sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Some on pahin hämäysväline

Muistan eräänä iltana selailleeni Instagramia ja eksyin ennen/jälkeen -kuviin jollain urheilusivustolla. Monissa kuvissa oli realistinen lähtötilanne, jonka vieressä oli kuva muutaman kuukauden treenaamisen tai puhtaasti syömisen jälkeen. Havaittavissa oli hienoja ulkoisia muutoksia. Yksi asia kuitenkin kiinnitti huomioni, nimittäin asentojen vaihtelevuus. Aloituskuvassa saatettiin olla selkä sekä jalat suorassa, eli täysin neutraalissa asennossa. Tällaisessa asennossa tulee hyvin ilmi ruumiinrakenne, eli hyvä niin. Monissa jälkeen -kuvissa oli kuva, jossa kyllä, vartalo näytti paremmalta, mutta täysin erilaisessa asennossa. Monessa kuvassa oli jalat aseteltu huolellisesti ristikkäin ja vatsaa sekä selkää väännettiin erinäisiin asentoihin. Jummi, tuossa kuvassa hän kyllä näyttää hyvältä - mutta näkyykö tuollaisesta kuvasta realistinen muutos? Ei. 
Aloin miettimään sitä, kuinka paljon samantyylisiä kuvia sosiaalisessa mediassa näkyy, mutta ilman lähtötilanne -kuvia. Ollaan rannalla täydellisissä pikkubikineissä ja näytetään jumalattoman hyvältä ja tiimalasivartaloiselta. Luodaan katsojalle fiilistä, että tässä mä nyt oon, tässä on mun täydellinen kroppa. Eikä siinä tietenkään mitään, tottakai kaikki haluaa näyttää kuvissa mahdollisimman edustavalta. Mutta kuinka usein kuvan katsoja ymmärtää asennon merkityksen poseerauksissa? Kuinka usein katsoja ajattelee, että tämä ei välttämättä ole realistista? En usko, että kamalan usein kukaan tulee ajatelleeksi tällaista. Siinä sitten kävelee peilin eteen keinovalossa ja seisoo huonoryhtisesti alusvaatteet päällä, "miksi mä en näytä tolta?". 

Olin lähdössä lenkille ja hetken mielijohteesta otin nämä tässä postauksessa näkyvät kuvat ja oikein hämmennyin itsekin tästä erosta asentojen välillä. Mullakin on näköjään tiimalasivartalo, älyttömän litteä vatsa ja JLo:n uumaa jäljittelevä peppu. Siinä tilanteessa tajusin itsekin sen,  kuinka paljon myös minua somessa hämätään. Kuinka monesti olen katsonut unelmavartaloa, joka todennäköisesti on unelmavartalo vain huolellisen asettelun jälkeen. 

Haluan nyt muistuttaa sekä teitä että itseäni siitä, että somessa kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Mä mietin äsken hetkisen, että haluanko julkaista näitä kuvia, kun olen tuon kaiken roinan keskellä vain paria päivää ennen muuttoa. Sohvallakin on tyynyt ja peitot miten sattuu, pöydillä satunnaista krääsää. Sitten tajusin, että miksi ihmeessä en julkaisi näitä kuvia - tämä on aitoa elämää. Me halutaan usein julkaista vain täydellisiä kuvia siististä kodista, kauniista asetelmista sekä onnistuneista päivistä. Mutta tällaisessa tavallisessa elämässäkään ei ole mitään vikaa. Se on sitä elämää, jota me kaikki eletään ja johon me kaikki voidaan samastua. 
Mä olen tänä viikonloppuna saanut huhkia pitkiä päiviä muuton yhteydessä, syönyt liikaa noutoruokaa, nukkunut taktiset päiväunet keskellä muuttorumbaa ja leiponut joulutorttuja, jotka taisivat hieman kärähtää. Mutta se on elämää se, koska mä tarvitsen tasapainoa. Pizzaa, siideriä ja Geordie Shorea. Liian isoja annoksia nepalilaista ruokaa ja sunnuntaista kävelylenkkiä. Jääkaapin viimeisistä rippeistä valmistettua lounasta ystävän kanssa. 

On ihanaa, että me saadaan katsella täydellisiä kuvia päivästä toiseen, mutta meidän kannattaa muistaa kaikkien oikea elämä niiden kuvien taustalla. 

Rentoa sunnuntai-iltaa jokaiselle <3

13 kommenttia:

 1. Ite kans kiinnitän usein huomiota siihen, että monilla naisilla on hirveen yleistä juuri tuo perä pystyssä poseeraaminen ja myös pyrstö koholla käveleminen ihan normaalissakin arjessa IG kuvien ulkopuolella. Tekee tosi pahaa alaselälle ja on myös merkki vatsalihasten huonosta kunnosta. Näyttäähän se hyvältä kamerassa, mut mieluummin valitsen terveen selän, ku illuusion J-Lo bootysta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, ai että ihan kaduilla asti :o Voi selkäparat.

   Poista
 2. Tulee vaan mieleen ne videot mitä otettii kroatiassa :D ei hele!!!

  VastaaPoista
 3. Kunpa oppisi muistamaan arjessakin asennon tärkeydet, kun katsoo niitä unelma vartalo-kuvia! Ehkä vielä joku päivä. Tämä postaus laittoi ajattelemaan, tykkään! ☆
  jasmintuomi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, sen kun muistaisi :) Kiitos kommentista <3

   Poista
 4. Heitin sulle haasteen!!
  http://nellikentta.blogspot.fi/2016/10/meollaanindiedays.html

  VastaaPoista
 5. Aiheesta kyllä kirjoitat!! On ihan uskomatonta, millaisen kuvan kropastaan pystyy antamaan, kun vähän vetää vatsaa sisään ja poseeraa! Vaikka sun kroppa näyttää kyllä ihan uskomattomalta tossa ekassakin kuvassa, #goals! :p

  Tsemppiä muuton kanssa! :)

  kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hullua, miten asento vaikuttaa niin paljon :D Ei sitä edes tullut ajatelleeksi ennen kuin itse kokeili.. Hah no kiitos paljon, olen otettu! <3:') Kiitos!

   Poista
 6. Tää nyt ei anteeks liity yhtään asiaan mutta mistä noi sohvapöydät on 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa mitään, aina saa kysyä vaikka ei liitykään aiheeseen :) Ne on ostettu Jyskistä!

   Poista