maanantai 7. joulukuuta 2015

Oman elämäni Fengshui

Olen asennossa, jossa muodostan vartalostani sillan lämpimässä huoneessa. Pääni roikkuu alaspäin ja tunnen veren valuvan päähäni, veri kiertää. Tunnen venytyksen sekä selässä että jaloissa. Hengitän syvään nenän kautta sisälle ja puhallan ulos niin voimakkaasti, että vieressä olijoilta ei varmasti jää puuskahdukseni kuulematta. Katsahdan ulos ja näen kiireisille ja harmaille Helsingin kaduille. Hikipisara tippuu joogamatolleni.

Kehonhuolto. Sana voi olla monelle monsteri, eikä ainakaan ystävä. Venyttely on vihollinen ja sitä ei haluta kohdata liian usein. Tylsää. Jooga kuulostaa vaikealta ja liian haastavalta, eihän nyt tämmöinen näkkileipä voi sinne astua. Pilateskin kuulostaa oudolta. Tuttuja ajatuksia?
_MG_8344 _MG_8352 Mä olen oppinut kehonhuollon merkityksen sanan jokaisessa merkityksessä. Ennen minäkin olin se salinarkkari, joka veti kovan punttitreenin 3-5 kertaa viikossa, treenin päätteeksi juoksi kuntosalin suihkuun ja meni pikaista vaihtia kotiin valmistamaan ruokaa. Ei hajuakaan treenin jälkeisestä venyttelystä, rauhoittumisesta. Sitten kun muisteltiin nuoruusaikoja jolloin sain spagaatin ilman lämmittelyjäkin, aloin miettiä - mikä meni vikaan? Mm, niinpä. Laiskuus meni vikaan. _MG_8355 _MG_8350
Aloin hiljattain käymään uudella kuntosalilla. Alunperin sain tutustumiskortin kyseiseen paikkaan ja nyt olen siirtynyt vakituiseksi jäseneksi. Talo tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia joogatunteja ja pääsin niitä testailemaan. Ensimmäisen tunnin jälkeen mietin ainostaan, että miksi. Miksi oi miksi, olen unohtanut tämän ihanan tunteen niin pitkiksi ajoiksi? Miksi en ole hellinyt kroppaani rauhallisella joogatunnilla, viime kerta taisi olla monia kuukausia sitten? Miksi olen antanut itseni unohtaa näin ihanan olon kropassani? Jooga on paljon muutakin kuin vain tunti venyttelyä ja asentojen vaihtamista. Ja sen valitettavasti tietävät vain he, ketkä ovat sen kokeneet.

Tällä hetkellä en haluaisi tehdä muuta kuin joogata. Joka päivä mietin, milloin pääsen seuraavaksi rauhoittumaan hektisen arjen keskellä. Milloin pääsen taas kokemaan sen ihanan fiiliksen, joka tuottaa mielihyvää vielä tunteja joogan jälkeen? Haluan päästää ajatukseni lentoon edes yhden tunnin ajaksi, en halua miettiä mitään turhaa. En seuraavaa työvuoroa, palautettavia koulutehtäviä, ensi viikon työvuoroja, kirjoittamattomia blogipostauksia sekä muita velvollisuuksia. En mitään. Vain sitä mahdollista hikipisaraa matollani. Vain sitä ihanaa vapautunutta oloa koko kehossani.
_MG_8353 kuvat: Laura

Olen huomannut huomattavan eron arkipäiväisessä olossani, kun olen taas ottanut joogan, venyttelyn ja putkirullauksen vakituiseksi rytmiksi arkeani. Liikkeeni ovat sulavammat, olo on kevyempi ja tunnun venyvän paremmin joka suuntaan. Oloni on yksinkertaisesti ihana.

Joten kaikki te ihanat, suosittelen joka ikisellä kroppani sopukalla teitäkin tsemppaamaan kehonhuollon saralla. Hellikää kroppaanne arjen pyörityksen keskellä. Meillä kaikilla on vaan yksi keho ja sitä täytyy vaalia. Antakaa sen hengittää, nauttia ja rentoutua.

<3

2 kommenttia:

 1. Aamen! Ihana postaus <3
  Aloin tänään itkeä joogatunnin lopuksi, tuli vain NIIN hyvä olo ja se oli juuri sitä mitä tarvitsin. Vitsit kuinka kiitollinen olen itselleni, että otin joogan osaksi elämääni :') Joogaohjaajakin sanoi tunnilla lopuksi jotain tällaista: "Kiitä, että tulit tänne vaikka olisi paljon muitakin tehtäviä hoidettavana. Kiitä itseäsi siitä, että annoit aikaa itsellesi. Kiitä, että kuuntelit itseäsi ja sitä mitä tarvitset." :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana<3 Ja toi kuulostaa niin ihanalta, kunpa joskus itsekin kokisin saman - silloin varmasti tuntee antaneensa kaikkensa :') Ja niin ihanasti sanottu!

   Poista