lauantai 24. tammikuuta 2015

Maailman parhaat cookiet

Moikka, nyt on lauantai ja myös mun herkkupäivä! Olin viime viikolla ystäväni läksiäisissä ja eräs vieraista toi tuliaiseksi omatekemiään suklaahippukeksejä. Maistoin niitä ja rakastuin päätäpahkaa. Miten keksit voi olla niin hyviä?! En ole tyypillisesti keksityyppiä, eli en pahemmin niitä koskaan syö, mutta itsetehdyt on kyllä ihan omaa maatansa. Muutama päivä juhlien jälkeen mun oli pakko pyytää niiden keksien resepti itselleni ja päätin heti pyöräyttää oman satsin samanlaisia. Katsotaan, mitä siitä seurasi! keksit Tässä kaikki ainekset lukuunottamatta yhtä kananmunaa. Näihin meni noin kymmenisen euroa rahaa, eli mistään suurenluokan budjetista ei ole kyse. Itse tietysti vaitsen aina kaikista halvimmat vaihtoehdot, joten huolimattomana hinta voi kyllä nousta muutamalla eurolla ylöspäin. Vielä parempi tietysti olisi, jos suurin osa aineista löytyisi valmiina kaapista, mutta meille ei ole ehtinyt vielä varastoitua esimerkiksi ruokasoodaa tai fariinisokeria ja jauhotkin pääsivät loppumaan viimekertaisella lettukeissillä. No joo, se siitä, ei oo kuitenkaan kyse ison budjetin leipomuksesta!keksit1 Alkuperäinen resepti on pöllitty täältä. Päätin kuitenkin tehdä taikinaa vain puolet alkuperäisestä määrästä, koska syöjiä ei ole mitenkään kauheasti ja tiedän sen kääntyvän vain mun epäonneksi jos keksejä olisi hirveästi. Eli pienenä ajatuksena takaraivossa jollain tavalla tarkkailla linjoja edes jossain määrin - vaikka näiden keksien kanssa se taitaa olla joka tapauksessa vaikeaa :-D Anyways, tässä on nyt se puolikkaan taikinan ohje, jolla tuli yhdeksän jättikeksiä ja kuusi pienempää keksiä. Riittää siis hyvin, ellei ole jotain isompia juhlia tiedossa!

125g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
0,75 dl taloussokeria
1 iso kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
2,5 dl suklaapaloja (tummaa ja valkoista) Mulla oli varmaan tossa paljon enemmänkin kuin 2,5 desiä, koska suositeltiin tunkemaan suklaata ihan sikana :-D

"Ensimmäiseksi halkaise pekaanipähkinät leveyssuunnassa. Leikkaa suklaat reiluiksi paloiksi.
Levitä leivinpaperi uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten.
Yhdistä jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri. Kääntele taikinaan.
Kääntele lopuksi pähkinät ja suklaapalat taikinaan.
Ota ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle. Painele nokareet kämmenellä vähän tasaisemmiksi.
Paista keksejä uunin keskitasolla 9–11 minuuttia."

Itse otin keksit pois uunista siten, että ne olivat vielä aika pehmeitä. Kun siitä sitten jähmettyvät, koostumuksesta tulee täydellinen - rapea mutta sopivan pehmeä. 
keksit2 keksit3
Yummyyy! Näistä tuli tosi hyviä ja olisin pelkästään tota taikinaakin voinut syödä vaikka kuinka paljon haha! Tänään tulee sisko yökylään, niin on kiva päästä tarjoamaan herkkuja hänelle. Uskon, että noi menee hyvin kaupaksi jahka poikaystäväkin pääsee töistä kotiin ;-).

Mitä sanotte, lähteekö kokeiluun?

6 kommenttia:

  1. Nää taitaa lähteä heti tänään kokeiluun! Näyttää niin hyvälle :)

    VastaaPoista
  2. Ei hemmetti, että alko tekee mieli oikein kunnon cookieita! Lähetätkös tänne Thaikkuihin kans yhden satsin? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivot sit heti kun pääset suomeen;) Ei siinä mitään että voisin vaikka tulla käymään sielläkin haha!

      Poista
  3. Aivan pakko kokeilla! Näyttää nii luvattoman herkullisilta, että! Suklaan ja pähkinän yhdistelmä, mmm. <3

    VastaaPoista