sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Mitä ravintolisiä ennen matkaa ja sen aikana?

 Heissan!

Pientä radiohiljaisuutta on ollut havaittavissa näiltä suunnilta, kun muutamaan päivään ei ole musta täällä blogin puolella kuulunut. Käsittämätöntä, että reissu on ihan nurkan takana ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että olen ottanut Suomi-ajasta kaiken irti vielä kun ehtii. Olen viettänyt aikaa läheisten kanssa ja ollut hetkessä läsnä. Joulu kun tulee vietettyä muualla, olen myös pyrkinyt olemaan reipas torttujen syönnin ja glögin juomisen suhteen. Niitä tulee kohta ikävä!
Koska kohta pakataan kimpsut ja kampsut rinkkaan, ajattelin sitä ennen tulla vielä kertomaan ravintolisistä, joita olen tässä ennen reissua syönyt/tulen syömään loman aikana. Mähän en ole koskaan ollut Thaimaassa, taikka Euroopan ulkopuolella, joten en ole liiemmin joutunut miettimään tällaisia asioita. Olen vatsatautikammoinen pahimmasta päästä ja arvaattekin varmaan, että sen ennaltaehkäisy on ollut mulla päällimmäisenä mielessä ravintolisiä ajatellen. Luotanko apteekeissa myytäviin maitohappobakteereihin vai onko olemassa jotain tehokkaampia yksilöitä? Onko niistä ylipäätään mitään apua, vai turvaudunko paikallisen jugurtin syömiseen maitohappobakteerien saamisen turvaamiseksi? Kysymyksiä riitti ja onneksi sain niihin pian vastauksen.

Ensimmäisenä tuotteena on Terranovan* maitohappobakteerikapselit, jotka kasvien ja yrttien voimin parantavat suoliston bakteerikantaa ja pitävät limakalvot terveinä. Mä uskon siihen, että tämän kaltaiset tuotteet, joissa on käytetty luontaisia supervoimia, ovat parhaita tautien ehkäisijöitä. Kapselit sisältää mm. isotakiaisjuurta, joka on omiaan immuunisysteemin toiminnan tehostamiseen. Sen lisäksi siinä on punajuurta sekä stabiloitua riisinlesettä immuniteetin sekä suoliston toiminnan tukemiseksi. Näitä olen napsinut nyt parin viikon ajan yhden kapselin päivässä ja aion jatkaa niiden syömistä myös reissun aikana. Toivotaan, että pöpöt pysyy poissa!
Toinen tuote on tämä Wild Nutritionin Wild Traveller* -ravintolisä, joka on myös omiaan pöpöjen torjumiseen (C-vitamiini ja sinkki) ja esimerkiksi aikaeron tuomien rasitusten lieventämiseen. Näitä tulisi napsia seuraavan kaavan mukaisesti: 2 kapselia päivää ennen matkaa, 2 kapselia matkustuspäivänä ja 4 kapselia ensimmäisenä päivänä kohteessa. Tämä, myös täysin kasvipohjainen ravintolisä helpottaa ainakin vähän mun stressiä siitä, miten tuun selviämään aikaerorasituksesta (joka on mulle tosiaan ensimmäinen ikinä). Saapi nähdä miten käy! 
Kolmas tuote jota olen jo kuukauden päivät napsinut lähes päivittäin on spirulina. Kyseessä on superfood -levä, joka sisältää mm. paljon beetakaroteenia sekä B- ja E -vitamiineja. Syy miksi haluan syödä tätä ennen reissua on se, että beetakaroteeni tunnetusti tehostaa ihon ruskettumista ja mikä tärkeintä, suojaa sitä uv-säteilyltä. Mua vähän jännittää myös se, että osaanko suojautua auringolta tarpeeksi hyvin, sillä en missään nimessä haluaisi polttaa ihoani. Pidän siis sormet ristissä, että spirulinalla on ainakin vähän vaikutusta ihon hyvinvointiin polttavan auringon alla. Tottakai aion myös rasvata ihoa huolellisesti, mutta koskaan ei voi olla liian varovainen - aurinko on ihana, mutta se voi olla myös erittäin paha vihollinen. 

Onko teillä jotain viime hetken vinkkejä, jotka mun kannattaisi vielä ottaa huomioon ennen reissua? Olen miettinyt sitä, että pitäisikö mun ottaa täältä suomesta mukaan Imodiumeja tai muita vastaavia vatsataudin varalle, vai saako paikan päältä tarvittavat lääkkeet. Tai ehkä oleellisin kysymys on se, että lieneekö niistä mitään apua mikäli kunnon vatsatauti tulee kylään? Kaikki neuvot ovat tässä vaiheessa arvokkaita! Olen kahlannut keskustelupalstoja läpi aiheeseen liittyen, mutta niistäkin löytyy todella ristiriitaisia mielipiteitä tämän ja monen muun asian suhteen, että musta olisi ihana kuulla teiltäkin omia mielipiteitä aiheesta. 

Kääk, muutaman päivän päästä mennään!

*tuotteet saatu

8 kommenttia:

 1. Onko tossa Terranovassa boulardiita? Se on tutkitusti tehokas noita matkapöpöjä vastaan eli sitä kantsii ottaa erikseen ellei sitä oo tuossa! Ihanaa reissua <3 Ite kans just kirjotin tosta Wild Travellerista, sillä siitä oli tosi iso apu mulle kun lähin reissuun - ja sen unohtaminen paluumatkalla sit kostautu, et kantsii muistaa molempiin suuntiin ;) :P

  Pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä ainakaan löytänyt siitä sellaista, täytyy vielä tutkia tuota asiaa! Kääk! Kiitos kun sanoit <3

   Poista
 2. Käytän tota samaa Terranovan maitohappobakteeria ja oon kyllä todennut sen tosi tehokkaaksi :-) !

  VastaaPoista
 3. Eikö sulle tuu kauhee ikävä poikaystävääsi?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vastasin tähän kommenttiin uusimmassa postauksessa :)!

   Poista
 4. Hei Kata! En tiedä, onko kukaan koskaan huomauttanut, mutta sun blogisivuja on toisinaan vaikeeta lukea mobiililaitteella (ainaki microsoft ja anroid-käyttöjärjestelmillä). Esim. tää postaus on sellanen, tavallaan liian iso tähän näyttöön tai tekstit menee yli, vaikee selittää. En tiiä mistä johtuu mut aattelin et haluisit tietää ku se häiritsee lukukokemusta aika tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kukaan ei ole tästä aiemmin maininnut! Luetko postauksia mobiili- vai internetversiona? Täytyy ottaa tää työn alle, olisi hyvä että kaikki pystyisivät lukemaan postauksia ilman ongelmia puhelimesta riippumatta. Kiitos kun tulit sanomaan <3

   Poista