sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Nyt puhutaan ruuasta (video)

Pientä tilannepäivitystä mun ruokailutottumusten suhteen, por favor! Meinasi vähän mennä sivuraiteille, mutta ainakin tiedätte fiiliksiäni aiheesta ja sen puhuttavuudesta :-D 

Rakkaudella, Katsku

Youtube: Katarina Ruusu
Instagram: @katarinaruusu
Snapchat: @katasti
Valokuvaus: click!

2 kommenttia:

 1. Ensinnäkin, todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä video!

  Olen itsekin alkanut kiinnittää huomiota ruokailutottumuksiini ja siihen miten oikeastaan lähes jokainen lihapitoinen ateriani on lihapitoinen vain siksi että se on tuttua ja turvallista. On niin tottunut tekemään tiettyjä ruokia että ne ovat itsestäänselvyyksiä eikä muihin vaihtoehtoihin jaksa paneutua. Ja mitä enemmän sitä ajattelee niin sitä vääremmältä se kuulostaa ja tuntuu.

  Itse asun vielä kotona mutta olen päättänyt että kun muutan omaan kotiin jätän maidon, punaisen lihan ja kanan pois. Tai ehkä oikeastaan niin, etten osta niitä itse kotiin mutta saatan syödä esim. vanhemmilla tai isovanhemmilla. Ehkä se sitten ajan myötä jää kokonaan pois mutta edes tuo päätös olisi varmasti parempi sekä ympäristölle että itselleni kuin jatkaa samaan malliin kuin aina ennenkin.

  Lisäksi vielä huomio tuohon muiden moralisointiin: olen itsekin aina ihmetellyt että miksi mikään ei riitä? Miksi joidenkin ihmisten mielestä ainoat vaihtoehdot ovat joko sekasyönti tai äärimmilleen viety veganismi? Eivätkö vähän pienemmässä mittakaavassa toteutetut päätökset ole minkään arvoisia? Tai miksi juuri tämän kaltaisia valintoja ylipäätään joutuu niin paljon puolustelemaan? Miksi kananmunia käyttävä kasvissyöjä saa enemmän kritiikkiä joka puolelta kuin sekasyöjä?

  Niin paljon ajatuksia pienestä videosta. :D kiitos tästä!

  VastaaPoista
 2. Täytyy jatkaa edellisen kommentoijan kanssa samalla linjalla - ajatuksia herättävä video.

  Olen itse törmännyt moniin samoihin ilmiöihin. Eritoten viime aikoina äärimmilleen viedyt erilaiset ruokavaliot ja niiden "ilosanoman" levittäminen aggressiivisellakin tavalla. Täytyy olla samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa siitä, että on se nyt kumma, että mikään ei riitä. Eikö voitaisi iloita jo niistä pienistä päätöksistä ja askelista hyvään suuntaan, joita ihmiset ovat tehneet ruokavalioidensa suhteen.

  Itse olen sekasyöjä, mutta viimeisen vuoden aikana olen vähentänyt huomattavasti lihan syöntiä. Välillä kauppareissuilta tarttuu mukaan aineksia ainoastaan kasvisruokiin. Maitotuotteiden kuluttamista olen myös vähentänyt paljon viimeisen parin vuoden aikana. Aiemmin tapasin juoda ruokajuomana maitoa, vaikka en siitä liiemmin välittänytkään. Kai sekin oli vain opittu tapa. Maidon juomisen olen jättänyt kokonaan, mutta maitoa käytän kuitenkin ruoanlaitossa. Ennen söin myös tosi paljon jogurttia, jota en syö nykyisin lähes ollenkaan. Silloin tällöin syön maitorahkaa ja/tai laitan sitä smoothien joukkoon. Olen kuitenkin löytänyt mm. manteli- ja kauramaidot, joita käytän myös melko paljon ruoanlaitossa ja leivonnassa. Juustot ovat ehdottomasti yksi herkuistani.

  En pidä mahdottomana ajatuksena, että lähitulevaisuudessa luopuisin punaisesta lihasta ja kanasta kokonaan. Kalasta, maitotuotteista ja kananmunista en ole ainakaan vielä valmis luopumaan. Pidän hyvänä asiana jo sitä, että olen lisännyt kasvisruokien määrää ja vähentänyt lihan syömistä. Samalla myös poikaystäväni on syönyt entistä huomattavasti enemmän kasvispainotteisesti.

  VastaaPoista