torstai 16. maaliskuuta 2017

Nämä asiat haluaisin kertoa teini-ikäiselle Katarinalle

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä itsevarmempi osaan olla. Kun katson taaksepäin teinivuosiini, haluaisin sanoa itselleni muutaman asian, ja haluaisin ottavani niistä opiksi. Vaikka olen oppinut monta asiaa itsevarmuudesta, olen oppinut asioita elämästä ylipäätäänkin. Seuraavaksi saatte lukea asioita, joita haluaisin muutamia vuosia nuoremmalle Katalle kertoa. 
 1. Älä yritä miellyttää kaikkia, koska et tule koskaan onnistumaan siinä. Ja vaikka tulisitkin, et todennäköisesti pysy itse onnellisena. Tärkeintä on kuunnella omaa fiilistä ja tehdä asioita sen mukaan - muut huomioon ottaen, mutta itsensä etusijalle laittaen. 

2. Uskalla sanoa ei, äläkä suostu kaikkeen, mitä muut sinulta pyytävät. Tiedä omat rajasi ja toimi niiden mukaan, sillä loputon suostuminen kaikkiin asioihin ja tekemisiin polttavat sinut puhki ennen pitkää.

3. Sano oma mielipiteesi. Ei se ole niin vaikeaa, eihän? Jos joku kohtelee sinua huonosti, kerro se. Jos joku toimii väärin muita kohtaan, sano siitä. Kukaan ei voi parantaa tapojaan, ellei niistä sanota ääneen.
4. Unelmoi. Älä luule, että maailma on muita varten. Unelmat ovat yhtä hyvin sinun, kuin kaikkien muidenkin toteutettavissa. Haaveile ja tee pieniä eleitä kerrallaan unelmiesi saavuttamiseksi. Joku päivä se vielä palkitaan, usko pois. 

5. Älä yritä kulkea virran mukana - pue juuri niitä vaatteita kuin haluat, harrasta juuri sitä mikä tuntuu sinusta hyvältä, elä juuri sellaista elämää, josta sinä tulet onnelliseksi.

6. Ai haluaisit jo olla yli kaksikymmentä vuotias ja elämän kokenut konkari? Voi kuule, tulet olemaan vielä silloinkin aikamoisen hukassa elämästä ja tulet pohtimaan tekemiäsi valintoja sekä kyseenalaistamaan kaiken ympärilläsi olevan. 
 7. Tulet todennäköisesti arvostamaan elämässäsi täysin erilaisia asioita, mitä tällä hetkellä pidät tärkeinä. Tulet vielä huomaamaan sen. 

8. Ole ahkera ja tulet huomaamaan, että elämä palkitsee sen kyllä. Tee työsi hyvin, oli sitten kyse kaupan kassasta tai myyntitöistä, kaikki vaikuttaa kaikkeen ja Suomessa piirit ovat erittäin pienet. 

9. Pidä ympärilläsi ihmisiä, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet, eivätkä tuomitse tekemiäsi päätöksiä. Mikäli joudut muuttamaan itseäsi läheistesi vuoksi, he eivät ole oikeita ihmisiä elämässäsi.
10. Vaikka kaikki ihmissuhteet eivät ole tulleet jäädäkseen, kaikilla niillä on jokin tarkoitus elämässäsi. Ne voivat kasvattaa, opettaa, turruttaa tai tuoda iloa, mutta aina niillä on jokin tarkoitus. Mikäli jokin ihmissuhde ei toimi, se ei ole tarkoitettu toimivaksi.

11. Etsi jokaisesta tilanteesta jotain positiivista. Elämä on liian lyhyt pitkävihaisuuteen, vihaamiseen ja kiukutteluun - useimmiten jokaisessa tilanteessa on jotain hyvää, vaikket sitä heti itse huomaisikaan.
kuvat: Liisa
edit: Minä

12. Ota riskejä ja tee asioita, jotka pelottavat sinua. Mikäli et koskaan poistu mukavuusalueeltasi, et voi kehittyä ja vahvistua ihmisenä.

13. Rakasta itseäsi sellaisena kuin olet. Ole oma itsesi, koska kukaan muu et voi olla. 

2 kommenttia:

 1. Loistavia neuvoja elämään <3 Voikun olis itekin tiennyt (tai ymmärtänyt) nää dilloin teinivuosien myllerryksessä :D Etenkin yläasteen alussa sitä haki hirveästi omaa paikkaansa ja yritti kuulua joukkoon - niinku varmaan kaikki muutkin saman ikäiset.

  ♥: Linda / Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda! Nimenomaan, olisi ollut kiva kuulla nämä asiat silloin :) Vaikkakin uskon, että en olisi osannut niitä neuvoja silloin kuunnella ;)

   Poista