tiistai 22. marraskuuta 2016

Vinkki kaamosmasennuksen torjumiseen

En meinannut eilen illalla saada unta. Kävin ylikierroksilla, pyöriskelin, kuuntelin naapurien riitelyä, mietin asioita, mutta kaikista eniten olisin vain halunnut saada unta. Mietin, kuinka väsynyt tulisin aamulla olemaan, kun kello huiteli jo puolenyön paremmalla puolella ja takaraivossa pyöri asettamani herätyskello heti aamutuimaan. Epätoivon hetkillä ajattelin jo, että pitäisikö vaan laittaa herätys pois ja nukkua myöhään. Onneksi sain unta ja jätin herätyskellon suunnitellusti soimaan.
Aamulla suuntasimme kohti Hernesaaren Löylyä, jossa oli ihana Elloksen ja Marsaanan hostaama pannukakkuaamiainen. Lämmin tunnelma, kauniit asettelut, Elloksen uutuuksia, ihania tyyppejä ja erinomaista ruokaa - mitä muuta olisinkaan kaivannut tämän harmaan ja sateisen aamun keskellä? Saimme koristella omat pannukakkuannoksemme, jonka lisäksi siemailimme täydellisesti vaahdotettuja kauramaitolatteja niitä näitä jutustellen.

Ah, elämä.
Vinkki kaamosmasennuksesta kärsiville: Varatkaa päivistänne pieni hetki tämänkaltaisille hetkille. Hetkille, joista nautitte. Hetkille, jotka täyttävät sydämenne. Hetkille, jotka saavat edes hetkeksi unohtamaan kaikki ahdistavat deadlinet, stressinaiheet ja arkipäivän kiireet. Mikäli arkena ei ole mahdollisuutta käydä esimerkiksi aamupalalla, varatkaa viikonloppuisin aikaa brunssille. Istukaa alas, nauttikaa ja eläkää siinä nimenomaisessa hetkessä. Ilman puhelinta, ilman kalenteria, ilman mitään muuta. Hyvä vaihtoehto voi olla mikä tahansa muu asia, josta nautit. Ehkäpä hyvä kirja, pari jaksoa lempisarjaa, musiikin kuuntelu tai käsitöiden harrastaminen? Mitä se just sulle ikinä onkaan, pidä siitä kiinni. Ei mennä pelkästään kiireisen virran mukana asioita suorittaen, vaan muistetaan myös hemmotella itseämme.
Nyt olen todella iloinen siitä, että päätin lähteä mukaan aamupalalle. Vaikka aluksi väsymys meinasi viedä voiton, oli tämä pieni arjen irtiotto pidempiä yöunia voimaannuttavaa. Kun ympärillä on samanhenkisiä ihmisiä jotka aidosti nauttivat tilanteesta yhtälailla, on hetkessä jotain korvaamatonta. 

Mahtavaa viikkoa jokaiselle, ei anneta pimeyden viedä voittoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti