keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Vinkki postauksesta, joka monen tulisi lukea

Heippa! Mun ei ollut tarkoituksena postata tänään yhtään mitään, mutta nyt oli pakko tulla vinkkaamaan teille yhdestä postauksesta, jonka luin ihan äskettäin. Osa teistä varmaan muistanee mun postauksen sokerin syöntiin liittyen ja nyt Karkkipäivä -blogin Sanni on kasannut kortensa kekoon ja kirjoittanut aiheesta todella perusteellisesti.
H37A0499Mietitään perusteellisesti sitä, mikä tässä yhteiskunnassa on oikein pielessä, kun meille syötetään pienestä lapsesta asti sokeroitua ruokaa, tuputetaan sitä moninkertaiset määrät suosituksiin nähden, vaikka emme sitä edes tajua. Tämä on asia joka mua henkilökohtaisesti inhottaa todella paljon - monelle opetetaan lapsesta pitäen sellainen ruokailutyyli, joka tukee sokerin kulutusta. Ruuissa on niin paljon sokeria meidän huomaamattamme ja mitähän siitä seuraa tulevaisuudessa, kymmenen, kahdenkymmenen vuoden päästä? Kaipaamme sitä jatkuvasti, päivittäin ja koko ajan. Eihän se ole vanhempien vika, ei välttämättä, koska ruokabisnes toimii valitettavasti sillä tavalla, että sokeria on lisättävä jokaiseen elintarvikkeeseen mahdollisimman hyvän myyntituloksen takaamiseksi. Päiväkodeissa lisätään jo pienille lapsille hillot ja pannukakut ynnä muut jälkiruuat. Ja niin edelleen. Se on jotenkin vaan niin hullua miten lähes kaikissa valmistuotteissa (mehut, kiisselit, jugurtit, ketsupit) on aina lisättyä sokeria ja valitettavan moni sitä ei ostoksia tehdessään edes tiedosta. Ja sitten ihmetellään väsymystä, liikakiloja ja yleistä himoa makealle. Huhhuh.

Aiheesta en aio tällä kertaa avautua tämän enempää. Suosittelen vaan kaikkia lukemaan Sannin postauksen, se on todella hyvin kirjoitettu nykypäivän tilanteesta.

Puss och kram, Kata x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti