sunnuntai 24. tammikuuta 2016

2x kiireisen kotitreeni

Käsi ylös nyt jos välillä tuntuu siltä, että jäisit mieluummin makaamaan sohvalle lempisarjaasi töllöttäen urheilun sijasta. Aika moni käsi taisi nousta, am I right? Mä lukeudun myös niihin käsi ylhäällä heilujiin, sillä välillä mullakin on ihan kunnon ongelmia sen kanssa, etten jaksaisi millään lähteä kuntosalille. Varsinkin näin talvella kylmä viima ei suoranaisesti houkuttele kotisohvan sijasta. Siksi olenkin lähiaikoina alkanut petraamaan kotitreenien kanssa ja nyt kun uudessa kämpässä ei ole tilanpuutetta, olen aikaisempaa innokkaammin treenannut päivän treenit olohuoneessa kaverinani vain matto ja mahdollisesti kahvakuula.

Kotitreenit on niin ihania - niihin tarvitaan parhaimmillaan vain kymmenen minuuttia ja ripaus päättäväisyyttä ja treenin jälkeen pääsee äkkiä suihkuun ja jatkamaan muita päivän askareita. Voisiko liikunta olla yhtään iisimpää? Ainakaan tähän ei kelpaa enää tekosyyksi ajanpuute, se jos jokin on varmaa!
_MG_2749 _MG_2770
Internet on pullollaan kaiken maailman treenivideoita ja itse liputan Blogilateksen videoiden puolesta. Ne ovat todella lyhyitä (n.5 minuuttia kukin) ja todella tehokkaita! Vaikka kolmen minuutin kyykkyhaaste kuulostaa palalta kakkua, on kyllä pakarat tulessa jo parin minuutin jälkeen. Vaikka tällä videoiden tekijällä on mielestäni vähän ärsyttävä ääni, ei se haittaa kun voi laittaa Youtuben äänet pois ja laittaa omat musat soimaan haha. Toisaalta jos kaipaa sellaista tsemppausta ja kannustusta niin mikä jottei. Mä oon tykännyt tehdä muutaman videon putkeen vähän eri lihasryhmille suunnattuina ja sen jälkeen onkin hyvä polte vähän joka puolella. _MG_2752
Pari vinkkiä kotona treenaamiseen, jos se tuntuu olevan hankalaa:

- Laita hyvät urheiluvaatteet päälle heti kun päätät tekeväsi treenin

- Älä pitkitä vaatteiden vaihtoa, koska silloin pitkittyy itse treenin aloittaminenkin.

- Tee esimerkiksi olohuoneesta esteetön tila liikkua ja liikuta mahdollisia huonekaluja mahdollisimman avaran tilan aikaansaamiseksi.

- Tuuleta huonetta ennen treenin aloittamista tai vaikka myös sen aikana. Liian tunkkainen ilma ei innosta ketään treenaamaan.

- Varaa viereen kylmää vettä ja juo sitä tasaisin väliajoin.

- Motivoi itseäsi siten, että treeni on nopeasti ohi ja jahkailu ei edistä sitä ollenkaan!

- Mikä tärkeintä, laita lemppari treenibiisit soimaan ja eikun vaan menoksi sitten!
_MG_2747
Täältä pesee pari kotitreeniä, jotka olen itse havainnut tehokkaiksi ja nopeiksi.

Seuraavia liikkeitä tehdään kolme kierrosta, kunkin välissä minuutin tauko.

Burpee x20
Punnerrukset x15
Olkapääpunnerrukset x15
Askelkyykkyhyppy x30 (15 per puoli)
Luistelijakyykyt x30 (15 per puoli)

Ja sitten toinen treeni (painottuen jalkoihin) samalla idealla:

Kyykky + hyppy x15
Askelkyykkyhyppy x30 (15 per puoli)
Istumaannousu + nyrkkeily x 12
Pistoolikyykky penkin kanssa tai ilman x5 per puoli
Vuorikiipeilijä x20 (10 per puoli)

_MG_2754_MG_2763
Tykkäättekö te treenailla kotona? Mulla on ollut joskus tosi isoja motivaatio-ongelmia kotona treenaamisen suhteen, enkä ole meinannut saada itseäni niskasta kiinni kun olisi ollut tarkoitus treenata. Jotenkin sitä kaipasi sinne kuntosalille, oikeaan ympäristöön. Onneksi nykyään on toisin ja saan itseni helpommin treenaamaan olkkarissakin, hah! Onko siellä tyyppejä, keillä olisi sama ongelma? 

Energistä alkavaa viikkoa kaikille! <3

kuvat: Laura Laukka

4 kommenttia:

 1. joo siis mää en osaa yhtään treenata kotona :D en oikein tiiä pitäskö vaihtaa jumppakamat vai olla kotiasussa, ja jos ei vaiha vaatteita niin inhottaa hikoilla mutta toisaalta kotona en oo osaa täysillä tehä kuitenkaan... pitäs joskus kokeilla noitten videoiden tahtiin, ehkä sillä motivoitua ittensä kotijumppaan :) jotenki musta tuntuu helpommalta lähtä salille ja varsinki ryhmäliikuntatunneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tiiän kyllä tasan tarkkaan mitä tarkoitat! Kotona on isompi kynnys jopa niiden vaateiden vaihtamiseen ja mulla ainakin toimii parhaiten se, että laittaa yhtä hyvät urheiluvermeet kuin salillakin treenatessa. Sillä tavalla saa hyvän startin alkaviin treeneihin :) Mutta ryhmäliikunnatki on kyllä tosi jees!

   Poista
 2. Tein molemmat setit ja oli aika raskaita vetää putkeen. Tuntia myöhemmi alkoikin vatsatauti, joten se ehkä selittää miksi olo oli niin heikko :D Tämmöiset postaukset on muuten ihan ykkösiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, aika hyvä jos vedit molemmat, uskon että oli tiukka setti :) Mutta voi harmi, inhottava kuulla. Kokeile sitten uudestaan kun olet terve, jos vähän paremmin sitten onnistuisi! Ja hei todella kiva kuulla, että teit treenit <3

   Poista