tiistai 25. huhtikuuta 2017

Reissumuistelot

Olen jo pidemmän aikaa keskittynyt valokuvaamisessa siihen, etten enää suunnittele yhtä paljon kuin ennen. En halua suunnitella kivan näköisiä lavastuksia ja taltioida feikattuja tilanteita. Ne kuvat on usein visuaalisesti kauniita, mutta niin feikkejä. Saan paljon enemmän irti siitä, että otan kuvia aidoista tilanteista sen seurauksena, että pidän silmäni auki ja inspiroidun ympärilläni tapahtuvista asioista.
Kuvaan nykyään aika paljon vaan puhelimella tai pikkukameralla. Ellei ole kyseessä asiakasduuni, mulle riittää että kuva on taltioitu, eikä sen ottaminen vaadi päivän mittaista kameran mukana raahaamista tai kuvamateriaalin saamisen stressaamisesta. Näin ollen mun pikkukameran sekä puhelimen arkistoihin kertyy jatkuvasti paljon kuvamateriaalia, enkä ehdi jakaa niitä missään. Niin kuin tässä postauksessa näkyy, jopa Thaimaan reissulta on paljon jakamatonta kuvamateriaalia!
Niin kuin olette varmaan huomanneet, kuvat ovat nykyään se mun juttu. Ne ovat aina olleet, mutta ne pelaavat entistä suurempaa roolia mun sisällöntuotossa. Useimmiten mun arki on niin tasaista, ettei siitä synny mitään suurempia ajatuksia tänne blogiin kirjoiteltavaksi. Mä olen äärimmäisen onnellinen, jos ehdin jakamaan mun kuvia tänne aina silloin tällöin, enemmissä tai vähemmissä määrin. Musta on ihana inspiroida muitakin ottamaan kuvia ja olla stressaamatta niistä. Haluan kannustaa kaikkia siihen, että meillä kaikilla on oikeus tuottaa juuri sellaista kuvasisältöä, kuin mikä itsestä hyvältä tuntuu. Ei yritetä jäädä jonkun tietyn muotin sisälle, vaan toteutetaan itseämme hyväksi havaitsemallamme tavalla. Ja tämä toki koskee ihan kaikkia elämän osa-alueita.
 Näitä talvisia matkakuvia katsellessani meinasin jo hetkeksi tulla surulliseksi. "Olisinpa tuolla nyt ja voi kyllä kaikki olisi ihanaa, mikäli tuonne taas pääsisin". Tajusin kuitenkin, että olen äärimmäisen onnellinen voidessani katsoa näitä kuvia tropiikin keskeltä ja sanoa, että mä olen ollut tuolla. Mä olen ottanut tämän kuvan hostellin katolta, jossa me hetkeä myöhemmin joogattiin auringonlaskussa. Mä olen saanut hengittää trooppista ilmaa ja olla niin hiton onnellinen palmupuiden katveessa. Näiden kuvien katseleminen motivoi mua säästämään rahaa, jotta pääsisin uudestaan samankaltaiselle reissulle.
 Tää oli hauska.
Viime viikolla mä rikoin tämän Thaikuista löytyneen ihanan lasipullon. Oltiin menossa tanssitunnille ja jostain syystä pullo lipesi mun käsistä. Siinä oli sitten pukuhuoneen lattia täynnä lasinsiruja ja vettä, pongdangin kohtalo ei ollutkaan kummoinen. Hyvin se palveli mua tähän asti <3
Sunnuntai ajoi mut sellaiseen pisteeseen, jossa aloin selailemaan vanhoja videoklippejä viime vuoden reissuilta (paitsi Kroatian klipit ovat hävinneet?!) ja koostin fiiliksistä pienen videoklipin:

Mitä tykkäätte näistä kuvista? Mun mielestä näissä on aika kivaa fiilistä!

Onko teillä jotain reissuja tiedossa? 

4 kommenttia: