tiistai 28. huhtikuuta 2015

Helppo ja nopea kasviskeitto

Moi! Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että haluaisin syödä enemmän keittoja. Olen kuitenkin luullut niiden valmistuksen olevan monimutkaista ja aikaa vievää, joten en ole lähtenyt edes yrittämään. Mulla on sellainen paha tapa ruuanlaittoon liittyen, että oon tosi laiska kokeilemaan täysin uudenlaisia ruokalajeja, koska luulen vaan etten muka osaa. Totuushan on, että kasvissosekeitto on kuitenkin maailman helpoin valmistaa ja sen lisäksi se on nopeaa ja edullista!
kasvis

Olen nyt kokeillut kahta keittoa samoista raaka-aineista, mutta viime kerralla muutin hieman suhteita ja otin jotain puolestaan kokonaan pois. Tässä siis tulee niistä mielestäni herkullisempi vaihtoehto!

Pirteä kasviskeitto (kahdelle henkilölle)

4 porkkanaa
3 perunaa
6 dl vettä
1-2 punasipulia
1 valkosipuli
mausteita mielen mukaan (Laitoin rosmariinia ja yrttistä kasvismaustesekoitusta)

Viipaloi/lohko raaka-aineet. Laita porkkanat ja sipulit kuullottumaan kattilaan ja odota sen aikaa, että sipulit ovat kunnolla pehmenneet. Lisää perunalohkot, vesi ja valkosipuli. Odota kunnes juurekset ovat kypsiä. Kaada keitto blenderiin/käytä sauvasekoitinta muussaamiseen. Tämän jälkeen lisää mausteet.

Jos kaipaa keitolleen kermaisempaa koostumusta, voi lisätä esimerkiksi pari ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa. Tein näin ensimmäisellä kerralla, mutta viimeksi jätin sen pois ja huomasin keiton olevan jopa parempaa ilman sitä. Makuasioitahan nämä kuitenkin ovat, että kannattaa ihan vaan kokeilla mistä tykkää! Tää on super helppoa ja tästä on tullut nyt yksi mun lempiruuista! Tykkään laittaa sekaan vielä raejuustoa, niin voi että kun on hyvää. Eniten aikaa tässä vie juuresten kypsentäminen, eli muuten suht nopeatekoinen!

Löytyykö sieltä kasviskeiton ystäviä? Miten muuten jengi tykkää ruokajutuista, pistättekö pahaksenne jos niitä alkais tulla tänne enemmänkin?

6 kommenttia:

  1. Mä teen aika usein bataattisosekeittoa. Oon vähän jumahtanu siihen, vois välillä kokeilla muutakin. Jo kotona asuessa äiti teki tosi paljon sosekeittoja, niin ne on kyllä tullu hyvin tutuiks.
    Ja peukku ylös ruokajutuille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun taas täytyy kokeilla bataattia! Ja sama täällä, oma äitini teki aika usein ja kotoota oonkin keittojen syömisen oppinut. Jee kiva kuulla, kiitos:)!

      Poista
  2. Mulla oli oma "sinimusta vai valkokultainen" -hetki kun tuo punanen tabletti näkyy puhelimen näytöllä itsepäisesti mustana. :D (Paitsi et nyt kun scrollasin ylös niin se oli taas punanen.)
    Mulla on muuten jostain syystä sama juttu keittojen kanssa - jotenkin kuvittelen, että niiden valmistamisessa menee ikä ja terveys vaikka ne on oikeesti nopeita ja helppoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah tääh se tabletti on musta?:-D Miten sen väri voi vaihdella :D? Joo mutta nyt vaan keittoja vaan valmistelemaan, ne on niin hyviä!

      Poista
  3. Kasvisliemikuutiot sopii hyvin tälläsiin keittoihin ja sit esim. kevyet ruokakermat! Ite tykkään lisäillä sipulikermaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk unohdin ohjeesta ihan kokonaan ton kasvisliemikuution! Hyvä kun muistutit, täytyy muokata asap tuo :) Joo ruokakerma on varmasti kans tosi hyvä!

      Poista