maanantai 28. marraskuuta 2016

Vain taivas on rajana


Rakastan ruokaa. Rakastan sen makua, montaa eri koostumusta, ravinteikkuutta. Sen ulkonäköä ja mahdollisuuksia tehdä siitä minkälaista tahansa. Rakastan sitä, että ruuasta on tullut yksi oma taiteenlajinsa ja vaikka kaikki eivät sitä välttämättä ymmärrä, on se mulle henkilökohtaisesti tosi tärkeää. 

Eli sanoinko jo tarpeeksi selkeästi, että r a k a s t a n ruokaa? Joo, nyt se on ainakin selvää.
En tiedä mikä siinä on, mutta tämän smoothiebowlin kaltaiset luomukset tyydyttää mun visuaalisia tarpeita niin paljon, etten ihan heti keksi vastaavaa lääkettä. Paras fiilis on, kun kaapista löytyy paljon erilaisia härpäkkeitä, joista saa oman mielen mukaan loihtia niin hienon annoksen kuin vaan mielikuvitus antaa periksi. Se on ihan parasta myös siksi, ettei (valtaosan) ruokien ulkonäölle ole mitään tiettyä kaavaa - saat tehdä siitä ihan minkälaista haluat! 

Mulla smoothiebowl -innostus lähti lentoon siitä, kun ne olivat jo pitkään olleet trendinä niin maailmalla kuin Suomessakin. Mä olen tunnetusti aika hidas lämpeämään trendeille ja tässäkin tilanteessa mulla meni jonkun aikaa, että ymmärsin edes koko smoothiebowlin idean. Miksi juotava smoothie ei kelpaa? Miksi sitä pitää koristella? Näitä kysymyksiä mietin aina siihen saakka, kun itse kokeilin annoksen valmistusta. Rakastuin päätäpahkaa smoothien lusikoitavuuteen ja sen koristelun ihanuuteen. 
Mun lempparihärpäkkeitä kulhon koristeluun ovat mm. erilaiset pähkinätahnat (esim. manteli- ja maapähkinävoi), mulperit, kookoshiutaleet, chia, erilaiset myslit, siemenet, pähkinät, pellavarouhe, kaakaonibsit, suklaarouhe ja erilaiset marjat sekä hedelmät. 

Miten koristelet oman kulhon? Tiedän, että kulhon koristelu saattaa tuntua vaivalloiselta, mikäli kaapit ammottavat tyhjyyttään. Lähteä nyt sitten ostamaan miljoonaa eri rouhetta ja pähkinää yhtä annosta varten! Hätä ei ole kuitenkaan tämännäköinen; voit miettiä vaikka neljä erilaista elementtiä, joita haluat kulhon valmistuksessa hyödyntää. Esimerkiksi jo banaanisiivut tekevät annoksesta kivan näköisen. Siinä on jo yksi raaka-aine, joka ei ole kallis. Seuraavana voisi olla vaikka pähkinät, joita saa pienemmissä pusseissa tai vaihtoehtoisesti voit mahdollisuuksien mukaan hakea niitä Punnitse & Säästä -liikkeestä juuri sen verran kuin tarvitset. Pellavarouhekaan ei ole kallista ja yksi iso pussi riittää hyvin pitkäksi aikaa. Siinä onkin jo kolme vaihtoehtoa! Viimeisenä voitaisiin heittää sekaan vaikka mysliä, jota voi tietenkin ostaa valmiina (mulla on näissä kuvissa Urtekramin kookosmysliä), tai vaikka tehdä itse. Kun tekee ison satsin mysliä kerralla, siitä riittää monelle aamupalalle ja mielestäni itse tehdyt myslit ovat kaikista parhaan makuisiakin. Näin meillä on jo neljä tuotetta koristeluun, helppoa eikö?

Oletteko te hurahtaneet smoothiebowleihin? Mielelläni kuulisin teidän mieltymyksistä koristelun suhteen - usein sitä jumittuu omiin kaavoihinsa myös tässä suhteessa, ja uudet vinkit ovat aina tervetulleita. 

Ihanaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. On se vaan et hyvännäköset bowlit, vaikkakin niitä näperrellessä menee aikaa, on kivempia syödä.
  Terveisin fellow Käytän 5 minuuttia aikaa aamuisin-koristellessa hahhah
  -Tuuli

  VastaaPoista
 2. Täällä ilmoittautuu yks smoothiekulhoihin ihastunut <3 Niiiiin monet aamut alkaa näillä kulhojen koristeluilla ja nauttimisella! :) Ihan pa ras ta.

  ps. muutenki ruoka on rakkautta

  <3

  VastaaPoista