torstai 12. tammikuuta 2017

For a better 2017

Eilen kun kirjoitin tätä tekstiä, annoin oikeasti kaiken valua pois mun sydämeltä. Kaikki saastuttavat ajatukset, joita olin pyöritellyt päässäni jo monta päivää, joitain jopa viikkoja, kirjoitettiin puhtaaksi tälle alustalle. Listasin tänne kaikki tällä hetkellä mieltäni ahdistavat ajatukset selkeästi ja suodattamatta. Ahdisti, ärsytti, turhautti. 

Kun olin julkaissut tekstin, jotain tapahtui. Sen jälkeen kun olin jäsennellyt ajatukseni tekstiksi, ajatukseni tuntuivat heti astetta kevyemmiltä. En ole koskaan ollut sen tyylinen ihminen, joka huonon hetken tullen soittaa monen tunnin terapiapuheluita ystäville, vaan jää ehkä liiaksikin vellomaan omien ajatustensa vangiksi. Olen aina vähätellyt sitä faktaa, että puhuminen auttaa, mutta arvaatteko mitä? Te olitte tässä tapauksessa mun ystäviä, jotka kuunteli ja tsemppasi mua kannustavilla lauseilla.  Luin teidän kommentteja ja mä tajusin, että vaikka mun fiilikset heittelee pyörremyrskyn tavoin, te olette siellä. Kiitos siitä, olen kiitollinen teidän kommenteista ja jokaisesta tsempistä <3  
Niin kuin mainitsin, jotain tapahtui heti tekstin julkaisemisen jälkeen. Ihan kuin joku näkymätön tyyppi olisi läppäissyt mua persuksille ja sanonut sopivan aggressiiviseen sävyyn "Get the shit done". Ennen kuin huomasinkaan, olin ottanut yhteyttä koodariini ja pääsimme heti työstämään nettisivujani eteenpäin (huom! Blogi tulee siis siirtymään omalle sivustolle tässä mahdollisimman pian). Jo pelkästään siitä tuli niin hyvä mieli, että aloin heti miettimään mahdollisia paikkoja, joihin voisin hakea töihin. Ja jostain ihan ihmeellisestä mielen sopukoista mulla alkoi jopa juoksemaan postausideoita kerta toisensa perään! Joo en tosiaan tiedä mistä moinen, mutta se tuntui kivalta. Horros 2017, oliko se näin lyhyt? 


Omasta asenteenmuutoksesta inspiroituneena haluan jakaa muutaman vinkin, joilla aion itse parantaa elämänlaatuani vuonna 2017. 

1. Kerro, kun olet jostain kiitollinen.
Ympärillämme on jatkuvasti asioita, joista tulisi olla kiitollinen. Jos vieressäsi on esimerkiksi nyt henkilö, joka on sinulle tärkeä, sano se ääneen. 

2. Karsi elämästäsi pois turhat asiat.
Liittyi se sitten kodin järjestykseen, vaatekaapin sisältöön tai ihmissuhteisiin - jos se ei tuota sinulle iloa, luovu siitä. 

3. Anna anteeksi.
Muille sekä itsellesi. 

4. Juo paljon vettä.
Usko kun sanon, että se vaikuttaa yllättävän paljon. Ihan kaikkeen. 

5. Tee ryhtiliike unirytmiisi, mikäli tarve vaatii.
Unenlaatu on kaiken pahan sekä hyvän alku ja juuri.

6. Älä mieti mitä muut ajattelevat sinusta.
"Because I couldn't care less"

7. Liiku.
Jos et vielä tiedä, mikä liikuntamuoto sopii sinulle, ole kaikelle avoin ja kokeile. Lupaan, että kun löydät oman lajisi, et tule katumaan sitä hetkeäkään (ja ei, läheskään kaikkia ei ole tarkoitettu kuntosalille hikoilemaan - älä masennu, mikäli se ei toimi).


8. Käytä rahasi mieluummin kokemuksiin kuin tavaraan.

9. Vietä aikaa rakkaidesi kanssa.
Mä en halua viimeisinä päivinäni katua ainoastaan sitä, etten viettänyt tarpeeksi aikaa läheisteni kanssa. 

10. Irroittele.
Lähde twerkkaamaan, juo vähän liian monta viinilasillista, varaa äkkilähtö, syö kaikkia lempiherkkujasi saman päivän aikana, tee alasti lumienkeleitä.. Sano kyllä hulluimmillekin ideoille!

11. Tee joka päivä jotain, mikä pelottaa hieman.
Mieti, kuinka paljon vahvempia me ollaan vuoden päästä, mikäli tämä toteutuu!

12. Venyttele ja meditoi.

13. Kun ei ole kiire, ei ole kiire.
Vaikka muut juoksee juna-asemalla, istahda vaikka penkille ja tee ristikoita.

14. Unohda välillä kelloon katsominen ja anna elämän viedä.
kuvat: Laura

Tänään on niin paljon parempi fiilis ja oon ollut täynnä inspiraatiota. Taisin kiittää teitä, mutta teen sen uudestaan:

Kiitos <3

10 kommenttia:

 1. Pakko nyt tulla kommentoimaan tänne kuinka paljon tää postaus piristi. Joskus aiemmin eksyin (vaikka ei kyllä mikään huono eksyminen ollut) sun instagramiin, ja sitä kautta päädyin seurailemaan sun blogia, youtubea ja snäppiä. Tykkään siitä miten aidosti täällä blogissa välittyy sun positiivisuus, vaikka välillä just ahdistais tai turhauttaiskin. Joten kiitos sulle siitä, että piristät mun, ja varmasti monen muunkin päivää sun postauksilla ja snapchatin mystorylla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi ja anteeksi siitä, että vastaus on viipynyt! Tosi mukava kuulla, että tykkäät seurailla :) Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Jeeeeee :) <3 pitää pistää korvan taakse noita vinkkejä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä, ihanasti kirjotettu<3 pitäis yrittää muistaa nää asiat aina

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia <3 Ja ihana teksti! Sai ajattelemaan, ja luulen vihdoin, että olen pian valmis unohtamaan erään monta kuukautta sisälläni kalvaneen asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tiedäkään, kuinka hyvä mieli tulee kun tietää vaikuttaneensa jonkun tunteisiin tällä tavalla. Tsemppiä ja haleja asian työstämisen suhteen <3

   Poista