perjantai 7. marraskuuta 2014

Kahta en vaihda

Mitä syksyyn ja talveen tulee, mä alan usein aktiivisemmaksi ruokahifistelijäksi ja leipuriksi. Tekee mieli kokeilla kaikenlaista uutta samalla kun illat pimenevät, eikä uloskaan huvita lähteä heilumaan (tästäkö johtuu ne kuuluisat talvikilot?). Parasta on se, kuin tekee jumalaisen hyvää ruokaa ja syö sitä kynttilänvalossa telkkaria tai Netflixiä katsellen. Vai onko joku toista mieltä? Sitä vähän minäkin.teehetki1
Kahta en kuitenkaan vuodenajasta riippumatta vaihda. Ensimmäinen niistä on Clipperin Detox- tee. Erityistä siitä tekee lakritsijuuri, joka tuo teelle ainutlaatuisen maun - tulee ihan mieleen joku todella hyvä lämmin mehu tai vastaava. Detox- nimi puolestaan viittaa siihen, että juoman pitäisi todella puhdistaa kehoa ja poistaa turvotusta. Sanotaan tällä olevan myös hyötyä painon pudotuksessa. Clipperin teet ovat muutenkin mun all-time-favorites makujensa puolesta. Esimerkiksi vihreää teetä löytyy monella eri variaatiolla, muun muassa sitruunalla höystettynä. Tämän kaiken lisäksi tuotteet ovat vielä Luomuakin!

Itsehän ostin tätä joskus puolitoista vuotta sitten Detox- nimen ansiosta siitä sen enempää tietämättä. Silloin taisi olla joku ihme Detoxbuumi ja mun oli pakko ottaa osaa siihen. Join tätä töissä päivittäin ainakin kaksi kupillista. Mitä kävikään? Iho alkoi viikon jälkeen kukkimaan toden teolla ja näin ikuisena siloposkena ihmettelin reaktiota, kunnes yhdistin näpyt teen juontiin. Detox oli saanut kroppani kuonat liikkeelle ja nyt ne puskivat ulos, ihanaa! Eli ei se puhdistava vaikutus ainakaan ihan höpöpuhetta ole. Ja vaikka ei puhdistaisikaan, joisin tätä jo ihan vaan hyvän maun ansiosta. Juoma on myös omiaan iltajuomaksi rauhoittavan vaikutuksensa takia. Onko joku teistä maistanut tätä ja mikä mahtaa olla tuomio?
teehetki teehetki3
Toinen lemppari on paljon puhutut banaanipannukakut. Siis.. Miten ne voi olla niin hyviä? Mulla on näiden tekeminen vähän kausittaista - ei makuun kyllästymisen, vaan niiden tekemisen takia. Itse väännän näistä aina kasan pieniä lettuja, joten paistamiseen menee aika paljon aikaa. Nyt taas vähän aikaa sitten tein näitä ja päätin mielessäni, että pakko tehdä näitä useammin. Ihan sama vaikka menis kaks tuntia, näitä on pakko saada! Millä reseptillä sitten väännän näitä?

1 banaani
2 kananmunaa
loraus maitoa
puoli desiä kaurahiutaleita

päälle turkkilaista jugurttia+marjoja/hedelmiä

Aluksi mulla meni hermo noiden tekemiseen, kun en meinannut millään saada niistä lettujen näköisiä. Ne muistutti ehkä enemmän isoa kasaa mustaa munakokkelia. Sitten kuulin kaverilta, että kannattaa iskeä sekaan vähän kaurahiutaleita. Testasin ja olin kiitollinen. Letuista tulikin jopa ihan lettujen näköisiä, ja mikä parasta, vielä entistäkin ruokaisampia! Jos haluaa lähteä hifistelemään, sekaan voi sotkea esimerkiksi macaa ja kaakaonibsejä, niin tuloksena on varsinaiset superfood- letut! Pitänee taas tänään tehdä näitä, alkaa niin kovasti tehdä mieli.

Olen kuullut, että jotkut ei yhtään tykkää näistä, entäs te? Onko teillä näihin hyviä variaatioita resepteihin?
teehetki2


Energistä ja hyvää viikonloppua kaikille! :-)

2 kommenttia:

  1. Tuo Detox-tee on NIIN hyvää! <3____<3 Ja muutenkin Clipperin teet=rakkaus!

    VastaaPoista