sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Ja niin hän löysi elämänsä keksitaikinan

Ihanaa sunnuntaista aamua ja upeaa äitienpäivää kaikille äideille! Mun on nyt heti alkuun tehtävä teille yksi tunnustus: Mä olen keksitaikinahullu. Noniin, nyt se on sanottu, peruuttamattomasti ja suoraan sydämestä. Se on yksi asia, jota en vain yksinkertaisesti pysty vastustamaan mikäli luoja sitä eteeni suo. Oli se sitten Benkku Jenkun uumenista löytyvä tai uuniin menossa oleva versio, mun on aina pakko päästä vähän maistamaan. Ihan pikkuisen edes (tai purkillisen verran). Se on vaan sellainen juttu, minkä yli eikä ympäri pääse - jokin siinä vain koukuttaa. Jaatteko mun kanssa tämän fiiliksen?
Kun bongasin Emilian blogista tämän keksitaikinan ohjeen, mun oli pakko heti pistää hihat heilumaan ja keksitaikinan kiilto silmissäni (ja lähes kuola suunpielistä valuen) hurautin tämän ihanan asian lauantai-iltani ratoksi. Tähän kylkeen kun pistää vielä Netflixistä pyörimään hävytöntä ja hauskaa huumoria niin siinähän se täydellinen lauantai-illan istunto sitten olikin. Muuten ekaa kertaa nauroin Netflixin stand-up -komiikalle melkein vedet silmissä, kannattaa kurkata Jimmy Carrin hommeleita jos tykkää hävyttömästä läpästä haha!
Mun oli pakko vähän muokata reseptiä sen mukaan mitä kaapeista sattui löytymään, mutta aika hyvin löytyi kyllä korvaavia raaka-aineita alkuperäisten tilalle. Enkä usko että maku kärsi siitä yhtään!

Terveellinen keksitaikina (Tästä riittää monelle, mutta jos olet yhtä herkkupeppu kuin allekirjoittanut niin sitten en menis takuuseen)

1 prk valmiita kikherneitä valutettuna
1 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
1 rkl kookosöljyä
2 rkl mantelijauhoa
1 rkl kauramaitoa
3 kpl tuoretaaleita
1 rkl vaniljan makuista protskujauhetta
Muutama pala tummaa- (+70%) tai raakasuklaata
Reilu ripaus suolaa
Ripaus vaniljajauhetta
Jos haluat lisätä makeutusta, voit laittaa sekaan hieman banaania tai hunajaa

1. Heitä kaikki raaka-aineet suklaata lukuunottamatta blenderiin, monitoimikoneeseen tai muuhun vastaavaan laitteeseen jolla saat ainekset sekoitettua yhdeksi massaksi (mä ajattelin, että sauvasekoitin astioineen olis ollut kätevä tähän, mutta massaa tulikin yllättävän paljon ja jouduin surrailemaan ne kahdessa eri erässä).
2. Kun massa on ihanan näköistä, lisää sekaan suklaat ja pyöräytä blenderiä vain pari kertaa siten, että suklaat eivät mene hienoksi vaan jäävät isohkoiksi palasiksi.
3. Jos vaan suinkin maltat, aseta tämä jumalainen herkku vielä hetkeksi jääkaappiin/pakkaseen kylmettymään - se on hieman viileänä parhaimmillaan.
4. Nauti yksin tai yhdessä <3

Kamut hei, teidän on pakko kokeilla tätä. Eihän tämä nyt tietenkään prikulleen samalta maistu kuin se jumalainen keksitaikinajäätelö, mutta hei tällä on paljon hyviä ominaisuuksia joita jädellä ei ole. Ensi alkuun tässä on superisti proteiinia eli toimii myös ihan aikuisten oikeesti välipalana toisin kuin jäätelö (vaikkakin jäätelövälipalat on välillä täysin ok) ja toisekseen tästä ei tule turvonnutta ja ällömakeeta fiilistä herkuttelun jälkeen. Eli win win! Mulla on tätä jääkaapissa vielä puolet jäljellä, eli tiiätte kyllä millä mä herkuttelen tänä iltana..

No mitäs sanotte, lähteekö kokeiluun? Senkin herkkupeput, kyllä mä tiiän että tää lähtee! 

1 kommentti:

  1. Paljonko tästä tulee määrällisesti tavaraa? :-) mietin et selviikö puolikkaalla annoksella tätä lounaalla, jos on volyymisyöjä? Heh.

    VastaaPoista