maanantai 13. helmikuuta 2017

Matkaseura - ota nämä asiat huomioon

Moi!

Pitkästä aikaa jatketaan reissuaiheisilla postauksilla ja tällä kertaa aion puhua vähän siitä, mitä asioita kannattaa miettiä ennen kuin lähtee kaverin kanssa matkoille. Olen tässä vuosien varrella tehnyt muutamien eri kavereiden kanssa niin kaupunki- kuin rantalomiakin ja tähän mennessä olen huomannut, mikä toimii ja mikä ei. Eli nämä tiedot pohjautuvat täysin omaan kokemukseen sekä siihen, mitä aion itse jatkossa pohtia matkaseuraa suunnitellessani.
Vaikka omistaisikin todella hyvän ystävän, jonka kanssa on aina hauskaa ja mukavaa täällä Suomessa, voi asia olla toisin kun täytyy lähteä muualle ja viettää aikaa toisen kanssa 24/7. En sano, että mulla olisi mikään reissu mennyt pieleen tiettyjen seikkojen takia, mutta on ollut erinäisiä asioita jotka ovat hieman tökkineet lomailun ohessa. Olen tosi joustavan luonteen omaava tyyppi, joten sopeudun erilaisiin tilanteisiin ja sillä on varmasti ollut osuutta reissujen onnistumisen suhteen. Mutta jos sinä tai matkaseurasi ette ole joustavaa tyyppiä, voivat ristiriidat seuraavissa aiheissa laskea lomamoodia.

1. Unirytmi

Oletko sinä aamuvirkku ja ystäväsi yökyöpeli? Haluaisitko herätä joka aamu klo 7 ja lähteä näkemään kaupunkia, kun taas ystäväsi haluaisi nukkua ainakin yhdeksään ja hoitaa aamurutiinit hitaasti? Olisi suotavaa, että molemmilla on sama agenda loman suhteen ja näistäkin asioista kannattaa jutella etukäteen, ettei tule yllätyksiä.

2. Ruokailutottumukset

Oletko tottunut syömään säännöllisesti ja terveellisesti? Paras mahdollinen reissukumppanihan olisi sellainen, jolla on yhtä säännöllinen ruokailurytmi ja plussaa on se, että tykkäätte saman tyylisistä ruuista. Se saattaa koitua ongelmaksi, mikäli toinen haluaa syödä vain pikaruokaa siinä missä toinen haluaa käydä kunnon ravintoloissa syömässä. Näissäkin asioissa täytyy tietenkin tehdä kompromisseja, mutta helpompaa on noudattaa suhteellisen samoja periaatteita tämänkin suhteen.

3. Juhliminen

Mua ei niinkään kiinnosta bilettäminen, enkä voisi kuvitellakaan lähteväni lomalle sellaisen henkilön kanssa, joka haluaa olla monta kertaa viikossa juhlimassa. Olisi harmi, jos bilettäjäkaveri joutuu himmailemaan vuokseni, eikä kaverillekaan olisi kiva jos joutuisin väkisin raahautumaan mukaan meininkeihin.

4. Majoittuminen

Varsinkin pidemmälle reissulle lähtiessä on tärkeää puhua siitä, minkä hintaluokan majoituksiin molemmat haluaisi reissun aikana mennä. Jos toinen haluaa nukkua vain edullisimmissa hostelleissa ja toinen kaipaa hieman tasokkaampaa yösijaa, ollaan aika pahassa ristitulessa. On ymmärrettävää, että kaikki haluavat reissulta eri asioita ja laittavat mieluummin rahansa tiettyihin asioihin, joten tämäkin olisi hyvä tehdä selväksi ennen reissun sopimista. 

5. Yleiset eroavuudet luonteessa

Jos kaverisi on esimerkiksi tosi suurpiirteinen tyyppi ja itse haluaisit tehdä asiat ajallaan sekä täsmällisesti (esimerkiksi käydä katsomassa nähtävyyksiä, suunnitella päivien kulkua ym.), saattaa matkan aikana tulla kahinaa erinäisistä jutuista. Yleisesti ottaen kaikki eroavuudet luonteenpiirteissä ovat sellaisia, joita ei välttämättä edes Suomessa huomaa ja asiat tulevat ilmi vasta matkakohteessa. Eikä siinä oikein auta muu, kuin olla joustava ja sanoa ääneen omia fiiliksiä. 
photos: Laura
edit: me

Yleisesti ottaen mun mielestä paras reissukaveri on sellainen, jolla on suhteellisen samat elämäntavat sekä -arvot, sillä niillä pötkitään jo tosi pitkälle. Tosi vaikeaahan se on etukäteen sanoa tuleeko toisen kanssa toimeen ulkomailla, mutta kokeilemalla se selviää. Näitä seikkoja kannattaa mun mielestä miettiä ja toki voitte kertoa jos tulee mieleen vielä jotain, mitä en ole itse tullut ajatelleeksi!

Teitä varmaan kiinnostaa, että kuinka tultiin Lauran kanssa toimeen kuukauden aikana. Lyhyesti sanottuna en olisi voinut parempaa reissukaveria toivoa. Meidän kaikki toiveet reissun suhteen meni täysin yksiin, eikä meillä tullut mitään kinaa koko matkan aikana. Samat ruokailutottumukset, unirytmi, toiveet rahaan liittyvissä jutuissa, ei tarvetta bilettämiselle, molempien rento asenne oikeastaan kaikkea kohtaan... Ihan täydellistä <3

Toivottavasti tästä postauksesta oli jollekin hyötyä, heittäkäähän kommenttia mikäli jokin asia jäi askarruttamaan :-)!

4 kommenttia:

 1. Kukaan ei omista kavereitaan. Kavereita on tai ei ole, mutta omistajuus ei liity asiaan mitenkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, olen aina luullut omistavani heidät ;)

   Poista
 2. Ihana muru❤ hyviä pointteja ja ai että kun tuli nyt ikävä tota reissua:'( Säki olit ja oot paras reissukaveri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos beib <3 Mullaki tuli kauhee iksu reissaamista!

   Poista