sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Asiat, joita kaipaan nykyajan blogeissa

Hello!

Musta tuntuu, että oon vieraantunut blogimaailmasta tosi paljon, jos verrataan nykyhetkeä vaikkapa vuoden takaiseen. Luen blogeja enää todella harvoin ja naurahdinkin itselleni tuossa yksi päivä, kun en edes enää muistanut mistä niitä blogeja pystyy selaamaan, hah! En koe, että se on mitenkään huono asia - päinvastoin, olenhan löytänyt elämääni paljon muita juttuja, joille haluan uhrata vapaa-aikaani. Kun koneella istuu töissä päivät pitkät, on tietokoneella näpyttäminen viimeisimpänä mielessä kotiin päästyä. 

Uskon, että monien muiden tavoin myös minä olen vähentänyt blogien lukemista siksi, että monet blogit tuntuvat olevan vain markkinointialustoja viimeisimmän päälle asti mietittyjen kuvien sekä tarkkaan harkittujen tekstien kera. En koe saavani blogeista enää niin paljoa irti, kuin olen joskus aiemmin saanut, ja toki olen ollut kiinnostunut 'kiiltokuvamaisesta' meinigistä enemmän itsekin. On toki siis vain hyvä asia, että Suomessakin aletaan olemaan siinä pisteessä, että yhä useampi voi elättää itsensä blogeilla tai muulla vastaavalla, mutta mitä enemmän aikaa kuluu, tunnen vieraantuvani tästä maailmasta yhä enemmän ja enemmän.
Olen yrittänyt hokea itselleni, että tyyli jota toteutan, on hyvä sellaisenaan ja minun ei tarvitsekaan istua sellaiseen muottiin, johon aiemmin halusin sopia. Muotti on ehkä väärä sana, mutta tiedättekö kun halusin postailla usein ja tuottaa hienoa sisältöä, suunnitella postauksia ja käydä paljon kuvailemassa. Mitä enemmän sain tuotettua tänne materiaalia, sen tyytyväisempi olin. Tein sitä täysin vapaaehtoisesti ja mielelläni, mutta tällä hetkellä se ei kuulosta enää yhtään minulta. Haluan edelleen jakaa ajatuksia ja kuvia täällä, mutta niin kuin varmaan olette huomanneet, se tapahtuu todella fiilispohjaisesti ja välillä saattaa olla pitkiäkin taukoja. Kävin juuri yksi päivä julkaisemassa uuden kommentin, joka ei ollutkaan niin uusi - se oli jätetty tänne elokuun puolella. Kertoo myös siitä, kuinka joskus vaan unohdan koko blogin olemassaolon ja havahdun pitämääni taukoon vasta jossain vaiheessa :D

Pohdin tässä juuri niitä asioita, joita olen kaivannut nykyajan blogeissa. Silloin joskus muutama vuosi sitten tämä homma oli niin kovin erilaista! Jos muistatte Motherfuckin Fashionin, Puukkohupparitytöt, Hight Street Stylen, Rosa-Fiona Bettinan ja monta muuta vanhempaa blogia, tiedätte varmaan, mitä tarkoitan. Homma oli paljon huolettomampaa ja rosoisempaa!

Näitä asioita kaipaan:


1. Siloittelematon materiaali arkipäivän ajalta. Päivä tai viikonloppu kuvina, kotikadulla taltioidut asukuvat tai ihan vaan höpöttelyvideot ilman sen suurempia suunnitelmia ovat vähentyneet kovasti. Muistan, että juuri tämän tyyliset postaukset olivat allekirjoittaneen suosikkeja! 

2. Aitojen mielipiteiden ilmaiseminen ilman, että niitä aletaan heti puimaan nettipalstoilla. Olen itsekin joskus kirjoittanut jotain mielipiteitä ja kovin naiivejakin asioita tänne ja olen ainoastaan ajan myötä ymmärtänyt, että ne olisi voinut jättää kirjoittamatta. Palaute jätettiin kommenttiboksiin, eikä mielipiteitä pitänyt käydä lukemassa anonyymeiltä palstoilta. En yhtään myöskään epäile sitä, että nykyään blogeissa keskitytään kaikkeen niin pintapuolisesti, kun asioita ruoditaan todella julmilla tavoilla kaiken maailman kanavissa. Miksi joku tieten tahtoen altistaisi itsensä haukkumiselle, läheisistä uteluille ja muulle inhottavalle, jos vaan voi pitäytyä pinnallisemmissa asioissa?

3. Luotto siihen, että blogissa suositeltu tuote oli oikeasti kirjoittajan mieleen. Nykyään tuntuu siltä, että vain harvaan lähteeseen voi luottaa, sillä liika mainostaminen valitettavasti syö uskottavuutta hyviltäkin blogeilta. Mä olen aina pyrkinyt siihen, että vinkkaan ainoastaan sellaisista tuotteista eteenpäin, jotka koen 100% omiksi ja oikeasti hyödyllisiksi ja toivon, että moni muukin ajattelee yhä tällä tavalla. 

4. Inspiraatio arkipäivien pukeutumiseen. Tottakai on kiva nähdä hienoja sekä huoliteltuja asuja, mutta useimmiten asut ovat niin irrallaan normaalista arkipäiväisestä pukeutumisesta, että niistä on hankala repiä inspiraatiota. Kaipaisin helppoja, käytännönläheisiä ja ennen kaikkea pienemmälläkin budjetilla toteutettavissa olevia asuja, joista voi helposti napata ideoita oman vaatekaapin pohjalta toteutettavaksi.

kuvat: Siiri

Tiedostan sen, että blogit ovat nykyajan aikakauslehtiä ja niihin tulee panostaa ihan eri tavalla, varsinkin kun siitä saa elantonsa. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että annetaan kaikkien kukkien kukkia, ja ennen kaikkea nostan hattua kaikille ammattibloggaajille - se on ihan varmasti raskasta työtä, sanoivat muut mitä tahansa. Ehkä tässä haen enemmänkin sitä, että kun mulle tämä on vaan tällainen harrastus, niin olisi kiva löytää enemmän samanhenkisiä blogeja omalle lukulistalle. Sellaisia, joissa pääsee vähän lähemmäksi kirjoittajaansa, voi lukea aitoja mielipiteitä, kuulla arkipäivistä ja samaistua maailman tyhmimpiin ongelmiin. Tiedättekö mitä tarkoitan? 

 Näihin ei varmasti ole vain yhtä ja ainoaa vastausta, mutta kuitenkin pohtimisen arvoista yhtä kaikki. 

Herättääkö tämä aihe teissä mielipiteitä, ajatteletteko kenties ihan eri tavalla kuin mä? Olisi kiva kuulla mietteitä, tätä kun varmasti muutkin ovat joskus pohtineet :)

18 kommenttia:

 1. Aattelen just samoin! Kaipaan niitä arkipäiväsiä selostuksia välillä ihan hassuistakin aiheista, asukuvia tavallisissa olosuhteissa ja vaatteissa (eli ei jotain hienoja portaikoissa otettuja ja viimesen päälle siloteltuja kuvia), ja mitä muuta silloin joskus kolme-viis vuotta takaperin blogeissa näkyi. Tottakai tää nykypäivän blogimeininkikin on ihan viihdyttävää (mm. laadukkaat kuvat, siististi ja selvästi kirjotetut tekstit..), mutta välillä vaan kaipaa sitä "rososempaa" pintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Kaikenlainen materiaali on toki viihdyttävää, mutta vanhoissa postauksissa oli 'sitä jotain' :)

   Poista
 2. Kiva postaus, samaa toivon blogeilta ja koitan itsekin toteuttaa - omalla tyylillä :)

  VastaaPoista
 3. Oon ihan samoilla linjoilla! Nykyisin seuraan vain kourallista blogeja, sillä suurin osa blogeista on mennyt niin kaupalliseen suuntaan. Suurin osa suosituista blogeista muistuttaa kovin paljon toisiaan, samat yhteistyöpostaukset pyörii joka toisessa blogissa, ja tekstien sisältö on yhtä tyhjän kanssa. Jotenkaan blogeihin ei pääse enää kiinni samalla tavalla kuin ennen, sisältö ei yksinkertaisesti ole enää kiinnostavaa eikä siihen pysty samaistumaan. Mutta ehkä tää on vaan tätä nykyaikaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä! Eipä sille mitään mahda, että tyyli on muuttunut, mutta olisi kiva löytää vielä niitä vanhan tyylisiä helmiä :)

   Poista
 4. Jep, just samoja asioita on ikävä :) Tunnen itseni vähän huonoksi bloggaajaksi siinä mielessä, että skippaan muiden blogien kaupalliset yhteistyöt aina. Ei vaan nappaa lukea niitä :D Pitää olla joku tosi kiinnostava tuote tai palvelu, että klikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no eihän niitä tarvitse lukea, jos ei kiinnosta! Mäkin luen vain aniharvat, jos on joku tuote joka oikeasti kiinnostaa niin sitten :)

   Poista
 5. Voin allekirjoittaa edellisten kommentit!

  Aiemmin luin blogeja todella paljon. Nykyään blogit ovat liiankin siloiteltuja ja toistensa kopioita. Entiset suosikkini eivät enää tarjoa samaa fiilistä, kun yrittäminen paistaa liikaa ja erilaiset yhteistyöt vievät aitouden pois. Voin vaan kuvitella kuinka vähän materiaalia blogeissa olisi, jos kaikki yhteistyöt otettaisiin pois. "Ammattibloggaajat" eivät osaisi enää kirjoittaa mitään, kun joutuisi tekemään ns. tikusta asiaa, kuten aikanaan.

  Osa ns. "vanhoista bloggaajista" on taas jumittunut paikoilleen eikä heidän bloginsa tunnu pysyvän kehityksen mukana. Mielestäni on surullista nähdä, kun entiset blogit tuntuvat hiipuvan hiljalleen pois kokonaan.

  Nykyään olen siirtynyt jo lähes kokonaan vlogi/tubemaailmaan, koska saan paljon enemmän irti niistä videoista ja vaikka sielläkin ns. kopioidaan/matkitaan muiden ideoita niin jokaisella tubettajalla tuntuu olevan selkeämmin se oma thing. Eikä kaupallistuminen näy vielä siellä yhtä paljon kuin blogeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, harmillista, mutta totta... Olisi mielenkiintoista nähdä nykyajan blogit ns. koruttomina ilman yhteistöitä esimerkiksi - millaista sisältö silloin olisi? Mielenkiintoinen ajatus :) Mä tykkään kans vlogeista, mutta niissäkin toistuu monissa samat kaavat ja varsinkin monet suosituimmista ovat aika samankaltaisia. Tai ehkä mä en vaan ole löytänyt niitä oikeita ;)

   Poista
 6. Ihania kuvia Kata! Tykkään seurata sun blogia just aitouden takia <3 nykyään seurattavien blogien määrä on tippunu pariin ja enemmän tulee seurattua snäppiä/instaa/youtubee

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä sun kanssa näistä jutuista ja siksi oon halunnut pitää mun blogin juuri sellaisena jota mä itse haluaisin myös lukea. Mulla on juurikin asukuvat otettu kotikadun varressa, vaikka onhan niiden kuvien laatu kyllä (onneksi) vähän parantunut sitten vuoden 2011. Koska mä oon tavis niin jotenkin koen sen mun tavoitteeksi ja tehtäväksi motivoida teitä muita 'taviksia' :---D Ja sen vuoksi pyrinkin siihen, että mun asut (niinkuin ne todellisuudessa blogin ulkopuolellakin on) ois tavallisia, koostuis vaatteista joita varmasti melkein jokaiselta löytyy ja sopii ihan normaaliin arkeen. Bloggaaminen on mulle rakas harrastus, eikä mulla oo mitään tavoitteita siirtyä ammattibloggaajaksi, mikä antaa onneksi vapauden tehdä tätä hommaa just siten kun haluaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa sun blogi mulla tuli mieleen niistä nykyajan blogeista, jotka on edelleen inspiroivia ja mielenkiintoisia! Varmasti suuri syy siihen on just se, että se onkin pysynyt vain harrastuksena :)

   Poista
 8. rip motherfuckin' fashion ♥

  VastaaPoista
 9. Kaipaisin kanssa enemmän blogeja, joissa oma mielipide näkyy, mutta annan ehdottomasti pisteet jos aiheesta tuodaan esille useita puolia. Sen sijaan korkealentoista pohdintaa vailla punaista lankaa en jaksa lukea. Tai sitten en ole riittävän älykäs ymmärtään tekstin ajatusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri! Mullakin pysyy mielenkiinto yllä, kun teksteissä on punainen lanka ja joku kunnon pointti :)

   Poista