tiistai 2. helmikuuta 2016

Tiukka treeni kaverin kanssa

Heippa! Olenkin maininnut täällä teille, kuinka mua ei ole hirveästi huvittanut tehdä sitä tyypillistä salitreeniä enää vähään aikaan, vaan olen kaivannut tilalle vähän vaihtelua. Jooga ja kehonpainotreeni on tullut pysyväksi osaksi arkea ja perus puntilla käymisen määrä on vähentynyt, vaikkei kuitenkaan ihan loppunut kuitenkaan. Luin aika hyvään saumaan Annikan erään postauksen, jossa hän vinkkasi hyvästä paritreenistä jonka hän oli tehnyt kaverinsa kanssa hiljattain. Innostuin heti ideasta ja pyysin kaverin treeneihin mukaan.
_MG_2642 _MG_2648 _MG_2653
Tässä on siis ideana se, että treeni tehdään kerran ja vuorotellen sarjoja tehden saadaan nuo kaikki 100 toistoa aikaiseksi. Lopuksi tulee sitten viimeinen rutistus, kun burpeita tulisi molemmille kertyä 100 kappaletta. Kyllä, ihan hiton hapottavaa, mutta ei mahdotonta.

Yksi kierros:

100 Vauhtipunnerrusta

100 Maastavetoa

100 Etukyykkyä

100 Kahvakuulan heilautusta

100 Burpeeta per nenä

_MG_2644
Me ollaan tehty tuo treeni nyt kaksi kertaa ja toimivaksi tyyliksi ollaan todettu kymmenen toiston sarjat. Se on sellainen sopiva rytmi, jolloin molemmat jaksaa puristaa tarpeeksi tarmokkaasti ja saa aina lepäillä hetken aikaa sillä aikaa kun kaveri rehkii. Ollaan sovittu tekevämme tämä setti aina tasaisin väliajoin ja jo näin toisen kerran jälkeen parannettiinkin aikaa jo muutamalla minuutilla edelliseen kertaan verrattuna, jee!

Mun mielestä tää treeni on todella hyvää vaihtelua perus salitreenin rinnalle ja kun tangossa on tarpeeksi pienet painot, jaksaa tämän varmasti kuka tahansa - ei tarvitse olla nopea vaan musta on jo tosi hieno saavutus kun on vetänyt treenin loppuun. Ekalla kerralla burpeiden kohdalla olisi tehnyt mieli luovuttaa, mutta ai hitto kuinka palkitsevaa se onkaan kun treeni on pulkassa ja fiilis hivelee taivasta. Yaaass!
_MG_2680
Tässä voi tosiaan vaihdella näitä liikkeitä ihan oman mielen mukaan, mietin että välillä voisi painottaa ala- ja välillä puolestaan yläkroppaa. Toisaalta tämäkin setti on tosi hyvä kun tulee tasapuolisesti koko kropalle ärsykettä.

Oletteko te kokeilleet jotain vastaavia rutistuksia tai jopa tätä samaa settiä? Olisi kiva kuulla mielipiteitä ja etenkin vinkkejä kivoista paritreeneistä!

xx, Kata

kuvat: Laura Laukka

2 kommenttia:

 1. ihana idea ! pakko vielä kysyä, että mitä on maastavedot, sekä vauhtipunnerrukset ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin on!

   http://sykesport.fi/lihaskunto/maastaveto-ohjeet-oikeaan-tekniikkaan/
   http://www.msn.com/fi-fi/terveysjafitness/voima/liike/Ex221/vauhtipunnerrus-k%C3%A4sipainoilla

   Siinä linkit videoihin jotka löytyi googlesta :)

   Poista