mallikkaasti, en ota stressiä turhasta. Ennen joulua mulla oli stressi päällä ja kun jouluna sitten stressi laukesi, mulla puhkesi raju huuliherpes ja pieni flunssanpoikanen. Tähän pisteeseen en mielellään enää kroppaani päästä, että se alkaa oireilemaan stressistä noin kamalasti.

Meillä on kaikilla paheemme, tietoiset heikkoutemme ja suunnitelmamme, mutta kukaan meistä ei ole täydellinen. Jep, ei kukaan ole täydellinen. Toiselle täydellinen voi tarkoittaa hoikkia reisiä ja kauniita hiuksia, kun taas toinen hakee täydellisyydellä fiksua pääkoppaa ja kohtalaista ulkomuotoa. Joten eiköhän lopeteta se itsemme soimaaminen ja ollaan tyytyväisiä itseemme? Tavoitteita saa ja pitää olla ja ne motivoikoon meitä jatkamaan elämäämme sellaisena kuin olemme tottuneet sitä elämään.

Rakastan omaa kehoani ja hellin sitä parhaani mukaan. Ravitsen sitä hyvällä ruualla, annan sille nautintoa syömällä toisinaan myös herkkuja, katson sitä rakastaen enkä vihaten. Rakastan myös omaa luonnettani ja tiedän, ettei kukaan muu ole samanlainen kuin minä itse.

Annetaan hali itsellemme ja sanotaan "Sä olet hyvä juuri sellaisena kuin olet, rakastan kaikkia pikkuisia makkaroitasi ja myöskin sitä kärsimätöntä luonnettasi. Sä olet niin super hyvä juuri tuollaisena".

6 kommenttia:

 1. :') ihana teksti. Ja omg nää kuvat?!!?

  VastaaPoista
 2. Vautsi mitä kuvia! Oot kyllä niin upee :) Ja tosi hyvä teksti, kunpa itsekin (ja kaikki muutkin ihmiset) muistaisi tämän useammin <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat, ihana teksti ja ihana sinä! <3 Voi että miten oonkin tykästynyt tähän sun blogiin. Oot tosi inspiroiva! Kiitos siitä ja ihanaa uutta vuotta :)

  ~Hilla
  http://thisismycupofcoffee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä teksti!! ja nätit kuvat :) Oot niin oikeassa.. uuden vuoden tavoitteeksi voisi kyllä itsekin ottaa sen, että muistaisi keskittyä arjessa enemmän niihin positiivisiin asioihin, kaikkeen, mikä on jo oikeasti hyvin mutta niin helposti unohtuu:/ ja niiden kautta sitten lisätä sitä tyytyväisyyttä ja onnellisuutta elämään 😊 Hyvää uutta vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista